Кампарі — темно-червоний італійський аперитив міцністю 25 градусів. У його складі налічується більше 60 різних трав і фруктів. А точна рецептура тримається в таємниці з моменту створення біттера.
Однаково солодкий і гіркий, він швидко став бажаним інгредієнтом багатьох відомих міксів. Коктейлі з Кампарі мають незвичайний пряний аромат і витончений трав'яний смак. Такі напої приємно готувати і пити, а якщо є потрібні компоненти — легко зробити в домашніх умовах.
- З чим поєднувати біттер
- Рецепти коктейлів з Campari
- Гарібальді
- Сатана
- З тоніком
- Українська Campari
- Червоні троянди
- Білий
- Яблучний Джек
- Американо
- Негроні
- Валентино
- Хвиля
- Джинджер Роджерс
- Шприц
- Адріатика
- Ігриста пристрасть
- Профі
- Кампарі Маргарита
- Бі ту бі (B2B)
- Італійський Мохіто
- Цитрусовий торнадо
- Закон відкриттів
- Баттер-скотч
- Нікарагуа Негроні Пунш
- Гірка Сангрія
- Гірка пігулка
- Корисне відео п'яти рецептів коктейлів з Кампарі (Campari)
З чим поєднувати біттер
Цитрусово-трав'яний лікер п'ють не розведеним як аперитив. Попередньо напій охолоджують до 10°C або додають лід.
Теплий біттер втрачає смакову яскравість, набуваючи неприємний трав'яний присмак.
Чистий лікер розливають по невеликих (50 мл) чарочках, п'ють не поспішаючи, маленькими ковтками. А закушують різними фруктами: лимонами, яблуками, ківі, виноградом, апельсином.
Також лікер можна змішувати з різними рідинами:
- З содою. Цей спосіб вважається класичним. Змішують в такому співвідношенні: 1 частина алкоголю на 2 частини содової. Обов'язково додають лід і часточку лимона. Ідеальна закуска - фруктова тарілка з грейпфрута, апельсина і лимона.
- З соками. Ідеально Кампарі міксується з апельсиновим свіжовичавленим фрешем. Відмінно підходить для змішування вишневий, ананасовий, гранатовий сік. Пропорції: 1 частина спиртного на 2 частини фрешу.
- З джином, вермутом, коньяком горілкою і іншим міцним спиртним біттер змішують в пропорції 1:1.
- З газованою водою – швепсом або спрайтом. Такий мікс віддає перевагу молодь.
Думки розходяться щодо поєднання лікеру Кампарі з лимонним та грейпфрутовим соком. Одні вважають, що гіркота в цих фруктах псує смак напою. Іншим таке поєднання подобається.
Рецепти коктейлів з Campari
Відомі десятки рецептів коктейлів з Кампарі: прості та складні. Кожен знайде напій на свій смак.
Гарібальді
Смачний і простий коктейль з соком апельсина створений в 1861 році в Мілані. Названий мікс на честь Джузеппе Гарібальді-відомого італійця-полководця, який любив носити яскраву куртку червоного кольору. Друга назва коктейлю-Кампарі Оранж.
Склад:
апельсиновий фреш | 140 мл |
Лікер Кампарі | 60 мл |
Лід | 150г |
Апельсин | 1 часточка |
Приготування:
- Заповнити льодом келих.
- Влити фреш і біттер.
- Змішати.
- Прикрасьте скибочкою апельсина.
Корисне відео рецепту коктейлю з Кампарі Гарібальді (Campari orange)
Сатана
Коктейль схожий на Гарібальді. Невеликі відмінності в складі і пропорціях. Піде тим, кому хочеться більш насичений цитрусовий смак.
Склад:
Кампарі | 100 мл |
апельсиновий фреш | 60 мл |
сік лимона | 10 мл |
Приготування:
- У склянку всипати лід.
- Влити соки і лікер.
- Перемішати.
З тоніком
Гіркий Кампарі з тоніком – найпростіше поєднання для цінителів натурального смаку лікеру.
Склад:
Кампарі | 50 мл |
Тонік | 150 мл |
Лід | 150г |
Апельсин або лайм | 1 клинка |
Приготування:
- Хайбол наповнити льодом.
- Влити біттер, потім розбавити тоніком.
- Перемішати напої.
- Сервірувати скибочкою цитруса.
Українська Campari
Дуже простий у приготуванні коктейль. У нього входить всього 2 компонента: горілка і біттер. Як підсумок-м'який смак з невеликою гіркуватістю.
Склад:
Біттер | 50 мл |
горілка | 50 мл |
Приготування:
- Шейкер заповнити льодом.
- Влити спиртне.
- Збити.
- Перелити в охолоджений келих через сито.
В якості закуски до коктейлю подають маслини або оливки.
Червоні троянди
Простий коктейль на основі шампанського Кампарі легко зробити вдома.
Склад:
Кампарі | 100 мл |
Сухе Шампанське | 100 мл |
Кубики льоду | 150 мл |
Приготування:
- Хайбол заповнити кубиками льоду.
- Налити лікер і шампанське.
- Змішати.
Для прикраси коктейлю підійде цедра або скибочка лимона.
Білий
Тандем з білого сухого вина з лікером Кампарі сподобається жіночій аудиторії.
Склад:
біле сухе вино | 50 мл |
Кампарі | 20 мл |
Лід | 150 г |
Приготування:
- Келих для вина наповнити кубиками льоду.
- Налити вино і гіркоту.
- Перемішати.
В якості прикраси коктейлю використовують скибочку апельсина.
Яблучний Джек
Яскраво виражений яблучний смак і майже повна відсутність гіркоти – відмінні риси коктейлю.
Склад:
Кампарі | 50 мл |
віскі | 50 мл |
яблучний сік | 300 мл |
Приготування:
- Покладіть лід у шейкер.
- Влити всі рідини.
- Збовтати і перелити крізь стейнер у високий вузький келих.
Американо
Цей мікс став першим коктейлем з гіркоти. Створив його Гаспаре Кампарі-засновник самого бренду Campari.
Склад:
лікер | 30 мл |
Вермут Россо | 30 мл |
сода | 100 мл |
Лід | 150 г |
Приготування:
- В олд фешен або рокс влити спиртне.
- Розбавити газованою водою.
- Змішати компоненти.
- Киньте лід.
- Декорувати апельсиновим кружечком.
Детальніше про коктейлі з вермутом: 25 смачних рецептів для приготування в домашніх умовах →
Негроні
Творцем поєднання джин, Кампарі і вермут став граф Камілло Негроні. Сталося це в 1919 році. По суті це інтерпретація коктейлю « Американо », в якому замінили содову на джин, для збільшення міцності напою. Це один з найпопулярніших коктейлів.
Зовні Негроні не відрізняється від Американо. Тому декорують їх по – різному: перший – апельсиновою цедрою, другий-скибочкою свіжого цитруса.
Склад:
сухий джин | 30 мл |
Гіркий Кампарі | 30 мл |
Вермут Россо | 30 мл |
Лід | 150 г |
Приготування:
- В рокс налити спиртне в будь-якій послідовності.
- Перемішати.
- Додати лід.
- Декорувати апельсиновою цедрою.
Більше коктейлів Негроні: рецепти для приготування вдомаrarr;
відео рецепт приготування коктейлю з Кампарі Негроні в домашніх умовах
Валентино
Напій названий на честь бармена, який його придумав. Від Негроні і Американо відрізняється лише легким зерновим присмаком, який в коктейль привносить віскі.
Склад:
житній віскі | 60 мл |
Кампарі | 15 мл |
Мартіні Россо | 15 мл |
Лід | 100 мл |
Приготування:
- В шейкер покласти лід.
- Влити всі рідкі складові.
- Збовтати.
- Через стейнер перелити в келих.
- Прикрасити апельсиновою цедрою.
Хвиля
Підбадьорливий і м'який напій з фруктово-трав'яним смаком.
Склад:
Біттер | 30 мл |
апельсиновий фреш | 100 мл |
полуничний сік з м'якоттю | 200 мл |
Приготування:
- У високому келиху змішати соки і лікер.
- Додайте за бажанням кубики льоду.
Подавати з соломкою. Келих прикрасити ягідкою полуниці.
Джинджер Роджерс
Коктейль отримав назву на честь знаменитої американської актриси, хоча вона не захоплювалася алкогольними напоями. Вся справа в тому, що ім'я Джинджер в перекладі означає «Імбир». А ця пряність є обов'язковим компонентом цього коктейлю.
Склад:
Кампарі | 60 мл |
сік апельсина | 90 мл |
Полуниця | 1 шт. |
Клементин | 1 шт. |
імбир мелений | щіпка |
сода (7UP або інша) | 60 мл |
Приготування:
- У шейкері розчавити товкачем або мадлером клементин і полуницю.
- Влити сік і біттер.
- Заповніть шейкер льодом.
- Збовтати і перелити через ситечко в келих.
Кількість содової можна варіювати за особистими уподобаннями.
Шприц
Коктейль з лікером Кампарі Шприц має терпкий смак. Приготувати напій легко самостійно.
Склад:
Кампарі | 60 мл |
ігристе вино Просекко | 60 мл |
сода | 30 мл |
Оливка | 1 шт. |
Приготування:
- У великий келих насипати лід.
- По черзі налити ігристе вино, лікер і содову.
- Перемішати.
- Прикрасити оливкою.
На закуску до коктейлю подають ковбасну і сирну нарізку.
Більше про коктейлі з Просекко: 15 найкращих рецептів →
Адріатика
Цей коктейль популярний на курортах Греції та Італії завдяки своїм універсальним властивостям. Він відмінно втамовує спрагу в літню спеку і зігріває прохолодним вечором.
Склад:
Кампарі | 35 мл |
горілка | 25 мл |
лимонний лікер | 1 ч. л. |
апельсиновий сік | 2 ч. л. |
Лід | 100г |
Приготування:
- У шейкері змішати сік, горілку і лимонний лікер.
- В келих всипати лід.
- Потім налити мікс з шейкера.
- Зверху влити біттер.
- Перемішати коктейльної ложечкою.
Прикрашають коктейль часточкою цитруса на свій смак.
Ігриста пристрасть
Цей коктейль гармонійно поєднує Кампарі з шампанським та грейпфрутовим соком.
Склад:
шампанське | 60 мл |
Біттер | 60 мл |
грейпфрутовий сік | 30 мл |
Апельсин | 1 часточка |
Малина | 1 ягода |
М'ята | 1 листочок |
Приготування:
- У заздалегідь охолоджений келих влити біттер з грейпфрутовим соком.
- Додати шампанське.
- Змішати.
- На зубочистку насадити скибочку апельсина, малину і листочок м'яти. Сервірувати коктейль.
При змішуванні біттера і соку з шампанським, напій починає активно пінитися.
Профі
Дамський варіант коктейлю з приємними нотками цитруса.
Склад:
Кампарі | 30 мл |
Мартіні Б'янко | 30 мл |
шампанське | 100 мл |
апельсиновий фреш | 40 мл |
Лід | 6 кубиків |
Приготування:
- Шампанське, фреш, Кампарі і мартіні влити в шейкер.
- Змішати і перелити в келих з льодом.
- Подайте шматочок апельсина.
Кампарі Маргарита
Одна з різновидів коктейлю Маргарита. Спробувати напій можна не тільки в барі. Адже спосіб приготування дуже простий.
Склад:
Кампарі | 30 мл |
Текіла | 45 мл |
Куантро | 15 мл |
лаймовий фреш | 30 мл |
Приготування:
- Заповнити льодом шейкер.
- Збовтати компоненти.
- Перелити в келих для Маргарити суміш, використовуючи ситечко.
Бі ту бі (B2B)
У цьому коктейлі об'єдналися відразу два біттера – італійський і чеський. Мікс має виражений трав'яний присмак.
Склад:
Кампарі | 20 мл |
Бехеровка | 40 мл |
виноградний сік | 50 мл |
газована вода | 100 мл |
Лід | 100г |
Лайм | 1 часточка |
Приготування:
- Келих заповнити кубиків льоду.
- Влити БІТТЕРИ.
- Влити сік винограду.
- Змішати.
- В кінці влити газовану воду.
- Подайте скибочку лайма.
Більше коктейлів з Бехеровкою: 14 простих рецептів для приготування вдомаrarr;
Італійський Мохіто
Від класичного рецепту у цьому Мохіто залишилося кілька інгредієнтів: ром, м'ята та цукор. Напій виходить незвичайним, але смачним. Особливою популярністю поєднання Кампарі і Просекко користується у жіночої аудиторії.
Склад:
білий ром Bacardi | 45 мл |
Шампанське Просекко | 30 мл |
Лікер Кампарі | 15 мл |
лимонний сік | 20 мл |
цукровий сироп | 20 мл |
М'ята | 3 гілочки |
Лід | 250-300 г |
Приготування:
- М'яту покласти в шейкер і придушити товкачем (або мадлером), щоб дала сік.
- Додати лід, сироп, сік, рок і лікер.
- Гарненько збовтати.
- Перелити в масу в келих.
- Налити Просекко.
- Декорувати гілочкою м'яти.
Більше рецептів коктейлів з білим ромом Бакарді (Bacardi) →
Цитрусовий торнадо
Коктейль відрізняється вираженим цитрусовим солодко-гірким смаком.
Склад:
Лікер Старий Таллінн | 40 мл |
Гіркий Кампарі | 40 мл |
Мартіні Россо | 40 мл |
сік лимона | 20 мл |
Приготування:
- Шейкер заповнити льодом.
- Влити туди спиртне і сік.
- Змішати і перелити в охолоджений стакан..
- Прикрасити апельсиновою цедрою.
Детальніше про коктейлі з лікером-20 простих рецептів для приготування в домашніх умовах →
Закон відкриттів
Цитрусовий, пряний і трав'яний – всі смаки в цьому коктейлі знаходяться в гармонії.
Склад:
імбирний лікер | 60 мл |
Кампарі | 15 мл |
лимонний сік | 30 мл |
Тонік | за смаком |
М'ята | 1 гілочка |
Приготування:
- Заповнити льодом шейкер.
- Додати всі компоненти, виключаючи тонік.
- Гарненько збовтати.
- Перелити через ситечко в келих.
- Долити тонік.
- Декорувати коктейльної трубочкою.
Баттер-скотч
Коктейль з пікантним імбирним смаком і відтінками ванілі.
Склад:
Кампарі | 20 мл |
Скотч | 50 мл |
Херес | 5 мл |
ванільний сироп | 5 мл |
корінь імбиру | 5 г |
апельсинова цедра | 1 шматок |
Лід | 200г |
Приготування:
- Очищений корінь імбиру покласти в шейкер і гарненько його потовкти.
- Влити рідкі складові.
- Всипати кубики льоду, потрясти.
- Перелити через сито коктейль в охолоджену мартинку.
- Прикрасити апельсиновою цедрою.
Нікарагуа Негроні Пунш
Рецепт цього коктейлю з Кампарі легко втілити в домашніх умовах. Для приготування знадобиться ємність для пуншу і силіконова форма для створення крижаної брили. Коктейль з незвичайною подачею приємно здивує гостей.
Склад:
Кампарі | 450 мл |
Ром | 300 мл |
Мартіні Россо | 220 мл |
грейпфрутовий фреш | 300 мл |
рідкий мед | 75 мл |
Лимон | 12 шт. |
бутони гвоздики | 30 шт. |
Приготування:
- Вичавити сік з 10 лимонів.
- Додати до фрешу гвоздику.
- Змішати і перелити в форму.
- Прибрати в морозилку до повної заморозки брили.
- У ємність для приготування пуншу влити ром, Кампарі, мартіні , сік грейпфрута.
- Додати мед і перемішати.
- Покласти крижану брилу.
- Прикрасьте коктейль скибочками лимона.
Гірка Сангрія
Варіація класичного коктейлю. Відрізняється несподівано виникає гіркотою Кампарі.
Склад:
червоне вино | 400 мл |
журавлинний сироп | 100 мл |
Кампарі | 150 мл |
Бурбон | 150 мл |
Апельсин | 1 шт. |
мінеральна газована вода | |
свіжа журавлина |
Приготування:
- У ємність об'ємом 1 л налити вино, сироп, бурбон і Кампарі. Змішавши.
- Апельсин порізати кружечками. Половину з них покласти в ємність з алкоголем.
- Прибрати в холодильник мікс на 1,5-2 години.
- При подачі коктейль розливають в келихи наполовину і розводять його 90 мл газованої води.
- Декорують кружечком апельсина і ягідкою журавлини.
Гірка пігулка
Багатошаровий коктейль з гірким початковим смаком і приємним післясмаком.
Склад:
горілка | 15 мл |
Кампарі | 15 мл |
Сироп з маракуї | 20 мл |
Приготування:
- В стопку налити сироп.
- Далі акуратно по тильній стороні ложечки влити Кампарі.
- Останній шар коктейлю – горілка.
Коктейль прийнято пити одним ковтком.
Перераховані рецепти коктейлів з Кампарі – це відомі мікси на основі біттера, які можна приготувати самостійно у себе на кухні.
Автор: Євгенія Гончарова,
спеціально для byhaem.in.ua