настоянка з персиків

Кінець літа - час, коли масово дозрівають соковиті і ароматні персики. А значить це найкращий період для приготування наливок, настоянок, ратафій та інших алкогольних напоїв на їх основі.

Настоянка за простим рецептом

Їх персиків виходять виняткові настоянки, проте спробувати смачний напій можна лишеперсики через тривалий час. Як готується проста персикова настоянка? Варіантів може бути кілька і у кожного господаря є свій фірмовий рецепт.

Найпростіше взяти кілька дуже стиглих і навіть переспілих фруктів. Видавити з них сік і змішати з міцним (не менше 60°) добре очищеним самогоном. Злити рідину в посуд з темного скла і настоювати не менше місяця в прохолодному місці. Як тільки настоянка дійде, профільтрувати її і розлити по пляшках. Для цього рецепта на 0.35 л соку слід взяти 0.5 л самогону.

Настоянка з персиків з медом

Дуже оригінальна, але досить концентрована настоянка виходить за наступним рецептом. Стиглі персики вимити, просушити, видалити кісточку і нарізати м'якоть на великі шматочки. Скласти їх в невелику ємність і залити рідким медом, щоб фрукти повністю вкрилися. Наполягати в холодильнику від 1 до 2-х місяців.

Медом і персиками наповнити пляшки або банки наполовину. Долити доверху горілку, бренді або самогон. Щільно закрити і наполягати близько 5-6 місяців. Перед вживанням процідити. Ця персикова настоянка відмінно підходить для приготування десертів, тортів та інших пікантних солодощів. Хороша вона в якості діджестива і в складі коктейлів.

Рецепт настоянки з горілкою

Якщо на тривале настоювання немає ні часу, ні бажання, можна зробити персикову настоянку на горілці буквально за пару-трійку тижнів. Взявши:

  • персики в банкеПерсики стиглі без кісточок - 1 кг;
  • Горілку - 1 л;
  • Цукор - 200 г;
  • Паличку кориці.

Приготування.

  1. З промитих персиків видаліть кісточки.
  2. Розділіть їх на половинки і засипте цукром.
  3. Як тільки з'явиться сік, додайте паличку кориці і поставте на повільний вогонь. Якщо фрукти сухуваті, то можна влити трохи води.
  4. Доведіть масу до 80-90° і зніміть з вогню.
  5. Коли персики охолонуть, покладіть їх у банку разом із соком і залийте горілкою.
  6. Закрийте кришкою щільно і поставте настоюватися на 2-3 тижні.
  7. Готову настоянку процідіть і розлийте в підходящу тару. Самі фрукти використовуйте для десертів та інших страв.

Швидка наливка на часточках персиків

На відміну від настоянки персикова наливка менш міцна і не така солодка. Зате відмінно зберігає аромат і смак вихідної сировини. Та й готується набагато швидше. Для швидкої наливки взяти:

  • 2 кг дуже стиглих персиків;
  • 3 пляшки горілки або самогону;
  • 0.5 л води;
  • 1 кг цукру;
  • Пару крапель гіркого мигдального масла (за бажанням).

Приготування.

  1. Персики відокремте від кісточок і наріжте часточками.
  2. Заповніть ними банку і доверху залийте горілкою.
  3. Витримуйте наливку 15-20 днів.
  4. настойка на персикеЇх води і цукрового піску зваріть сироп, регулярно знімаючи піну.
  5. Процідіть наливку, змішайте її з сиропом, за бажанням додайте пару крапель мигдального масла і розлийте в пляшки.

В ідеалі персикову наливку потрібно наполягати близько півроку в темному прохолодному місці. Але можна вжити і раніше.

Наливка з кісточками і полуницею

Дуже ароматною і смачною виходить наливка, настояна на горілці або самогоні за цим методом. Знадобляться дуже м'які, злегка перезрілі персики. А крім того:

  • Кісточки від персиків - 30 шт.;
  • Свіжа полуниця - 0.6 кг;
  • Самогон міцністю 55-60° - 5 л;
  • Цукор - 1.4 кг;
  • Дубова тріска - 2 ст. л.;
  • 3 тонкі смужки лимонної цедри.

Приготування.

  1. Тільки що куплені або зняті з дерева персики покладіть приблизно на добу в темне місце, щоб посилився аромат фруктів.
  2. На наступний день дістаньте кісточки, а самі персики наріжте часточками. Молотком подрібніть кісточки.
  3. Наповніть персиками приблизно трохи більше половини 3-х літрової банки, додайте 200 г цілої полуниці, третина покладеної за рецептом дубової тріски, стільки ж подрібнених кісточок і смужку цедри.
  4. Залийте самогоном, накрийте кришкою і добре струсіть. Приберіть в темне місце на тиждень. (Щодня потрібно струшувати.)
  5. водка на персикахЧерез 7 днів фруктову масу відіжміть і всю наливку процідіть у велику каструлю.
  6. Додайте цукор з розрахунку 200 г на літр наливки і доведіть до кипіння на хорошому вогні.
  7. Якомога швидше охолодіть (можна віднести в льох, поставити на лід, в каструлю з дуже холодною водою).

Залишається розлити наливочку в пляшки і в ідеалі витримати ще місяць. Але вже через тиждень - іншу можна пробувати.

Ратафія з кісточок персика

Дуже незвичайний алкогольний напій - ратафія. Але найважливіше, що готувати її можна не з самих плодів, а з їх кісточок. І це особливо актуально, адже зазвичай м'якоть йде на варення, джеми, компоти або поїдається просто так. А ось кісточки пропадають. Приготувати ратафію з персикових кісточок можна декількома варіантами. Ось два з них.

Варіант 1

Візьміть персикові кісточки і дістаньте з них ядра, щоб вийшло приблизно 500 г.киньте їх в будь-яку посудину. Додайте туди ж по 16 г гвоздики, білої кориці, сухого імбиру і коріандру. Подрібніть все зручним способом в дрібну крихту.

Перекладіть у велику ємність, залийте 12 л горілки або самогону. Поставте в тепле місце і настоюйте 10 днів. Переженіть настоянку звичайним способом і змішайте з сиропом, звареним з 800 г цукру і 2.5 л води.

Варіант 2

косточки персикаВізьміть 300 г ядер з персикових кісточок, подрібніть їх. Заповніть наполовину літрову банку і долийте до горлечка самогон або спирт. Залиште на сонці на 4-5 тижнів.

Готову настоянку процідіть, розбавте сиропом (200 г цукру розчиніть в склянці води і трохи уварити). Витримайте ратафію близько доби, процідіть і перелийте в пляшки для подальшого зберігання.

Лікувальні властивості настойки персикового листя

Дивно, але алкогольні напої готують не тільки з м'якоті або кісточок персика, але і з його листя. Взагалі листя персиків особливо цінуються в народній медицині. Їм приписують протипухлинні, жовчогінні, антиоксидантні та імуномоделюючі властивості.

Вважається, що настоянка листя цього дерева лікує хвороби органів дихання (в тому числі і туберкульоз), гінекологічні захворювання, вирішує труднощі травлення, проблеми серцево-судинного характеру і жовчовивідних шляхів. Мікстура застосовується для чищення організму від шлаків і токсинів, сприяє регенерації клітин і загальному омолодженню організму. Є думка, що настоянка лікує навіть ракові пухлини на різних стадіях.

Рекомендації щодо застосування

Однак для лікувальних цілей настойку персикового листя потрібно приймати дуже обережно і в надзвичайно малих кількостях (не більше кількох крапель на день).

Наприклад, для профілактики різних захворювань рекомендується вранці натщесерце приймати 2-4 краплі, а для лікування вже наявного недуги 3 рази по 4-7 крапель. Прийом не обмежений за часом. До речі, вперсики на дереве лікувальних і профілактичних цілях краще використовувати спеціальну настоянку, вироблену фабричним шляхом. Лікарський препарат іменується "Олексин" і є комплексом флавоноїдів, виділених з персикового листя.
[ads-pc-4]

Рецепт самогону на персикових листках

Лікування настоянкою персикового листя в будь-якому випадку необхідно проводити за рекомендацією і під наглядом лікаря. А ось для власного задоволення з листя персика можна приготувати оригінальний алкогольний напій. Для цього знадобляться:

  • 2 кг листя персика;
  • 400 г ядер їх кісточок;
  • 400 г гіркого мигдалю;
  • 0.5 л свіжого молока;
  • 12 л самогону подвійної перегонки.

Залийте листя персика самогоном і настоюйте 20 днів в теплому затемненому місці. Переженіть звичайним способом. Подрібніть мигдаль і персикові ядра. Розведіть отриману масу свіжим молоком, щоб вийшла киселеподібна суміш. Протріть її через сито і влийте в перегнаний самогон. Витримайте ще 15 днів і процідіть.

У Стародавньому Китаї персики з давніх пір вважаються фруктами, здатними подарувати довголіття, відмінне здоров'я і навіть безсмертя. І зловживати міцними напоями на їх основі зовсім не варто. Помірне споживання та екологічна чистота - ось запорука хорошого життя і благоденства.

Персиковый ликер, рецепт в домашних условиях. персиковий лікер, рецепт в домашніх умовах.