Бехеровка в домашніх умовах: як зробити лікер своїми руками

Іменитий чеський трав'яний лікер в списку подібних напоїв один з перших. Його пропонують для збудження апетиту або подають на завершення трапези, з ним готують легкі коктейлі і просто додають пару ложок в чай. Рецепт Бехеровки, як і в безлічі випадків, достеменно невідомий, але для домашнього виготовлення у нас є нескладна адаптація.

Характеристики лікеру

Оригінальний напій, той самий, який заслужив всій торговій марці світове визнання, містить 38% спирту, міцніше нього є лише 40-градусний аперитив «KV-14». Всі інші лікери цієї марки містять від 30 до 35% алкоголю, і лише рецепт лікеру лимонна Бехеровка має на увазі, що напій вийде майже десертним, 20-градусним.

Як вибрати та підготувати інгредієнти

Корицю, гвоздику і ваніль відбирайте середніх розмірів і обов'язково свіжі. Запам'ятайте марку прянощів, якщо якість напою вас влаштує, і ви вирішите повторити складання лікеру, краще не міняти виробника інгредієнтів. Домашня Бехеровка на самогоні не поступається горілчаному настою, але спиртова складова повинна бути м'якою і без присмаків, обов'язково дегустуйте її до використання. Дуже важливо використовувати найчистішу воду для лікеру!

Рецепт лікеру на якісній горілці

Інгредієнти:

  • Літр 45-градусної горілки;
  • 250-мілілітровий стакан води;
  • Цукор – 150 г;
  • 10 парасольки гвоздики;
  • 2 зернятка кардамону;
  • 1/2 ложки анісу;
  • Паличка кориці;
  • Перець, чорний-8 горошин;
  • 2 ложечки свіжої апельсинової цедри.

Як правильно приготувати Бехеровку будинку:

  1. Корицю і кардамон злегка роздавите в ступці або просто качалкою, разом з іншими прянощами зсипте в скляну тару відповідного обсягу. Влийте рівно літр горілки і перемішайте, відставте на час, поки підготуєте цедру.
  2. Зовнішній, яскравий шар шкірки апельсина – те, що вимагає оригінальний рецепт Бехеровки. Вимийте цитрус в окропі і обсушити, цедру акуратно зріжте дрібними шматочками. Додайте її в бутель і герметично закупорьте, на тиждень приберіть в місце без яскравого світла і з температурою 20-25 °C.
  3. Струшуйте ємність з настоянкою не рідше разу на добу. На сьомий день зваріть сироп, не доводячи до сильного кипіння, охолодіть і змішайте з лікером, витримайте в тому ж режимі ще 4 доби.
  4. Домашня Бехеровка повинна вийти прозорою як сльоза. Відфільтруйте напій перед розливом у пляшки. До першої дегустації Бехеровку необхідно витримати три доби в холоді.

Любителі домашніх лікерів нерідко вибирають для їх складання міцний алкоголь власного виробництва. Про особливості вибору ми вже згадали, тепер перейдемо до самого рецептом.

Як приготувати Бехеровку на домашньому алкоголі

Рецепт Бехеровки в домашніх умовах з самогону не складніше горілчаної настоянки. Пропорції інгредієнтів приблизно збігаються з попередньою рецептурою, але є поправка на міцність основи.

Вам знадобиться:

  • 1 200 мл самогону міцністю 50%;
  • Десяток горошин перцю і стільки ж гвоздичних парасольок;
  • 0,5 ложки насіння анісу;
  • 2 палички кориці;
  • Пара стручків кардамону;
  • 300 мл води;
  • Один апельсин;
  • Цукор – 150 грам;
  • Половина стручка ванілі.

Виготовлення Бехеровки в домашніх умовах:

  1. Великі спеції трохи подрібніть в порцеляновій ступці, розтирати їх в пил не потрібно. Складіть в ідеально вимиту скляну пляшку, розраховану на герметичне зберігання продуктів.
  2. Дрібною теркою натріть яркоокрашенную цедру з половини апельсина. Не забудьте до використання вимити плід в гарячій воді! Влийте самогон і закупорте бутель, на 10 діб приберіть в затінене, але тепле місце.
  3. Рецепт приготування настоянки Бехеровка на самогоні передбачає періодичне перемішування інгредієнтів. Для цього достатньо струшувати бутель не рідше двох разів на добу.
  4. Зваріть сироп із зазначеної кількості води та цукру. Охолодіть його і процідіть, потім в миску до солодкої маси (але не навпаки!) влийте настоянку. Перемішайте і процідіть лікер, дайте йому дозріти ще протягом тижня.

Як приготувати Бехеровку "Кордіал" і лимонний лікер

Оригінальний склад і рецепт Бехеровки настільки добре засекречений, що його складно відтворити. Тим більше це відноситься до менш популярним різновидам лікеру. Деяку адаптацію смаку напою можна зробити наступними способами:

  • Бехеровка сорту «Кордіал» помітно відрізняється медовим післясмаком. Десертний лікер складіть з основи з будь-якого вищенаведеного рецептом і сиропу на Липовому меді. Не забудьте, що міцність напою не вище 35%, а якщо готується Бехеровка в домашніх умовах зі спирту, то його кількість можна ще знизити.
  • Лимонний лікер приготувати навіть простіше: замість апельсинової використовуємо цедру лимона в тих же кількостях. Після того як буде отримана і відціджена вихідна пряна настоянка, в неї на добу опускаємо 3-4 гілочки м'яти, а потім ще 3 дні витримуємо лікер, змішаний з сиропом. Тільки після цього м'яту видаляють, лікер розбавляють. Рецепт приготування Бехеровки в домашніх умовах має на увазі міцність в 20%.

Як пити Бехеровку

Стандартно лікер ні з чим не змішують, а подають на вибір теплим або охолодженим. В обох випадках у напою різний післясмак, варто спробувати і вибрати кращий спосіб самому. У мережі нескладно знайти рецепт Бехеровки з пропорціями коктейлів на його основі, але найчастіше до лікеру досить просто підлити газовану воду.

Цікавий склад з рівної кількості оригінального лікеру і десертного білого вермуту. Коктейль вливають в келих з великим льодом, потім додають таку ж кількість шампанського.

У себе на батьківщині коктейлі з Бехеровки вдома найчастіше не готують, а невеликі порції лікеру запивають ... пивом!

Просте і цікаве поєднання – змішати лікер з такою ж кількістю натурального соку. Вибрати його ви можете на свій розсуд, популярний грейпфрутовий і вишневий сік.

Дізнавшись, як правильно зробити Бехеровку самому і перевіривши це на особистому досвіді, ви навчитеся не просто одному, хоч і розкішному рецептом. Безліч десертних лікерів наполягають на прянощах і в цьому необхідний певний досвід. Також важливий відбір якісних складових, рецепт Бехеровки своїми руками відмінне тому підтвердження.