25 коктейлів з гіркоти Кампарі: незвичайні та класичні рецепти приготування вдома

Кампарі — темно-червоний італійський аперитив міцністю 25 градусів. У його складі налічується більше 60 різних трав і фруктів. А точна рецептура тримається в таємниці з моменту створення біттера.

коктейли с кампари

Однаково солодкий і гіркий, він швидко став бажаним інгредієнтом багатьох відомих міксів. Коктейлі з Кампарі мають незвичайний пряний аромат і витончений трав'яний смак. Такі напої приємно готувати і пити, а якщо є потрібні компоненти — легко зробити в домашніх умовах.

З чим поєднувати біттер

С чем сочетать биттер Кампари в коктейлях

Цитрусово-трав'яний лікер п'ють не розведеним як аперитив. Попередньо напій охолоджують до 10°C або додають лід.

Теплий біттер втрачає смакову яскравість, набуваючи неприємний трав'яний присмак.

Чистий лікер розливають по невеликих (50 мл) чарочках, п'ють не поспішаючи, маленькими ковтками. А закушують різними фруктами: лимонами, яблуками, ківі, виноградом, апельсином.

Також лікер можна змішувати з різними рідинами:

  1. З содою. Цей спосіб вважається класичним. Змішують в такому співвідношенні: 1 частина алкоголю на 2 частини содової. Обов'язково додають лід і часточку лимона. Ідеальна закуска - фруктова тарілка з грейпфрута, апельсина і лимона.
  2. З соками. Ідеально Кампарі міксується з апельсиновим свіжовичавленим фрешем. Відмінно підходить для змішування вишневий, ананасовий, гранатовий сік. Пропорції: 1 частина спиртного на 2 частини фрешу.
  3. З джином, вермутом, коньяком горілкою і іншим міцним спиртним біттер змішують в пропорції 1:1.
  4. З газованою водою – швепсом або спрайтом. Такий мікс віддає перевагу молодь.

Думки розходяться щодо поєднання лікеру Кампарі з лимонним та грейпфрутовим соком. Одні вважають, що гіркота в цих фруктах псує смак напою. Іншим таке поєднання подобається.

Рецепти коктейлів з Campari

Відомі десятки рецептів коктейлів з Кампарі: прості та складні. Кожен знайде напій на свій смак.

Гарібальді

Смачний і простий коктейль з соком апельсина створений в 1861 році в Мілані. Названий мікс на честь Джузеппе Гарібальді-відомого італійця-полководця, який любив носити яскраву куртку червоного кольору. Друга назва коктейлю-Кампарі Оранж.

Склад:

апельсиновий фреш 140 мл
Лікер Кампарі 60 мл
Лід 150г
Апельсин 1 часточка

Приготування:

  1. Заповнити льодом келих.
  2. Влити фреш і біттер.
  3. Змішати.
  4. Прикрасьте скибочкою апельсина.

Корисне відео рецепту коктейлю з Кампарі Гарібальді (Campari orange)

Сатана

Коктейль схожий на Гарібальді. Невеликі відмінності в складі і пропорціях. Піде тим, кому хочеться більш насичений цитрусовий смак.

Склад:

Кампарі 100 мл
апельсиновий фреш 60 мл
сік лимона 10 мл

Приготування:

  1. У склянку всипати лід.
  2. Влити соки і лікер.
  3. Перемішати.

З тоніком

коктейли с кампари и тоником


Гіркий Кампарі з тоніком – найпростіше поєднання для цінителів натурального смаку лікеру.

Склад:

Кампарі 50 мл
Тонік 150 мл
Лід 150г
Апельсин або лайм 1 клинка

Приготування:

  1. Хайбол наповнити льодом.
  2. Влити біттер, потім розбавити тоніком.
  3. Перемішати напої.
  4. Сервірувати скибочкою цитруса.

Українська Campari

Дуже простий у приготуванні коктейль. У нього входить всього 2 компонента: горілка і біттер. Як підсумок-м'який смак з невеликою гіркуватістю.

Склад:

Біттер 50 мл
горілка 50 мл

Приготування:

  1. Шейкер заповнити льодом.
  2. Влити спиртне.
  3. Збити.
  4. Перелити в охолоджений келих через сито.

В якості закуски до коктейлю подають маслини або оливки.

Червоні троянди

Простий коктейль на основі шампанського Кампарі легко зробити вдома.

Склад:

Кампарі 100 мл
Сухе Шампанське 100 мл
Кубики льоду 150 мл

Приготування:

  1. Хайбол заповнити кубиками льоду.
  2. Налити лікер і шампанське.
  3. Змішати.

Для прикраси коктейлю підійде цедра або скибочка лимона.

Білий

Тандем з білого сухого вина з лікером Кампарі сподобається жіночій аудиторії.

Склад:

біле сухе вино 50 мл
Кампарі 20 мл
Лід 150 г

Приготування:

  1. Келих для вина наповнити кубиками льоду.
  2. Налити вино і гіркоту.
  3. Перемішати.

В якості прикраси коктейлю використовують скибочку апельсина.

Яблучний Джек

Яскраво виражений яблучний смак і майже повна відсутність гіркоти – відмінні риси коктейлю.

Склад:

Кампарі 50 мл
віскі 50 мл
яблучний сік 300 мл

Приготування:

  1. Покладіть лід у шейкер.
  2. Влити всі рідини.
  3. Збовтати і перелити крізь стейнер у високий вузький келих.

Американо

Цей мікс став першим коктейлем з гіркоти. Створив його Гаспаре Кампарі-засновник самого бренду Campari.

Склад:

лікер 30 мл
Вермут Россо 30 мл
сода 100 мл
Лід 150 г

Приготування:

  1. В олд фешен або рокс влити спиртне.
  2. Розбавити газованою водою.
  3. Змішати компоненти.
  4. Киньте лід.
  5. Декорувати апельсиновим кружечком.

Детальніше про коктейлі з вермутом: 25 смачних рецептів для приготування в домашніх умовах →

Негроні

Творцем поєднання джин, Кампарі і вермут став граф Камілло Негроні. Сталося це в 1919 році. По суті це інтерпретація коктейлю « Американо », в якому замінили содову на джин, для збільшення міцності напою. Це один з найпопулярніших коктейлів.

Зовні Негроні не відрізняється від Американо. Тому декорують їх по – різному: перший – апельсиновою цедрою, другий-скибочкою свіжого цитруса.

Склад:

сухий джин 30 мл
Гіркий Кампарі 30 мл
Вермут Россо 30 мл
Лід 150 г

Приготування:

  1. В рокс налити спиртне в будь-якій послідовності.
  2. Перемішати.
  3. Додати лід.
  4. Декорувати апельсиновою цедрою.

Більше коктейлів Негроні: рецепти для приготування вдома&#rarr;
відео рецепт приготування коктейлю з Кампарі Негроні в домашніх умовах

Валентино

Напій названий на честь бармена, який його придумав. Від Негроні і Американо відрізняється лише легким зерновим присмаком, який в коктейль привносить віскі.

Склад:

житній віскі 60 мл
Кампарі 15 мл
Мартіні Россо 15 мл
Лід 100 мл

Приготування:

  1. В шейкер покласти лід.
  2. Влити всі рідкі складові.
  3. Збовтати.
  4. Через стейнер перелити в келих.
  5. Прикрасити апельсиновою цедрою.

Хвиля

Підбадьорливий і м'який напій з фруктово-трав'яним смаком.

Склад:

Біттер 30 мл
апельсиновий фреш 100 мл
полуничний сік з м'якоттю 200 мл

Приготування:

  1. У високому келиху змішати соки і лікер.
  2. Додайте за бажанням кубики льоду.

Подавати з соломкою. Келих прикрасити ягідкою полуниці.

Джинджер Роджерс

Коктейль отримав назву на честь знаменитої американської актриси, хоча вона не захоплювалася алкогольними напоями. Вся справа в тому, що ім'я Джинджер в перекладі означає «Імбир». А ця пряність є обов'язковим компонентом цього коктейлю.

Склад:

Кампарі 60 мл
сік апельсина 90 мл
Полуниця 1 шт.
Клементин 1 шт.
імбир мелений щіпка
сода (7UP або інша) 60 мл

Приготування:

  1. У шейкері розчавити товкачем або мадлером клементин і полуницю.
  2. Влити сік і біттер.
  3. Заповніть шейкер льодом.
  4. Збовтати і перелити через ситечко в келих.

Кількість содової можна варіювати за особистими уподобаннями.

Шприц

Коктейль з лікером Кампарі Шприц має терпкий смак. Приготувати напій легко самостійно.

Склад:

Кампарі 60 мл
ігристе вино Просекко 60 мл
сода 30 мл
Оливка 1 шт.

Приготування:

  1. У великий келих насипати лід.
  2. По черзі налити ігристе вино, лікер і содову.
  3. Перемішати.
  4. Прикрасити оливкою.

На закуску до коктейлю подають ковбасну і сирну нарізку.

Більше про коктейлі з Просекко: 15 найкращих рецептів →

Адріатика

Цей коктейль популярний на курортах Греції та Італії завдяки своїм універсальним властивостям. Він відмінно втамовує спрагу в літню спеку і зігріває прохолодним вечором.

Склад:

Кампарі 35 мл
горілка 25 мл
лимонний лікер 1 ч. л.
апельсиновий сік 2 ч. л.
Лід 100г

Приготування:

  1. У шейкері змішати сік, горілку і лимонний лікер.
  2. В келих всипати лід.
  3. Потім налити мікс з шейкера.
  4. Зверху влити біттер.
  5. Перемішати коктейльної ложечкою.

Прикрашають коктейль часточкою цитруса на свій смак.

Ігриста пристрасть

Цей коктейль гармонійно поєднує Кампарі з шампанським та грейпфрутовим соком.

Склад:

шампанське 60 мл
Біттер 60 мл
грейпфрутовий сік 30 мл
Апельсин 1 часточка
Малина 1 ягода
М'ята 1 листочок

Приготування:

  1. У заздалегідь охолоджений келих влити біттер з грейпфрутовим соком.
  2. Додати шампанське.
  3. Змішати.
  4. На зубочистку насадити скибочку апельсина, малину і листочок м'яти. Сервірувати коктейль.

При змішуванні біттера і соку з шампанським, напій починає активно пінитися.

Профі

Дамський варіант коктейлю з приємними нотками цитруса.

Склад:

Кампарі 30 мл
Мартіні Б'янко 30 мл
шампанське 100 мл
апельсиновий фреш 40 мл
Лід 6 кубиків

Приготування:

  1. Шампанське, фреш, Кампарі і мартіні влити в шейкер.
  2. Змішати і перелити в келих з льодом.
  3. Подайте шматочок апельсина.

Кампарі Маргарита

Одна з різновидів коктейлю Маргарита. Спробувати напій можна не тільки в барі. Адже спосіб приготування дуже простий.

Склад:

Кампарі 30 мл
Текіла 45 мл
Куантро 15 мл
лаймовий фреш 30 мл

Приготування:

  1. Заповнити льодом шейкер.
  2. Збовтати компоненти.
  3. Перелити в келих для Маргарити суміш, використовуючи ситечко.

Бі ту бі (B2B)

У цьому коктейлі об'єдналися відразу два біттера – італійський і чеський. Мікс має виражений трав'яний присмак.

Склад:

Кампарі 20 мл
Бехеровка 40 мл
виноградний сік 50 мл
газована вода 100 мл
Лід 100г
Лайм 1 часточка

Приготування:

  1. Келих заповнити кубиків льоду.
  2. Влити БІТТЕРИ.
  3. Влити сік винограду.
  4. Змішати.
  5. В кінці влити газовану воду.
  6. Подайте скибочку лайма.

Більше коктейлів з Бехеровкою: 14 простих рецептів для приготування вдома&#rarr;

Італійський Мохіто

Від класичного рецепту у цьому Мохіто залишилося кілька інгредієнтів: ром, м'ята та цукор. Напій виходить незвичайним, але смачним. Особливою популярністю поєднання Кампарі і Просекко користується у жіночої аудиторії.

Склад:

білий ром Bacardi  45 мл
Шампанське Просекко 30 мл
Лікер Кампарі 15 мл
лимонний сік 20 мл
цукровий сироп 20 мл
М'ята 3 гілочки
Лід 250-300 г

Приготування:

  1. М'яту покласти в шейкер і придушити товкачем (або мадлером), щоб дала сік.
  2. Додати лід, сироп, сік, рок і лікер.
  3. Гарненько збовтати.
  4. Перелити в масу в келих.
  5. Налити Просекко.
  6. Декорувати гілочкою м'яти.

Більше рецептів коктейлів з білим ромом Бакарді (Bacardi) →

Цитрусовий торнадо

Коктейль відрізняється вираженим цитрусовим солодко-гірким смаком.

Склад:

Лікер Старий Таллінн 40 мл
Гіркий Кампарі 40 мл
Мартіні Россо 40 мл
сік лимона 20 мл

Приготування:

  1. Шейкер заповнити льодом.
  2. Влити туди спиртне і сік.
  3. Змішати і перелити в охолоджений стакан..
  4. Прикрасити апельсиновою цедрою.

Детальніше про коктейлі з лікером-20 простих рецептів для приготування в домашніх умовах →

Закон відкриттів

Цитрусовий, пряний і трав'яний – всі смаки в цьому коктейлі знаходяться в гармонії.

Склад:

імбирний лікер 60 мл
Кампарі 15 мл
лимонний сік 30 мл
Тонік за смаком
М'ята 1 гілочка

Приготування:

  1. Заповнити льодом шейкер.
  2. Додати всі компоненти, виключаючи тонік.
  3. Гарненько збовтати.
  4. Перелити через ситечко в келих.
  5. Долити тонік.
  6. Декорувати коктейльної трубочкою.

Баттер-скотч

Коктейль з пікантним імбирним смаком і відтінками ванілі.

Склад:

Кампарі 20 мл
Скотч 50 мл
Херес 5 мл
ванільний сироп 5 мл
корінь імбиру 5 г
апельсинова цедра 1 шматок
Лід 200г

Приготування:

  1. Очищений корінь імбиру покласти в шейкер і гарненько його потовкти.
  2. Влити рідкі складові.
  3. Всипати кубики льоду, потрясти.
  4. Перелити через сито коктейль в охолоджену мартинку.
  5. Прикрасити апельсиновою цедрою.

Нікарагуа Негроні Пунш

Рецепт цього коктейлю з Кампарі легко втілити в домашніх умовах. Для приготування знадобиться ємність для пуншу і силіконова форма для створення крижаної брили. Коктейль з незвичайною подачею приємно здивує гостей.

Склад:

Кампарі 450 мл
Ром 300 мл
Мартіні Россо 220 мл
грейпфрутовий фреш 300 мл
рідкий мед 75 мл
Лимон 12 шт.
бутони гвоздики 30 шт.

Приготування:

  1. Вичавити сік з 10 лимонів.
  2. Додати до фрешу гвоздику.
  3. Змішати і перелити в форму.
  4. Прибрати в морозилку до повної заморозки брили.
  5. У ємність для приготування пуншу влити ром, Кампарі, мартіні сік грейпфрута.
  6. Додати мед і перемішати.
  7. Покласти крижану брилу.
  8. Прикрасьте коктейль скибочками лимона.

Гірка Сангрія

Варіація класичного коктейлю. Відрізняється несподівано виникає гіркотою Кампарі.

Склад:

червоне вино 400 мл
журавлинний сироп 100 мл
Кампарі 150 мл
Бурбон 150 мл
Апельсин 1 шт.
мінеральна газована вода
свіжа журавлина

Приготування:

  1. У ємність об'ємом 1 л налити вино, сироп, бурбон і Кампарі. Змішавши.
  2. Апельсин порізати кружечками. Половину з них покласти в ємність з алкоголем.
  3. Прибрати в холодильник мікс на 1,5-2 години.
  4. При подачі коктейль розливають в келихи наполовину і розводять його 90 мл газованої води.
  5. Декорують кружечком апельсина і ягідкою журавлини.

Гірка пігулка

Багатошаровий коктейль з гірким початковим смаком і приємним післясмаком.

Склад:

горілка 15 мл
Кампарі 15 мл
Сироп з маракуї 20 мл

Приготування:

  1. В стопку налити сироп.
  2. Далі акуратно по тильній стороні ложечки влити Кампарі.
  3. Останній шар коктейлю – горілка.

Коктейль прийнято пити одним ковтком.

Перераховані рецепти коктейлів з Кампарі – це відомі мікси на основі біттера, які можна приготувати самостійно у себе на кухні.

Автор: Євгенія Гончарова,
спеціально для byhaem.in.ua

Корисне відео п'яти рецептів коктейлів з Кампарі (Campari)