лікер "Малібу" - як пити кокосовий ром і приготувати його в домашніх умовах

Карибський кокосовий ром «Малібу» не є міцним алкогольним піратським напоєм. Це ромово-кокосовий лікер, смак якого запам'ятовується з першого ковтка. Сьогодні ароматний напій є візитною карткою острова Барбадос. З моменту появи лікер "Малібу" став фаворитом у барменів. На його основі роблять багато відомих тропічних коктейлів. Одна з версій про створення напою розповідає, що суміш рому і кокосового спочатку придумали, щоб полегшити непросте життя співробітників барів.

кокосовый ликер малибу

Вперше кокосовий лікер «Малібу» був випущений в пляшках впізнаваного дизайну в 1980 році. Виробництво всесвітньо відомого напою так і залишилося на Карибських островах. Але розливають його по пляшках далеко від місця виготовлення – на заводі в Шотландії. Через зростаючу популярність багато виробників почали робити аналоги рому з кокосовим молоком.

Історія кокосового рому

Існує кілька версій появи кокосового лікеру. Найцікавіша з історій пов'язана з піратами Карибського моря. За легендою, ром, настояний на кокосовому молоці, пив капітан зі своєю командою. Солодкувато-хмільний напій добре тамував спрагу, розслаблював тіло. Але піратський рецепт був загублений. Тому про лікер світ дізнався тільки в 1980 році.

малибу, ром с кокосовым молоком

За другою легендою рецепт «Малібу» винайшли випадково. У бочку з білим ромом, яка стояла під пальмою, впав кокосовий горіх. Тепле, вологе повітря і час (випадкові домішки в алкоголі помітили не відразу) зробили ром більш приємним на смак. З отриманим "сирим" суслом почали експериментувати, додаючи інші інгредієнти. Так, пробним шляхом був винайдений рецепт напою, який підкорив серця цінителів по всьому світу.

Опис напою

«Малібу» – Ромовий лікер. Залежно від типу виробництва він може бути або білий, або прозорий. Матово-білий відтінок напій набуває, якщо виготовлений з натуральних інгредієнтів за класичною рецептурою. Вартість лікеру "Малібу" більше 450 грн за пляшку. Ціна напою залежить від дистриб'ютора. Але якщо враховувати відгуки любителів кокосового рому, найдешевше його можна купити в магазинах дьюті фрі.

Прозорий лікер – дешевша альтернатива. У ньому відсутній кокосовий сік. У рецепті його замінили на синтетичний ароматизатор.

ромово кокосовый ликер, разновидности

Продається лікер в впізнаваних пляшках з білого непрозорого скла. Логотип на тарі видає походження напою-на етикетці зображені дві Пальми, за якими над островом сходить сонце.

«Малібу» відноситься до лікерів середньої міцності – всього 21 градус. Термін придатності оригінального кокосового рому в закупореній заводській тарі при температурі повітря не більше 18 °C– необмежений. Але після відкриття пляшки він автоматично зменшується до 6 місяців, якщо зберігати в холодильнику. У теплій кімнаті відкоркований "Малібу" зберігатися близько місяця.

Через популярність кокосового рому, на ринку незабаром з'явилися інші різновиди лікеру. Вони розрізняються смаками-кокосове молоко в них замінено на екстракти екзотичних фруктів. Якщо зробити короткий огляд, то розрізнити, в якій з білих пляшок перебувати конкретна різновид напою допоможе колір горлечка. Банановий "Малібу" видає жовтий колір. У ананаса-помаранчевий відтінок. Манговий ром відрізняється червоним горлечком. У маракуї бузковий колір.

Як правильно пити " Малібу»

Розберемося, з чим п'ють «Малібу». Напій за своєю консистенцією і міцності відноситься до розряду лікерів. Тому і пити його треба відповідно – з чарок, маленькими ковтками.

с чем пьют малибу

У чистому вигляді лікер подають під кінець трапези – до десертів і кави. Напій попередньо охолоджують до 8-10 °C. При цій температурі смак «Малібу» повністю розкривається, ставати менш нудотним.

Лікер можна змішувати і з іншими напоями. Найчастіше він використовується для приготування коктейлю Піна Колада - замість рому та кокосового молока. Тому багато цінителі екзотичних напоїв вважають, що п'ють правильно лікер саме в розбавленому вигляді.

З чим можна змішати солодкий кокосовий ром:

  1. Простий негазованою водою.
  2. Кока-Колою.
  3. Фруктовими соками (ананасовий, яблучний).

Традиційно закушують «Малібу» десертами –солодкою випічкою, морозивом. Він відмінно поєднується з фруктами, кавою.

Рецепти коктейлів

Лікер спочатку створювався, щоб полегшити життя барменам. Він у складі коктейлів замінює відразу два компоненти-білий ром і кокосове молоко. Готуються деякі напої просто, тому їх легко можна повторити в домашніх умовах.

Кола-кокос

Найпростіший і найдоступніший з коктейлів.коктейль кола-кокос на основе ликера малибу він містить лише 3 інгредієнти:

  • Лід.
  • Кока-кола.
  • Кокосовий ром.

Склянку заповнюють льодом (3-4 кубики). Змішують три частини коли і одну частину лікеру. Виливають в стакан. Прикрашають часточкою лимона і трубочкою.

Мексиканський пляж

коктейль мексиканский пляж с соком манго и ликером малибу

Незважаючи на легкість і швидкість приготування, у цього коктейлю неймовірний аромат, виражений тропічний смак і довгий післясмак. З інгредієнтів потрібно:

  • 100 мл соку манго (нектару).
  • 50 мл «Малібу».
  • Лід.

Всі компоненти з'єднуються прямо в келиху. Перемішуються трубочкою.

Апельсиновий Цвіт

коктейль с соком апельсина и кокосовым ромом малибу

Кисло-солодкий смак напою поєднується з неймовірним, захоплюючим ароматом. Готується коктейль в келиху:

  1. На дно укладають 3-4 кубика льоду.
  2. На лід виливають 45 мл кокосового рому «Малібу».
  3. Зверху 30 мл «Амаретто».
  4. Потім 15 мл білий ром .
  5. По 75 мл апельсинового і ананасового соку.

Коктейль перемішують трубочкою. Можна прикрасити парасолькою.

Кокосовий рай

домашний рецепт коктейля с кокосовым ликером малибу

Коктейль представлений в картах багатьох барів і не втрачає популярності. Він відрізняється невеликою міцністю, вершковим смаком і неймовірним ароматом. Готується він в блендері. Компоненти необхідно змішати до однорідної, схожої на крем, консистенції:

  • 20 мл кокосового рому.
  • 10 мл міцного алкоголю.
  • По 100 мл молока і вершкового морозива.

Подають суміш у високому келиху з трубочкою. Можна прикрасити часточкою ананаса і цедрою апельсина.

Тропічна Мімоза

Цікавий на смак коктейль з незвичайним післясмаком.ликер малибу в коктейле тропическая мимоза він має тропічні нотки, солодкість і гіркоту. Він ідеально підходить для приготування в домашніх умовах. Рецепт має на увазі змішування інгредієнтів прямо в келиху:

  • 3-4 кубики льоду.
  • 30 мл кокосового рому «Малібу».
  • 90 мл фруктового соку (апельсинового, можна замінити ананасовим).
  • 30 мл шампанського.

Компоненти акуратно з'єднують трубочкою. У напій опускають часточку апельсина.

Більше рецептів коктейлів на основі лікеру Малібу →

Якщо немає можливості купити лікер «Малібу», його можна замінити в коктейлях більш дешевими аналогами. Хорошою альтернативою стане "Канарі Кокос«, готовий лікер»Піна Колада".

Корисне відео про те, як приготувати коктейлі на основі лікеру Малібу в домашніх умовах

Як приготувати "Малібу" в домашніх умовах

ингредиенты для рецепта домашнего ликера малибу

Щоб не купувати дорогий магазинний лікер, його можна приготувати вдома. Смак саморобного напою буде відрізнятися від оригіналу. Але домашній рецепт допоможе заощадити. Існує багато варіантів приготування кокосового лікеру. Для самого доступного рецепта потрібно:

  • 210 грам кокосової стружки.
  • 0,5 л міцного алкоголю (ром / якісна горілка).
  • Ванілін.
  • Кокосове молоко – 400 мл.
  • 350 г цукру. Цукор і кокосове молоко можна замінити на 400 г згущеного молока.
  • Вода – 200-300 мл.

Кокосову стружку заливають алкоголем. Залишають настоюватися 10 днів. Ємність періодично струшують. Проціджувати.

З цукру і води варять сироп. У більш бюджетному варіанті водою розбавляють згущене молоко.

Ром змішують з кокосовим молоком і сиропом (розведеним згущеним молоком). Суміш настоюють у холодильнику 2-3 дні, щоб стабілізувати смак. Після закінчення цього часу лікер можна використовувати за призначенням. Кокосову стружку застосовують для випічки.

Детальніше про те, як приготувати лікер Малібу в домашніх умовах →

Складно назвати ще один лікер, який би за такий короткий час повторив Популярність «Малібу». Універсальність, середній рівень вмісту алкоголю, неймовірний аромат і післясмак – ось основні причини, за якими випадково винайдений напій став фаворитом мільйонів людей по всій Землі.

Автор: Іванна Вус,
спеціально для byhaem.in.ua

Корисне відео про те, як зробити лікер