віскі Сауер-рецепт, склад і технологія приготування коктейлю з благородними корінням

Коктейль віскі Сауер (Whiskey Sour) — ідеально збалансований напій на основі віскі. Ключ до нього-баланс яскравого Підбадьорливого лимонного соку, зігріваючого квіткового бурбону та простого солодкого сиропу. В результаті виходить освіжаючий дижестив, Ні занадто нудотний і ні занадто терпкий.

Завдяки гармонійному поєднанню смаків, віскі сауер давно став класикою і увійшов до переліку IBA. Доступність інгредієнтів і простота приготування дозволяють зробити Whiskey Sour будинку.

Історія та цікаві факти

Віскі сауер вважають нащадком пуншу, який з'явився в XVII столітті на берегах туманного Альбіону. У ті часи трюми кораблів завантажували віскі або ромом, так як вода псувалася під час тривалих подорожей, і цитрусовими, тому що вітамін з в лимонах і лаймах допомагав уникнути цинги. Змішавши ці два компоненти, британські моряки отримували п'янкий і корисний напій.

Рецепт сучасного коктейлю віскі сауер був створений набагато пізніше, в XIX столітті. За однією з версій, талановитий міксолог Елітотт Стабб, який володів баром в портовому містечку Ікіке, в один із днів вдало змішав віскі з цитрусовим соком і ложкою цукрового сиропу. Мікс швидко став фірмовим напоєм матросів, які розвезли рецепт по всіх країнах.

Згідно з другим припущенням, автором Whiskey Sour став один з найвідоміших барменів за всю історію Джеррі Томас. У середині IXX століття він випустив книгу " » How to mix drinks», в якій згадав про кислому віскі.

Але  відправною точкою історії коктейлю прийнято вважати 1870 рік, коли рецепт віскі сауер з'явився на сторінках вісконсинської газети.

Опис

Смак віскі сауера гармонійний і ніжний. Тут солодкість сиропу і гіркота алкоголю, лимонна кислинка і шовковистість яєчного білка. Морська свобода змішується з англійською класикою і примудряється утримувати рівновагу.

Калорійність 100 мл коктейлю віскі кислий — близько 178 ккал, але вона може змінитися, якщо ви надумаєте поекспериментувати зі складом. Енергетична цінність порції в 115 мл становить 205 ккал. Фортеця-16%.

Інгредієнти

Рецепт класичного сауера не вимагає рідкісних складових і підходить для приготування в домашніх умовах. Для нього буде потрібно віскі (бурбон) і лимонний сік. Єдиний компонент, який доведеться пошукати — цукровий сироп.

Склад класичного коктейлю віскі сауер:

віскі 50 мл
Фреш з лимона 25 мл
цукровий сироп 20 мл
білок перепелиного яйця 1 шт.
Цедра лимона або коктейльна вишня 1 шт.
Кубики льоду 320г

Цукровий сироп можна приготувати самостійно. Для цього змішайте 300-500 г рафінаду і 1 літр води. Суміш проваріть на повільному вогні до загустіння, остудіть і процідіть.

Рецепт приготування

Для коктейлю знадобиться стакан рокс або олд фешен і шейкер. Замість нього можна взяти скляну банку з кришкою, що закручується.

Технологія приготування» сухого " коктейлю:

Покладіть половину льоду в склянку.

Налийте в шейкер бурбон, яєчний білок, сироп і лимонний сік.


Збийте без льоду.

Покладіть кубики льоду в шейкер і ще раз струсіть.

Перелийте віскі кислий у склянку за допомогою ситечка.

Прикрасьте скелі вишнею на шпажці та/або цедрою лимона. Любителі гіркоти можуть додати в дижестив краплю біттера Ангостура, потім за допомогою зубочистки зробити візерунки в піні.

Порада. Якщо хочете отримати менше піни, спочатку струсіть коктейль з льодом. Потім процідіть лід і знову перемішайте.

Відео рецепт коктейлю віскі сауер: як приготувати класичний варіант в домашніх умовах

Як пити коктейль

Подають коктейль у двох абсолютно різних типах келиха. Це може бути широкий низький рокс (олд фешн) або келих-блюдце для шампанського. П'ють віскі сауер як лонг-повільно, через трубочку, але ніхто не забороняє обходитися і без неї.

Коктейль не вимагає конкретної закуски, але частенько до нього подають різні горіхи. Непогано поєднуються з дижестивом класичні супутники віскі-яловичий язик, сир або копчена риба.

Варіації

Whiskey sour доступний-всі компоненти можна придбати в будь-якому магазині. Але якщо трапилося непередбачене і якогось інгредієнта не виявилося під рукою, можна спробувати замінити його іншим.

інгредієнти класичного напою допустима Заміна
Віскі Бурбон будь-який змішаний віскі , бренді Піско
лимонний сік сік лайма
цукровий сироп будь-які солодкі сиропи - від кленового до медового
білок перепелиного яйця курячий білок
лимонна цедра Коктейльна вишня

В сауери додають найрізноманітніші складові. Від червоного вина і сливової настоянки до двох-трьох видів фруктових сиропів. Відповідно, на одній і тій же базі можна створювати коктейлі з кардинально відрізняється смаком — десертним, освіжаюче-фруктовим, трохи гіркуватим.

Піско Сауер

Кажуть, що саме за цим рецептом готував свій коктейль Елліот Стабб. Головний алкогольний компонент в ньому-Перуанський бренді Піско. Якщо вийде роздобути пляшечку екзотичного напою, то спробувати коктейль на його основі варто однозначно.

Склад:

Бренді Pisko 55 мл
Фреш з лимона 10 мл
солодкий сироп 10 мл
білок 1 шт.
Лікер Angostura 5 мл
Лід 150г

Рецепт:

  1. У шейкері змішайте всі основні компоненти, крім лікеру.
  2. Додайте лід, знову струсіть суміш.
  3. Перелийте кислий у склянку.
  4. Влийте лікер.

Нью-Йорк сауер

Цитрусова версія класичного коктейлю віскі сауер міцністю 17%.

Склад:

Бурбон 55 мл
лимонний фреш 20 мл
білок 30 мл
Портвейн 10 мл
кленовий сироп 7 мл
Сироп з ароматом і смаком лаванди 7 мл
гірка Сливова настоянка 2 мл
Лід 150г

Рецепт:

  1. Вичавіть лимон.
  2. Перелийте сік у шейкер.
  3. Додайте сиропи, білок, наливку, портвейн і бурбон.
  4. Перемішайте коктейль двічі — спочатку не додаючи в шейкер лід, потім з ним.
  5. Налийте напій у склянку.

Кабінет сауеркоктейль виски сауэр

З цим сауером доведеться повозитися. В першу чергу-добуваючи необхідні компоненти. Але трохи гіркуватий, підбадьорливий смак того вартий.

Склад:

віскі 45 мл
білок 20 мл
Фреш з лимона 15 мл
Лікер Strega 10 мл
лікер зі смаком чорної смородини 10 мл
солодкий сироп 10 мл
Лікер Angostura 2 мл
Лід 250г

Рецепт:

  1. Відправте в шейкер сік, солодкий сироп і білок.
  2. Додайте алкогольні компоненти, крім ангостури.
  3. Змішайте коктейль.
  4. Засипте лід.
  5. Збийте повторно.
  6. Перелийте в келих.
  7. Обережно капніть гірку.

Більше коктейлів з віскі-20 простих рецептів для дому →

Яблучний сауер

Найпростіший і, мабуть, найбільш освіжаючий варіант. Смак і аромат зелених яблук роблять сауер абсолютно іншим напоєм.

Склад:

віскі 25 мл
лікер зі смаком зеленого яблука 25 мл
сік лимона 20 мл

Рецепт:

  1. Налийте в стопку яблучний лікер.
  2. Ложкою, обережно, щоб не пошкодити шари, додайте лимонний фреш і віскі.

Червоний сауер

Сауер, що радує не тільки смакові рецептори, а й очі. Проявивши трохи вправності, подачу цього коктейлю можна перетворити в невеликий ритуал.

Склад:

віскі 45 мл
сухе червоне вино 35 мл
Сироп цукровий 35 мл
Сироп медовий 25 мл
Лід 350 г

Рецепт:

  1. Колотий лід всипте в широкий стакан.
  2. Збийте сиропи та віскі в шейкері.
  3. Додайте лід, знову змішайте.
  4. Перелийте коктейль у склянку так, щоб зверху залишалося вільне місце.
  5. Повільно і обережно долийте вино.

Подавати коктейль потрібно поки складові не перемішалися, а ось пити — вже попрацювавши в склянці коктейльної ложечкою.

Більше коктейлів з червоним вином-15 рецептів, які можна спробувати прямо зараз →

Томмі Ді Сауер

Сауери не справляють враження тропічних, пляжних напоїв. Але всього одна зміна в складі може перетворити віскі Сауер в літній коктейль для відпочинку.

Склад:

віскі 50 мл
Сироп зі смаком маракуї 25 мл
білок 25 мл
Фреш лимонний 30 мл
Маракуйя або часточка апельсина 1 шт.
Лід 350 г

Рецепт:

  1. У склянку засипте лід.
  2. Змішайте всі основні інгредієнти в шейкері.
  3. Перелийте коктейль в рокс.
  4. Прикрасьте часточкою апельсина або половинкою маракуї.

Віскі сауер-дуже багатогранний коктейль і відмінна база для експериментів. Відштовхуючись від наведених рецептів, можна міксувати алкогольну основу з різними сиропами і лікерами, отримуючи кожен раз нове поєднання. Ну а класичний варіант стане відмінним супутником вечірнього відпочинку з приглушеним світлом і книгою.