Бакарді Мохіто — ідеальний коктейль на основі рому однойменної марки і м'яти для довгих заходів і романтичних зустрічей. Він не тільки освіжає і втамовує спрагу, але і розслабляє, дарує гарний настрій. Залежно від аудиторії може бути алкогольним і безалкогольним.
Простий, з доступними інгредієнтами і високою варіативністю, Мохіто легко приготувати в домашніх умовах. Адже крім рому ніяких особливих компонентів не знадобиться.
- Історія та цікаві факти про коктейль
- Опис
- Інгредієнти класичного рецепту
- Рецепт приготування
- Як пити коктейль
- Варіації
- Полуничний Бакарді Мохіто
- Королівський
- Нано-Мохіто
- Мохіто безалкогольний
- Мохіто сангрія
- Виноградний
- Малиновий
- Корисне відео про те, як приготувати класичний Бакарді Мохіто + безалкогольний варіант
Історія та цікаві факти про коктейль
Поява Бакарді Мохіто часто пов'язують з моряками і піратами. Одні кажуть, що його створили, намагаючись приховати смак і запах неякісного а, інші — що в XVI столітті брат легендарного Френсіса Дрейка, корабельний лікар, використовував суміш алкоголю і пряних трав для боротьби із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.
Ще одна версія свідчить, що Мохіто з'явився куди пізніше, на Кубі, за часів сухого закону в США.
Як це не дивно, напій був винайдений американцями. Тоді дві держави пов'язували добрі відносини, тому не дивно, що бармени і любителі випити з тверезих Штатів стікалися на майбутній «Острів Свободи», де спиртне продавалося на кожному розі. А оскільки так улюбленого американцями бурбона на Кубі не було, їм довелося придумувати нові рецепти за участю рому. Саме так з'явився чудовий Мохіто на основі Bacardi.
Опис
Бакарді Мохіто — це освіжаючий, солодкий коктейль, в якому чітко домінують м'ята та цитрусові. Завдяки цьому і великій кількості льоду, напій здобув славу кращого прохолодного алкогольного напою для спекотного літа.
Фортеця класичного лонга з бару досягає 12%. Калорійність келиха ємністю 225 мл без прикрас — близько 210 ккал.
Готується Мохіто з Бакарді найпростішим способом — «білд», тобто інгредієнти змішуються відразу в келиху. Єдиний барменський інструмент, який може знадобитися — коктейльна ложка.
Крім напою, який роблять за стійкою бару, існує готовий коктейль Бакарді мохіто в пляшці. Це розбавлений білий ром зі смаком м'яти і цитрусів міцністю 14,9%. Його можна пити в чистому вигляді або використовувати для приготування міксів.
Інгредієнти класичного рецепту
Класичний рецепт мохіто з Бакарді згідно з версією Міжнародної асоціації барменів включає наступні інгредієнти:
Ром Bacardi Carta Blanca | 50 мл |
сода | 25 мл |
цукровий сироп | 13 мл |
М'ята | 10 листя |
Лайм | 4 Клинки |
Лід | 220г |
Якщо немає готового сиропу з цукру, його роблять самостійно. Для цього змішують 150 г цукру і 150 г води, доводять до кипіння, остуджують, проціджують і використовують для додавання в коктейлі.
Рецепт приготування
Легкість приготування — ще один плюс Бакарді Мохіто. Вдома його можна змішати за 5 хвилин.
У високий келих помістити часточки лайма і листя м'яти, розім'яти їх товкачем.
Заповніть склянку крижаною крихтою.
Налийте Бакарді.
Перемішати коктейльної ложечкою.
Додайте решту інгредієнтів.
Прикрасьте м'ятою і клином лайма. Подавати з соломинкою і паличкою для перемішування.
Як пити коктейль
Більшість варіацій Бакарді Мохіто подаються як довгий дрінк. П'ють його після основного прийому їжі маленькими ковтками, насолоджуючись м'яким смаком. У закусці коктейль не потребує, але при бажанні можна подати біле м'ясо, рибу, боби.
Готовий Бакарді Мохіто розливають в стакани тумблери ємністю від 150 до 300 мл.його часто розбавляють соком цитрусів, колою, спрайтом або водою. Прикрашають скибочкою лайма і гілочкою м'яти.
Варіації
Прості компоненти роблять Бакарді Мохіто гарною базою для експериментів. Майже всі його інгредієнти, починаючи з рому Bacardi, запросто можна замінити.
інгредієнт класичного напою | допустима Заміна |
Ром Bacardi | будь-який інший білий ром |
сода | Sprite, 7UP, Schweppes, просекко, мінеральна вода. |
цукровий сироп | тростинний цукор, солодка газована вода. |
М'ята | присутній у всіх версіях. |
Лайм | присутній у всіх версіях. |
Рецепт другої за популярністю версії Мохіто, безалкогольної, мало чим відрізняється від класики - в ній просто відсутній алкогольний компонент. Якщо замість кислуватого смаку хочеться отримати більш солодкий і нудотний — содову замінюють на Sprite або 7UP.
Вирішивши приготувати Бакарді Мохіто вдома, не бійтеся експериментувати. Коктейль неможливо зіпсувати. Сміливо додавайте нові інгредієнти-фрукти, ягоди і солодкі лікери.
Полуничний Бакарді Мохіто
Незвичайні нотки солодощі коктейлю додадуть свіжі ягоди, наприклад, полуниця.
Склад:
Ром Бакарді | 45 мл |
сода | 90 мл |
Сироп зі смаком полуниці | 15 мл |
М'ята | 10 листя |
Лайм | 3 Клинки |
Лід | 210г |
Приготування:
- У склянку покласти м'ятні листя, полуницю, лайм.
- Злегка придушити вміст келиха барним товкачем (мадлером).
- Заповнити склянку льодом доверху.
- Влити сироп, Бакарді, содову.
- Перемішати.
- Додати більше льоду.
Прикрасьте склянку полуницею та м'ятою.
Детальніше про те, як зробити полуничний мохіто в домашніх умовах →
Королівський
Назва говорить сама за себе — коли хочеться чогось більш вишуканого, досить замінити содову сухим ігристим вином і подати коктейль у відповідному келиху. Вийде напій з зовсім іншим настроєм.
Склад:
Ром Бакарді | 45 мл |
Просекко | 25 мл |
Сироп цукровий | 20 мл |
фреш лаймовий | 10 мл |
Лайм | 2-3 Клинки |
М'ята | 6 листя |
Лід | 90 г |
Приготування:
- У винний келих покласти м'яту і лід.
- Додайте сік лайма, сироп, ром і перемішайте.
- Долити просекко.
- Всипати залишився лід, прикрасити м'ятою.
Більше про коктейлі з Просекко: 15 найкращих рецептів для приготування вдома →
Нано-Мохіто
Шот на чотирьох, в основі якого все той же Мохіто.
Склад:
Ром Бакарді | 60 мл |
сода | 150 мл |
цукровий сироп | 65 мл |
Фреш з лайма | 28 мл |
Лікер Angostura Bitters | 4 мл |
яєчний білок | 170 мл |
листя м'яти | 20 шт. |
Полуниця | 15 г |
Лайм | 10 г |
Ожина | 5 г |
Малина | 5 г |
Лід | 450г |
Приготування:
- Заповніть стопки подрібненим льодом.
- Не збиваючи, змішати в шейкері половину фрешу, 15 мл сиропу і Бакарді.
- Додайте до цієї суміші Angostura Bitters.
- Обережно перелийте отриманий склад в стопки.
- Збити в блендері м'яту, білки, залишки фрешу, сироп, содову.
- Піну розкласти по стопках.
- Прикрасьте м'ятою та ягодами на шпазі.
Більше коктейлів з білим ромом Бакарді: 10 найкращих рецептів домашнього приготування →
Мохіто безалкогольний
Позбавляти себе задоволення від келиха мохіто в спекотний день, якщо спиртне не входить в плани, зовсім не обов'язково. Тим більше, безалкогольна версія напою мало відрізняється від класики.
Склад:
сода або Спрайт | 150 мл |
Сироп зі смаком м'яти | 15 мл |
Лайм | 60 г |
листя м'яти | 10 шт. |
Лід | 220 г |
Приготування:
- Придушити у високій склянці м'яту і лайм, додати лід, цукровий сироп.
- Залити содову (Sprite), перемішати.
- Прикрасьте вапняним клином і м'ятою.
Детальніше про те, як зробити безалкогольний мохіто в домашніх умовах →
Мохіто сангрія
Яскраві фарби Іспанії відмінно гармонують з сонячним настроєм Мохіто.
Склад:
Ром Бакарді | 55 мл |
Просекко | 105 мл |
лаймовий фреш | 15 мл |
Полуниця | 2-3 шт. |
Ожина | 2-3 шт. |
Чорниця | 5 шт. |
Червона сморода | 5 шт. |
цукор | 15 г |
листя м'яти | 5 шт. |
Лід | 90 г |
Приготування:
- Укласти в келих для вина ягоди і м'яту.
- Засипати цукровим піском, трохи розтерти.
- Додати лід.
- Влити фреш, ром, просекко.
- Розмішати.
- Прикрасити ягодами.
Виноградний
Цікаве смакове поєднання для тих, кому хочеться незвичайного.
Склад:
Ром Бакарді | 45 мл |
Фреш з лайма | 12 мл |
содова | 65 мл |
Виноград (зелений) | 5 ягід |
листя м'яти | 10 шт. |
Лід | 180 г |
Приготування:
- В слінг засипати виноград.
- Додати м'яту і цукор, перетерти.
- Покладіть лід.
- Влити Бакарді, фреш лайма, содову, перемішати.
- Прикрасити м'ятою та виноградом.
Малиновий
Ще одна ягідна варіація Мохіто, цього разу — з малиною. Коктейль виходить максимально літнім, здатним навіть дощової осені перенести в блискучий зеленню Липень.
Склад:
Ром білий Бакарді | 45 мл |
Sprite | 100 мл |
сироп зі смаком малини | 15 мл |
Лайм | 4 дольки |
Малина | 50 г |
базилік | 10-12 листочків |
Лід | 180 г |
Приготування:
- Покладіть базилік, малину та лайм у склянку. Придушити товкачем.
- Засипати лід.
- Влити сироп з малиновим смаком і ром.
- Додайте соду і перемішайте.
- Прикрасити малиною і м'ятою.
Бакарді Мохіто стане відмінним доповненням літніх вечірок і завершенням дружніх посиденьок. Неважливо, вживаєте ви алкоголь чи ні, цей напій — найкраще, що можна придумати спекотним літом і похмурою осінню.
Автор: Діана Нікітіна,
спеціально для byhaem.in.ua