Як приготувати полуничний Мохіто вдома: алкогольний рецепт

Мохіто полуничний – популярний різновид освіжаючого напою, які стане порятунком в спекотний літній день. Рецептура приготування настільки проста, що зробити коктейль можна вдома. Ніяких барменських пристосувань для цього не буде потрібно.

мохито клубничный

Рецепт ягідно-ромового напою придумали на початку 2000-х років. З тих пір він зазнав деяких змін, з'явилися алкогольний і безалкогольний варіанти. У кожному з них присутній легкий холодок м'яти, солодкість полуниці і свіжість цитруса.

Смак, аромат і калорійність полуничного напою

Коктейль Мохіто з полуницею з легкістю стане королем вечірки. Це найкращий спосіб освіжитися для любителів слабоалкогольних напоїв. Смак ягідного лонга ігристий, з легкою кислинкою і помітним холодком в послевкусии. Він, без сумніву, припаде до вподоби жіночої аудиторії, що віддає перевагу неміцні і солодкі напої.

Ступінь полуничного Мохіто залежить від вживаного алкогольного напою. Зазвичай для коктейлю вибирають білий ром міцністю 35%. але при бажанні його можна замінити на горілку або слабоалкогольний лікер.

На калорійність Мохіто з полуницею впливають кілька факторів:

  • Кількості окремих інгредієнтів;
  • Вибраного алкоголю;
  • Частки льоду в складі. Чим більше крижаних кубиків, тим нижче енергетична цінність коктейлю.

Середня калорійність алкогольного полуничного Мохіто – 120 ккал на 100 грам.

Порада! Щоб знизити калорійність напою, рекомендується використовувати замість стандартного цукрового піску тростинний цукор. Він не тільки менш калорійний, але і додасть напою особливі смакові нотки.

Пропорції інгредієнтів і склад

Різновидів рецептів приготування алкогольного полуничного Мохіто багато. Шанувальникам твістів на класику сподобається варіант з білим ромом.

Склад алкогольного Мохіто з полуницею:

полуниця (свіжа) 200 грам
Лайм 1 шт.
гілочки свіжої м'яти 4 шт.
сода, спрайт, тонік (на вибір) 150 мл
Ром (білий Бакарді) 50 мл
Лід 12 кубиків
цукровий пісок 20 грам


Якщо немає лайма, можна взяти лимон. Але кількість жовтого цитруса має бути в два рази менше. Знизити кислотність допоможе цукровий пісок; щоб прибрати гіркоту, фреш фільтрують.

Можна поекспериментувати і з різновидами рому. Наприклад, замість білого взяти темний або золотий.

Рецепт алкогольного коктейлю

Процес приготування полуничного Мохіто складається з декількох етапів:

Свіжу полуницю очистити від хвостиків, промити під проточною водою, просушити ягоди на рушник. Лайм (лимон) розрізати навпіл. Одну частину нарізати кільцями, з другої вичавити сік. Отриману рідину відфільтрувати через марлю, щоб видалити цедру.

У хайбол покласти ягоди полуниці, кільця лайма.


Зверху посипати інгредієнти цукром, додати сік цитруса і листя м'яти.

Мадлером (товкачем) розім'яти компоненти. Повинна вийти густа кашка.

Наповнити склянку крижаною крихтою, налити білий ром.

Додайте соду, спрайт або тонік.

Перемішати компоненти барною ложкою. Якщо потрібно — додати подрібненого льоду. Для прикраси використовувати кільця лайма, ягоди полуниці і гілочку м'яти.

Порада! Взимку замість свіжих ягід можна взяти заморожену полуницю, сік або сироп. Плоди потрібно заздалегідь розморозити.

Не меншою популярністю серед відвідувачів бару користується безалкогольний варіант полуничного Мохіто.

Вдома його можна приготувати за спрощеним рецептом:

  1. Полуницю очистити від хвостиків, помити, дрібно нарізати, покласти у високу склянку.
  2. Додати цукор і листя м'яти.
  3. Вичавити сік з половини цитруса або покласти три часточки лайма.
  4. Засипати лід, влити содову.
  5. Акуратно розмішати барною ложкою.

Зверху покласти кружок лимона, прикрасити м'ятою і ягодами полуниці. Подавати з двома соломинками.

Такий коктейль часто подають на дитячих святах або готують як вітамінний напій. В цьому випадку лід краще не використовувати. Досить охолодити содову і склянки, але в міру. Інакше застуди не уникнути.

Як пити і чим закушувати

Подають алкогольний полуничний Мохіто в склянках хайбол з двома трубочками. Одна для пиття, інша для відведення повітря, яке накопичується під крижаною шапкою. П'ють коктейль маленькими ковтками, не поспішаючи.

В якості закуски підходить будь-яка фруктова нарізка. Найчастіше Мохіто з полуницею закушується лаймом, лимоном, ананасом, кавуном. Добре поєднуються з ягідним коктейлем сири, горіхи. Ласуни можуть спробувати повітряні десерти, морозиво або суфле.

П'ють полуничний Мохіто в завершенні трапези — це десертний лонг. Келих ставлять на серветку. Так зручніше тримати крижаний стакан.

Мохіто на основі полуниці допоможе урізноманітнити меню будь-якої вечірки або свята. Ягідний напій завжди буде до речі, особливо в жаркий сезон.

Автор: Павло Успенський,
спеціально для byhaem.in.ua

Відео рецепта алкогольного коктейлю Мохіто з полуницею