коктейль Бакарді Мохіто-історія, класичний рецепт і різновиди кубинського гостя

Бакарді Мохіто — ідеальний коктейль на основі рому однойменної марки і м'яти для довгих заходів і романтичних зустрічей. Він не тільки освіжає і втамовує спрагу, але і розслабляє, дарує гарний настрій. Залежно від аудиторії може бути алкогольним і безалкогольним.

Простий, з доступними інгредієнтами і високою варіативністю, Мохіто легко приготувати в домашніх умовах. Адже крім рому ніяких особливих компонентів не знадобиться.

Історія та цікаві факти про коктейль

Поява Бакарді Мохіто часто пов'язують з моряками і піратами. Одні кажуть, що його створили, намагаючись приховати смак і запах неякісного а, інші — що в XVI столітті брат легендарного Френсіса Дрейка, корабельний лікар, використовував суміш алкоголю і пряних трав для боротьби із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Ще одна версія свідчить, що Мохіто з'явився куди пізніше, на Кубі, за часів сухого закону в США.

Як це не дивно, напій був винайдений американцями. Тоді дві держави пов'язували добрі відносини, тому не дивно, що бармени і любителі випити з тверезих Штатів стікалися на майбутній «Острів Свободи», де спиртне продавалося на кожному розі. А оскільки так улюбленого американцями бурбона на Кубі не було, їм довелося придумувати нові рецепти за участю рому. Саме так з'явився чудовий Мохіто на основі Bacardi.

Опис

бакарди мохито

Бакарді Мохіто — це освіжаючий, солодкий коктейль, в якому чітко домінують м'ята та цитрусові. Завдяки цьому і великій кількості льоду, напій здобув славу кращого прохолодного алкогольного напою для спекотного літа.

Фортеця класичного лонга з бару досягає 12%. Калорійність келиха ємністю 225 мл без прикрас — близько 210 ккал.

Готується Мохіто з Бакарді найпростішим способом — «білд», тобто інгредієнти змішуються відразу в келиху. Єдиний барменський інструмент, який може знадобитися — коктейльна ложка.

Крім напою, який роблять за стійкою бару, існує готовий коктейль Бакарді мохіто в пляшці. Це розбавлений білий ром зі смаком м'яти і цитрусів міцністю 14,9%. Його можна пити в чистому вигляді або використовувати для приготування міксів.

Інгредієнти класичного рецепту

Класичний рецепт мохіто з Бакарді згідно з версією Міжнародної асоціації барменів включає наступні інгредієнти:

Ром Bacardi Carta Blanca 50 мл
сода 25 мл
цукровий сироп 13 мл
М'ята 10 листя
Лайм 4 Клинки
Лід 220г

Якщо немає готового сиропу з цукру, його роблять самостійно. Для цього змішують 150 г цукру і 150 г води, доводять до кипіння, остуджують, проціджують і використовують для додавання в коктейлі.

Рецепт приготування

Легкість приготування — ще один плюс Бакарді Мохіто. Вдома його можна змішати за 5 хвилин.

У високий келих помістити часточки лайма і листя м'яти, розім'яти їх товкачем.

Заповніть склянку крижаною крихтою.


Налийте Бакарді.

Перемішати коктейльної ложечкою.

Додайте решту інгредієнтів.

Прикрасьте м'ятою і клином лайма. Подавати з соломинкою і паличкою для перемішування.

Як пити коктейль

Більшість варіацій Бакарді Мохіто подаються як довгий дрінк. П'ють його після основного прийому їжі маленькими ковтками, насолоджуючись м'яким смаком. У закусці коктейль не потребує, але при бажанні можна подати біле м'ясо, рибу, боби.

Готовий Бакарді Мохіто розливають в стакани тумблери ємністю від 150 до 300 мл.його часто розбавляють соком цитрусів, колою, спрайтом або водою. Прикрашають скибочкою лайма і гілочкою м'яти.

Варіації

Прості компоненти роблять Бакарді Мохіто гарною базою для експериментів. Майже всі його інгредієнти, починаючи з рому Bacardi, запросто можна замінити.

інгредієнт класичного напою допустима Заміна
Ром Bacardi будь-який інший білий ром
сода Sprite, 7UP, Schweppes, просекко, мінеральна вода.
цукровий сироп тростинний цукор, солодка газована вода.
М'ята присутній у всіх версіях.
Лайм присутній у всіх версіях.

Рецепт другої за популярністю версії Мохіто, безалкогольної, мало чим відрізняється від класики - в ній просто відсутній алкогольний компонент. Якщо замість кислуватого смаку хочеться отримати більш солодкий і нудотний — содову замінюють на Sprite або 7UP.

Вирішивши приготувати Бакарді Мохіто вдома, не бійтеся експериментувати. Коктейль неможливо зіпсувати. Сміливо додавайте нові інгредієнти-фрукти, ягоди і солодкі лікери.

Полуничний Бакарді Мохіто

Незвичайні нотки солодощі коктейлю додадуть свіжі ягоди, наприклад, полуниця.

Склад:

Ром Бакарді 45 мл
сода 90 мл
Сироп зі смаком полуниці 15 мл
М'ята 10 листя
Лайм 3 Клинки
Лід 210г

Приготування:

  1. У склянку покласти м'ятні листя, полуницю, лайм.
  2. Злегка придушити вміст келиха барним товкачем (мадлером).
  3. Заповнити склянку льодом доверху.
  4. Влити сироп, Бакарді, содову.
  5. Перемішати.
  6. Додати більше льоду.

Прикрасьте склянку полуницею та м'ятою.

Детальніше про те, як зробити полуничний мохіто в домашніх умовах →

Королівський

Назва говорить сама за себе — коли хочеться чогось більш вишуканого, досить замінити содову сухим ігристим вином і подати коктейль у відповідному келиху. Вийде напій з зовсім іншим настроєм.

Склад:

Ром Бакарді 45 мл
Просекко 25 мл
Сироп цукровий 20 мл
фреш лаймовий 10 мл
Лайм 2-3 Клинки
М'ята 6 листя
Лід 90 г

Приготування:

  1. У винний келих покласти м'яту і лід.
  2. Додайте сік лайма, сироп, ром і перемішайте.
  3. Долити просекко.
  4. Всипати залишився лід, прикрасити м'ятою.

Більше про коктейлі з Просекко: 15 найкращих рецептів для приготування вдома →

Нано-Мохіто

Шот на чотирьох, в основі якого все той же Мохіто.

Склад:

Ром Бакарді 60 мл
сода 150 мл
цукровий сироп 65 мл
Фреш з лайма 28 мл
Лікер Angostura Bitters 4 мл
яєчний білок 170 мл
листя м'яти 20 шт.
Полуниця 15 г
Лайм 10 г
Ожина 5 г
Малина 5 г
Лід 450г

Приготування:

  1. Заповніть стопки подрібненим льодом.
  2. Не збиваючи, змішати в шейкері половину фрешу, 15 мл сиропу і Бакарді.
  3. Додайте до цієї суміші Angostura Bitters.
  4. Обережно перелийте отриманий склад в стопки.
  5. Збити в блендері м'яту, білки, залишки фрешу, сироп, содову.
  6. Піну розкласти по стопках.
  7. Прикрасьте м'ятою та ягодами на шпазі.

Більше коктейлів з білим ромом Бакарді: 10 найкращих рецептів домашнього приготування →

Мохіто безалкогольний

Позбавляти себе задоволення від келиха мохіто в спекотний день, якщо спиртне не входить в плани, зовсім не обов'язково. Тим більше, безалкогольна версія напою мало відрізняється від класики.

Склад:

сода або Спрайт 150 мл
Сироп зі смаком м'яти 15 мл
Лайм 60 г
листя м'яти 10 шт.
Лід 220 г

Приготування:

  1. Придушити у високій склянці м'яту і лайм, додати лід, цукровий сироп.
  2. Залити содову (Sprite), перемішати.
  3. Прикрасьте вапняним клином і м'ятою.

Детальніше про те, як зробити безалкогольний мохіто в домашніх умовах →

Мохіто сангрія

Яскраві фарби Іспанії відмінно гармонують з сонячним настроєм Мохіто.

Склад:

Ром Бакарді 55 мл
Просекко 105 мл
лаймовий фреш 15 мл
Полуниця 2-3 шт.
Ожина 2-3 шт.
Чорниця 5 шт.
Червона сморода 5 шт.
цукор 15 г
листя м'яти 5 шт.
Лід 90 г

Приготування:

  1. Укласти в келих для вина ягоди і м'яту.
  2. Засипати цукровим піском, трохи розтерти.
  3. Додати лід.
  4. Влити фреш, ром, просекко.
  5. Розмішати.
  6. Прикрасити ягодами.

Виноградний

Цікаве смакове поєднання для тих, кому хочеться незвичайного.

Склад:

Ром Бакарді 45 мл
Фреш з лайма 12 мл
содова 65 мл
Виноград (зелений) 5 ягід
листя м'яти 10 шт.
Лід 180 г

Приготування:

  1. В слінг засипати виноград.
  2. Додати м'яту і цукор, перетерти.
  3. Покладіть лід.
  4. Влити Бакарді, фреш лайма, содову, перемішати.
  5. Прикрасити м'ятою та виноградом.

Малиновий

Ще одна ягідна варіація Мохіто, цього разу — з малиною. Коктейль виходить максимально літнім, здатним навіть дощової осені перенести в блискучий зеленню Липень.

Склад:

Ром білий Бакарді 45 мл
Sprite 100 мл
сироп зі смаком малини 15 мл
Лайм 4 дольки
Малина 50 г
базилік 10-12 листочків
Лід 180 г

Приготування:

  1. Покладіть базилік, малину та лайм у склянку. Придушити товкачем.
  2. Засипати лід.
  3. Влити сироп з малиновим смаком і ром.
  4. Додайте соду і перемішайте.
  5. Прикрасити малиною і м'ятою.

Бакарді Мохіто стане відмінним доповненням літніх вечірок і завершенням дружніх посиденьок. Неважливо, вживаєте ви алкоголь чи ні, цей напій — найкраще, що можна придумати спекотним літом і похмурою осінню.

Автор: Діана Нікітіна,
спеціально для byhaem.in.ua

Корисне відео про те, як приготувати класичний Бакарді Мохіто + безалкогольний варіант