Коктейлі з вином — відмінне рішення для домашньої вечірки в будь-який час року. Вишукані мікси з легким градусом здатні підняти настрій і здивувати, порадувати тонким смаком. Вино-універсальна основа для змішування, його різноманітність дає широкий вибір можливостей.
Червоне, біле, рожеве, кріплене, ігристе — існує безліч варіантів цього благородного напою. Залежно від виду вина і способу приготування, винні коктейлі можуть освіжати в спеку або зігрівати в холоднечу. Перевірені рецепти, які не потребують професійних навичок, допоможуть створити особливу атмосферу для прийому гостей в домашній обстановці.
- Коктейлі з червоним вином
- Глінтвейн»Оригінальний"
- Фруктова Аніта
- Калімочо
- New York Sower
- Коктейлі з білим вином
- Класичний " Кір»
- Біла сангрія від Ribambelle
- Martini Royale
- П'яні апельсини
- White glag
- Коктейлі з рожевим вином
- View Sunset
- Ластівка
- Пунш «Оригінальний»
- Коктейлі з ігристим вином
- Ворожіння по місяцю
- Белліні
- Полунична поляна
- Tintoretto
- Коктейлі з кріпленим вином
- Happy Big Spritz
- Keanu Spritz
- Гарячий коктейль з вином і чорносливом
- Корисне відео трьох рецептів коктейлів на червоному і кріпленому вині
Коктейлі з червоним вином
Вина з темних сортів винограду цінуються за насичений аромат і багатий смак. Широкий спектр колірної гами-від яскраво-червоного до темно — рубінового-додасть зовнішньої естетики напоїв на їх основі.
Глінтвейн»Оригінальний"
nbsp;
Глінтвейн по праву очолює хіт-парад коктейлів з червоним вином. Напій асоціюється з різдвяними гуляннями, зимовою атмосферою і зігріваючим теплом.
Інгредієнти:
Вино червоне сухе | 750 мл |
набір спецій для глінтвейну | 1 пакет |
Мед | 3 ст. л. |
Апельсин | 1 шт. |
яблуко | 1 шт. |
Інструкція:
- Фрукти очистити від шкірки і насіння, нарізати шматочками.
- Вино вилити в сотейник і поставити на повільний вогонь.
- Постійно помішуючи, додати спеції, мед, фрукти.
- Нагріти практично до кипіння, зняти з вогню.
- Розлити в чашки гарячим і відразу подавати.
Фруктова Аніта
Завдяки ідеально підібраному складу, смак фруктів не перебиває, а тонко підкреслює букет вина.
Інгредієнти:
Вино червоне сухе | 1 л |
Мартіні сухий | 100 мл |
Апельсин | 1 шт. |
Нектарин | 2 шт. |
Лимон | 1 шт. |
кориця | 1 паличка |
цукор коричневий | 2 ст. л. |
Інструкція:
- Апельсин з нектаринами порізати на шматочки.
- З лимона зняти шкірку тонким шаром, нашаткувати соломкою.
- Змішати вино і Мартіні в глечику.
- Додати всі компоненти і вичавлений з лимона сік.
- Розмішати, залишити на 2 години в холодильнику.
- Викласти в широкі келихи фрукти з ємності, залити їх коктейлем.
Ще 20 рецептів найбільш запаморочливих коктейлів з мартіні →
Калімочо
Популярний літній коктейль на основі вина та кола. Його придумали в Країні Басків. Завдяки тонізуючим властивостям і простоті рецепта, напій отримав визнання у всьому світі.
Інгредієнти:
будь-яке червоне вино | 100 мл |
Кола | 30 мл |
Лимон | 1 часточка |
Лід | 100 мл |
Інструкція:
- Високий келих наповнити кубиками льоду.
- Налийте в нього обидва напої.
- Опустити лимонну часточку.
Відео рецепт коктейлю з вином Калімочо-сангрія для ледачих
New York Sower
Класичний кислий, але з додаванням червоного вина. Був придуманий 200 років тому барменом з Чикаго. Коктейль став настільки популярним у Нью-Йорку, що його назвали на честь цього міста. За смаком терпкий, трохи кислуватий, з нотками фруктів.
Інгредієнти:
Вино червоне сухе | 60 мл |
віскі | 30 мл |
Сироп з води та цукру | 15 мл |
лимонний сік | 30 мл |
Інструкція:
- Наповнити крижаною крихтою широкий стакан.
- Додати в нього все, крім вина, перемішати.
- Столову ложку повернути опуклою поверхнею, влити по ній тонкою цівкою вино, щоб воно залишилося на поверхні суміші. Не перемішувати.
Прикрасьте напій цедрою лимона. Пити великими ковтками, намагаючись захопити обидва шари.
Більше коктейлів з червоним вином: ТОП-15 рецептів для дому→
Коктейлі з білим вином
Коктейлі на основі білого вина володіють легкістю і тонким ароматом, добре освіжають, втамовують спрагу. Такі напої вважаються літніми, але ніхто не забороняє готувати їх взимку.
Класичний»Кір"
Простий у виготовленні коктейль на білому вині був придуманий мером Діжона для частування високопоставлених гостей. Складається всього з двох компонентів, вважається аперитивом.
Інгредієнти
Вино біле сухе | 120 мл |
крем-лікер з чорної смородини | 80 мл |
Інструкція:
- Вино охолодити в холодильнику.
- Вилити в винний келих обидва напої.
- Прокрутити ємність за годинниковою стрілкою для кращого змішування.
Коктейль подають перед їжею. П'ють повільно, насолоджуючись ягідним післясмаком.
Біла сангрія від Ribambelle
Незвичайний варіант літнього глінтвейну на основі білого вина. Ідеально підійде тим, хто хоче здивувати гостей оригінальним рецептом.
Інгредієнти:
Вино біле сухе | 150 мл |
лікер апельсиновий | 20 мл |
Мед | 1 ч. л. |
Грейпфрут | 0.5 шт. |
кориця | 1 паличка |
Гвоздика | 3 шт. |
Інструкція:
- Змішати всі компоненти, крім кориці.
- Підігріти на повільному вогні, не доводячи до кипіння.
- Остудити напій в посуді з льодом.
Подавати у винному келиху. прикрасьте паличкою кориці і слайсом грейпфрута.
Martini Royale
Літній винний коктейль для цінителів полинової гіркуватості. М'ятна прохолода і кислинка лимона підкреслюють основний смак напою, біле ігристе вино освіжає і дарує відчуття прохолоди.
Інгредієнти:
Вермут білий | 100 мл |
Просекко | 100 мл |
лимонний сік | 30 мл |
М'ята | гілочка |
подрібнений лід | 100 мл |
Інструкція:
- Наповнити винний келих на чверть крижаною крихтою.
- Влити вермут і сік.
- Додати порцію льоду.
- Долити доверху просекко. Розмішати барною ложкою.
Прикрасьте вапняним клином і листям м'яти.
Більше коктейлів з Просекко: 15 найкращих рецептів →
П'яні апельсини
Відмінний коктейль з вином для дружньої зустрічі. Забавна назва повеселить гостей, а смак подарує задоволення.
Інгредієнти:
Вино біле сухе | 750 мл |
шампанське | 400 мл |
апельсиновий сік | 0.5 л |
цукровий сироп | 200 мл |
Апельсини | 3 шт. |
Інструкція:
- Апельсини очистити, порізати на часточки, скласти у великий глечик.
- Залити охолодженим вином.
- Додати сироп і сік.
- Перемішайте коктейльною ложкою.
- Долити шампанським і відразу подати на стіл.
White glag
Квіткові Ноти і ароматне післясмак — відмінна риса цього вишуканого коктейлю на основі білого вина. Слідкуйте, щоб груші не підгоріли, інакше напій буде гірчити.
Інгредієнти:
Вино біле сухе | 1.5 л |
Ром | 100 мл |
груші стиглі | 1 кг |
цукор | 250 гр |
кориця | 5 паличок |
Інструкція:
- Груші нарізати, згасити з цукром і невеликою кількістю води 5 хвилин.
- Залити вином і залишити на мінімальному вогні ще на 20 хв.
- Остудити, додати ром і коричні палички.
- Поставте в холодильник на 3 години.
- Процідіть і подавайте в широких склянках.
Детальніше про коктейлі з ромом: 17 простих рецептів для приготування вдома →
Коктейлі з рожевим вином
Освіжаюче і солодке рожеве вино — не найпопулярніший варіант для коктейлів. А даремно. Напої на основі розе виходять легкими, ароматними, з легкою кислинкою і ароматом фруктів.
View Sunset
Прекрасний варіант для завершення дня під тихі звуки блюзу. На що і натякає дослівний переклад назви коктейлю.
Інгредієнти:
вино рожеве напівсолодке | 1 пляшка |
свіжа або заморожена малина | 300г |
ягідний лікер | 200 г |
Лимон | 1 шт. |
газована вода | 1 л |
Інструкція:
- Змішати у великому глечику всі компоненти, крім газованої води і малини.
- Прибрати на 1 годину в холодильник.
- При подачі долити газовану воду за смаком прямо в келихи.
Коктейль подають в широкому келиху-блюдце або мартінці. Прикрашають ягодами малини.
Ластівка
Таку назву коктейль з вином отримав неспроста. Він легко п'ється, дарує піднесений настрій і бажання парити в хмарах.
Інгредієнти:
вино рожеве напівсухе | 90 мл |
Джин | 30 мл |
сік червоного грейпфрута | 30 мл |
Розмарин | 1 гілочка |
Інструкція:
- Широкий келих наповнити крижаною крихтою до половини.
- Залити в нього всі компоненти.
- Перемішати.
- Прикрасьте гілочкою розмарину.
Пунш»Оригінальний"
Один з варіантів класичного пуншу - короля коктейльних вечірок. Припаде до смаку тим, хто любить незвичайні гарячі напої.
Інгредієнти:
вино сухе рожеве | 750 мл |
горілка | 250 мл |
сік журавлинний | 200 мл |
сік з чорної смородини | 200 мл |
сік грейпфрутовий | 200 мл |
цукор | 150 мл |
Інструкція:
- Вино змішати з соками в підходящої по ємності каструлі.
- Додати цукор.
- Доведіть до кипіння на повільному вогні, постійно помішуючи.
- Додати горілку і потримати на вогні ще 3-4 хв.
- Подавати гарячим у великих кружках.
Коктейлі з ігристим вином
Шипучий, наповнений іскристими бульбашками вуглекислого газу хмільний напій відомий як ігристе вино. Коктейлі на його основі виходять особливо вишуканими, здатними задовольнити найвищі вимоги.
Ворожіння по місяцю
Готовий коктейль виглядає інтригуюче і дивує оригінальним смаком. Гарний як аперитив для молодіжного паті.
Інгредієнти:
вино рожеве ігристе | 150 г |
цукровий сироп | 2 ст. л. |
чорний чай | 100 мл |
Чорниця | 150 г |
сік лайма | 40 мл |
Інструкція:
- Ягоди збити в блендері, викласти у високий келих.
- Змішати в шейкері чай і цукровий сироп, вилити в келих.
- Додати вино.
- Перемішайте коктейльною ложкою.
- Прикрасити чорницею.
Белліні
Легкий ігристий напій Белліні ідеально підходить для романтичної зустрічі. Він немов створений для того, щоб побалувати свою другу половинку.
Інгредієнти:
Просекко | 200 мл |
Персик | 2 шт. |
цукор | 2 ч. л. |
Кубики льоду | 10 шт. |
Інструкція:
- В два охолоджених келиха кинути кілька кубиків льоду.
- Очищені від шкірки персики розім'яти з цукром в пюре.
- Отриману масу додати в келихи.
- Залити холодним Просекко.
Більше коктейлів з шампанським: 20 найкращих рецептів приготування →
Полунична поляна
Цей ароматний і ніжний мікс припаде до смаку жіночої аудиторії. Його секрет-гармонійне поєднання смаків.
Інгредієнти:
Полуниця | 5 шт. |
апельсиновий лікер | 30 мл |
рожеве шампанське | 150 мл |
Інструкція:
- Наріжте полуницю скибочками і складіть у високий келих.
- Залити лікером.
- Зверху долити шампанське.
Tintoretto
Напій легкий у приготуванні і прекрасно втамовує спрагу. Привнесе нотку вишуканості в атмосферу літньої вечірки.
Інгредієнти:
Брют | 150 мл |
гранатовий сік | 50 мл |
цукровий сироп | 1 ч. л. |
Інструкція:
- Охолодити всі інгредієнти.
- По черзі додати у високий келих.
- Перемішати барною ложкою.
Корисне відео п'яти рецептів найпопулярніших коктейлів з ігристим вином
Коктейлі з кріпленим вином
Найвідоміші види кріплених виноградних вин — портвейн , Шері, херес, кагор. Вони прекрасно підходять в якості основи для багатошарових, чоловічих коктейлів. Якщо в рецепті не вказано конкретний сорт, беріть найпростіше.
Happy Big Spritz
Цей коктейль з вином виходить досить міцним. Але поєднання солодощі ягід і лаймової кислинки приховує градуси. Шейк п'ється легко і непомітно.
Інгредієнти:
Портвейн Рубі | 500 мл |
лікер лаймовий | 100 мл |
Сироп ягідний | 70 мл |
Вермут сухий | 60 мл |
Крижана крихта | 200 мл |
Покрокова інструкція:
- Змішати всі складові в шейкері.
- Подавати в широких склянках олд-фешн з льодом.
Keanu Spritz
Спосіб приготування цього винного коктейлю простий, як і все геніальне. Рекомендується любителям легких рішень з відмінним результатом.
Інгредієнти:
Вино сливове кріплене | 60 мл |
Кампарі | 50 мл |
вода газована | 50 мл |
цукрова пудра | 10 г |
Лід | 80г |
Інструкція:
- Склянку до половини наповнити колотим льодом.
- Додайте до нього всі інгредієнти.
- Зверху посипте цукровою пудрою.
- Подавати з коктейльною трубочкою.
Більше коктейлів з гіркоти Кампарі: 25 незвичайних і класичних рецептів для приготування вдома →
Гарячий коктейль з вином і чорносливом
Напій володіє насиченим смаком і сливовим ароматом. Може стати оригінальною заміною традиційного глінтвейну для зимових гулянь.
Інгредієнти:
Портвейн Рубі | 500 мл |
Апельсин | 1 шт. |
чорнослив | 200г |
запашний перець горошком | 5 шт. |
Інструкція:
- Зняти з апельсина цедру.
- Чорнослив замочити у вині на півгодини.
- З'єднати чорнослив з перцем і цедрою, довести на повільному вогні до гарячого стану.
- Вимкнути вогонь, вичавити в коктейль сік з апельсина.
- Розлити в теплі келихи, поклавши на дно по 1 сушеної сливі.
Різноманіття коктейлів з вина створює широке поле для фантазії. Не бійтеся експериментувати, придумайте власний коктейль. Бути може, він стане улюбленим напоєм ваших гостей. І не забудьте поділитися рецептом у коментарях.
Автор: Катерина Чернова,
спеціально для byhaem.in.ua