Рецепт лікеру Куантро в домашніх умовах

Аромат цитрусів прекрасно відтіняє міцний алкоголь, шанувальники брутальних напоїв помітили це давно. Досить залити апельсинові кірки ромом, віскі або коньячним спиртом, а то і накришити цедру прямо в пляшку. Тижневої витримки вистачить, щоб напій забарвився яскравими ароматами. Ми ж сьогодні будемо готувати розкішний цитрусовий лікер Куантро в домашніх умовах.

Характеристики лікеру

На відміну від більшості солодких алкогольних напоїв, вироблених на основі дистилятів, Куантро досить міцний. Стандартний показник вмісту спиртів для цього лікеру-40%. Оскільки вдома ви не пов'язані зобов'язанням дотримуватися стандарти, зазначеною цифрою можна знехтувати, але врахуйте, що при складанні коктейлів на основі саморобного Куантро будинку доведеться перераховувати міцність компонентів.

Особливості вибору та підготовки інгредієнтів

Цедру гіркуватих померанців доведеться замінити більш доступною, знятої з грейпфрута або лимона. Горілку вибирайте особливої міцності, підходять настоянки від 45 до 47%, але краще розбавити до таких показників питної спирт.

Якщо станете готувати Куантро в домашніх умовах на самогоні, використовуйте продукт подвійної перегонки із зернової або цукрової сировини.

Класичний Куантро на спирту без повторної перегонки

В ідеалі після настоювання на цедрі, основу переганяють і лише потім змішують з сиропом і розбавляють до бажаної міцності. Ми обійдемося спрощеним варіантом, але смак лікеру залишиться яскравим.

Вам знадобиться:

  • Літр 45% розчину спирту;
  • 3 великих апельсина;
  • Грейпфрут;
  • 5 горошин чорного і щіпка червоного перцю;
  • 200 г цукру;
  • Один листочок лавра.

Як зробити Куантро вдома:

  1. Готувати Куантро своїми руками почнемо з цитрусів. Вимийте їх в гарячій воді за допомогою губки, можна використовувати слабкий розчин харчової соди. Обполосніть плоди під проточною водою і витріть від вологи.
  2. З усіх видів овочевих терок нам більше підходить та, яка використовується для приготування дитячих пюре. Обережно, взагалі не торкаючись світлого шару, зчистите яскраву цедру з усіх цитрусів.
  3. Куантро в домашніх умовах на спирту настоюється порівняно недовго. Збираємо в скляній, герметично закривається тарі все прянощі, цукор і цедру, ємність обраної банки повинна бути трохи більше літра.
  4. Вливаємо розчин спирту і перемішуємо компоненти лікеру. Витримуємо до 6 годин, прикривши від яскравого світла. Цього часу достатньо, щоб лавровий лист виділив потрібну кількість ароматних масел, виловіть його і видаліть.
  5. Домашній рецепт Куантро не вимагає додаткового нагляду, але добре, якщо ви раз в три доби струсне бутель з настоянкою. Найчастіше це робити зовсім необов'язково. Тривалість настоювання-не довше тижня.
  6. Бутель з лікером збовтайте в останній раз, відфільтруйте напій, помістивши з десяток ватних дисків між шарами марлі.

Лікер зберігають у пляшках при нормальній температурі. Термін теоретично необмежений, але з часом напій краще не стає, тому немає сенсу готувати його великими порціями.

Рецепт апельсинового лікеру Куантро в домашніх умовах на самогоні особливо не відрізняється від запропонованого вище. Якщо не бажаєте піддавати напій додаткової перегонці, візьміть за основу запропонований раніше рецепт, зробивши такі заміни і доповнення:

  1. Замість грейпфрута візьміть великий лимон. Всі дії і рекомендації по натиранню цедри повторіть, як це описує попередній рецепт Куантро.
  2. До спецій додаємо ще 2 парасольки сухої гвоздики.
  3. Лавровий лист виймаємо з настоянки, як і сказано раніше, через кілька годин, а гвоздику залишаємо на добу.

Приготувати Куантро будинку, наполягаючи цедру на самогоні, не складніше, ніж на спирту, варто тільки обов'язково перевірити якість сировини. Не розраховуйте, що аромат цитрусів заглушить сивушні масла, частіше він їх лише підкреслює.

Як пити лікер Куантро

У чистому вигляді лікер пропонують як до, так і після трапези. Чоловіки, як правило, доливають до нього будь-який міцний напій на свій вибір, щоб трохи знизити солодкість. Настільки ж добре покласти в стакан великі кубики льоду, але при цьому міцність зменшиться.

Як пити лікер Куантро, зроблений в домашніх умовах, якщо напій здасться занадто нудотним? Можна розбавити його газованою водою. Підходить все, включаючи тонік, мінералку і навіть напої зі смаком коли. Пропорції суто індивідуальні, для початку підлити до лікеру вдвічі менше газованої води, потім розбавляйте, знімаючи пробу.

Не пройшли повз настільки популярного лікеру і укладачі коктейлів. Чи не найпопулярніший з них, простий класичний B-52. Якщо лікер ви спочатку готуєте для коктейлів, варто Куантро зробити зі спирту трохи більшої міцності, ніж зазначено в рецепті.

Для приготування коктейлю стопку наповнюють акуратними шарами, спочатку вливаючи кавовий лікер , за ним вершковий Бейліс і завершуючи шаром Куантро. Пропорції всіх напоїв однакові-1: 1, верхній шар підпаліть.

Лонг-Айленд - не менш популярний коктейль, але для його приготування доведеться використовувати більше видів напоїв. Пропорції, як і у B-52: все змішується в рівних кількостях.

Візьміть для середньої порції коктейлю 20 мл текіли і стільки ж горілки. Додайте таку ж кількість злегка охолодженого Джину, Куантро та білого рому. У високу склянку кладемо майже доверху лід, вливаємо суміш напоїв і прикрашаємо часточкою лайма.

Абсолютно будь-який рецепт лікеру Куантро в домашніх умовах нескладний і легко повторимо. Напій настоюється швидко і зіпсувати його практично нереально.

Більше рецептів коктейлів з Куантро тут&#rarr;

Ще раз нагадаємо основні вимоги, яких, на щастя, небагато:

  • Якщо використовуєте самогон, то максимально чистий.
  • Цедра береться тільки до світлого шару.
  • Прянощі з яскравим ароматом виймаємо після недовгої витримки.

Коротке зауваження для кондитерів і кулінарів. Куантро перед використанням у випічці або десертах нерідко змішують з концентрованим соком апельсинів. Сам по собі лікер безбарвний і додавання фрешу покращує не тільки його смак, але і вигляд.