Рецепт сливової наливки на горілці і без неї

Слива ? дуже цікава ягода для любителів приготування домашніх вин і напоїв. Її смакові властивості, колір і аромат дозволяють створити неповторний продукт в домашніх умовах. Сливові наливочки є одними з найпоширеніших. Рецепт їх приготування не так складний, а готовий продукт підходить до великої кількості страв. Сприймається легко, хоча і дає потрібний ефект вживання.

Технологія приготування сливових наливок

Для початку слід перебрати сливи і переконатися, що в них немає гнилі. Властивості ягоди такі, що навітьсливы в банке невелика кількість зіпсованих екземплярів не дозволить зробити смачний продукт. Після цього:

  • Вимити плоди;
  • Висушіть їх;
  • Розрізати навпіл;
  • Вийняти акуратно кісточки;
  • Помістити ягоди в трилітрову банку;
  • Засипати вміст цукровим піском.

Після цього акуратно закривають марлею шийку ємності, щоб не потрапив сміття або мухи. Виставляють це все на сонці або в дуже тепле і світле місце. Необхідно, щоб плоди дали сік. Залежно від сорту ягід і від температури це може статися на 1?3 добу. Щоб процес йшов інтенсивніше, можна струшувати періодично банку. До додаткового нагрівання вдаватися не варто, тому що це зашкодить процесам природного бродіння сливи.

Далі в залежності від рецепта можна поступати по-різному.

Рецепти наливок зі слив з горілкою і без

Рецепт створення смачної наливки зі сливи, яку роблять методом спиртованого настою, досить простий. Для створення її потрібно:

  • 2 кг великих слив;
  • 0,5 кг цукрового піску;
  • 0,5 л горілки.

Деякі замість горілки використовують самогон, але він має специфічне післясмак, яке змінює і створюваний продукт. З цієї причини краще використовувати традиційний міцний алкогольний напій.

Шанувальники цієї наливки кажуть, що краще робити її з синьою сливи.

Знадобиться також трилітрова скляна банка, яку попередньо слід простерилізувати. Хоч горілка і вважається хорошим засобом для позбавлення від мікробів, але краще не ризикувати. Напоготові слід мати і невеликий шматок марлі.

Найбільш поширеним є рецепт, коли після появи соку додають горілку. Потрібно, щобрецепт сливовой наливки вона повністю покривала вміст банки. Отриманий склад ставлять в домашніх умовах в темне прохолодне місце. Протягом місяця потрібно щодня, а краще двічі на день, проводити струшування банки.  Можна буде бачити, як цукор поступово розчиняється. Потім:

  1. Процідити через чисту марлю сік;
  2. Залити в чисті пляшки;
  3. Обережно закрийте їх і поставте в холодильник;
  4. Залишилися сливи викинути, простеживши, щоб вони не дісталися домашнім тваринам.

Якщо є бажання створити більш насичений варіант наливки, то стане в нагоді інший рецепт. Цей варіант можна робити тільки в домашніх умовах, оскільки буде потрібно дотримання однакової температури, але різної інтенсивності світла. Виконати потрібно все те ж саме, але після появи соку вчинити наступним чином:

  1. Протягом трьох тижнів дати настоятися сливовому соку;
  2. Після цього на тиждень поставити в темне місце;
  3. Процідіть вміст через марлю кілька разів, поки сік сливи не стане прозорим;
  4. Додати горілку;
  5. Гарненько перемішати склад і розлити по бутлях;
  6. Сливовий настій повинен зберігатися в ізольованому від світла.

Пляшки, які будуть використані для зберігання, попередньо простерилізувати. Рекомендується, щоб наливка стояла в холодильнику не більше 6 місяців. При збільшенні терміну втрачається кольоровість, аромат, випадає негарний осад. Задоволення від такого напою отримати буде складно.

Щоб отримати варіант менш міцний, досить збільшити кількість цукру до 800 грам. Коли з'явиться сік, з банки видаляється марля, а надівається на неї рукавичка, яка просигналізує, чи закінчився процес бродіння. Як тільки Рукавичка здувається — зазвичай через місяць ? провести фільтрацію складу і розлити вийшло вміст по пляшках.

Детальніше про те, як приготувати сливову наливку →

Для тих, хто не встиг в сезон

Зазвичай під час збору врожаю слив багато інших турбот, що заважає зайнятися приготуваннямналивка на черносливе алкогольних домашніх напоїв на сливі. На цей випадок можна взяти рецепт, де використовуються сушені плоди.  Краще взяти ягоди чорносливу вже без кісточок. Якщо такої можливості немає, то сухофрукти Очистити. Обов'язково добре їх промити. Подальші дії такі:

  1. 500 грам чорносливу розрізають на дрібні шматочки;
  2. Помістити їх в трилітрову банку;
  3. Залити однією склянкою спирту, а також додати горілку( 1 л);
  4. Щільно закрити банку і поставити в темне місце;
  5. Протягом півтора місяців, періодично струшуючи вміст ємності, очікувати наливку;
  6. Перелити отриманий напій в іншу банку, а решту сухофруктів розбавити двома склянками води;
  7. Через два дні склади змішати між собою;
  8. Через три дні після освітлення наливочки і осідання дрібних частинок, ретельно процідити її.

Після розливу по пляшках залишиться чекати приводу для вживання сливового хмільного напою. Хоч рецепт наливки і містить такий інгредієнт як ?горілка?, отриманий склад є легким у використанні і дуже подобається жінкам.


Без горілки на чорносливі зазвичай наливку не роблять. Для цікавого смаку і аромату його додають в персикові варіанти або чорно-смородинові.

Для любителів пряних ароматів

Ті, хто схильний до експериментів, а також хоче створити більш цікавий за смаком варіант наливки повиненброжение сливовой наливки сподобатися рецепт з чорносливу з корицею і імбиром.  В цьому випадку беруть:

  • 1,5 кг чорносливу без кісточок;
  • 1,5 л міцного алкоголю 40°;
  • 400 г цукру;
  • 0,5 палички кориці;
  • 20 г кореня імбиру.

Після підготовки чорносливу на дно ємності поміщають імбир і корицю. На них вже викладають розрізані сушені ягоди.  Відразу ж засипається цукор і заливається горілка. У темному прохолодному місці банку під поліетиленовою кришкою тримають 30 днів. Після чого проціджують наливку і розливають її в меншу тару.

У всіх випадках поганою ознакою є поява бурхливих бульбашок, поки сливи дає сік, а також підривання кришки. Це говорить про те, що, швидше за все, ягоди були з гниллю, тоді технологія з горілкою не підходить.

Обалденная Сливянка. Обалденная Сливянка.