лікер "Малібу": готуємо в домашніх умовах за оригінальним рецептом

Дивовижне поєднання міцного рому і ароматного кокоса дарує тропічний лікер «Малібу». З моменту свого створення він швидко завоював серця барменів у всьому світі. Його пропонують відвідувачам як в чистому вигляді, так і в складі коктейлів.

Виробляється оригінальний лікер на карибському острові Барбадос. Напій є візитною карткою цих місць. На пляшці навіть присутній впізнаваний логотип-дві тропічні пальми на тлі ранкової зорі.

Історія лікеру

На острові Барбадос здавна виробляють карибський ром. Цей напій тут роблять з 1893 року. Але лікер "Малібу" на основі білого рому з'явився через 100 років – його винайшли випадково в 1980 році. Про появу напою на острові ходять легенди.

Найпопулярніша історія про винахід «Малібу» розповідає, що в бочонок з білим ромом випадково впав кокосовий горіх. Його помітили не відразу. Тепле тропічне повітря і час сприяли тому, щоб кокос надав міцному рому особливий, приємний смак. Жителі острова, оцінивши нові нотки старого напою, почали експериментувати з інгредієнтами. В результаті у них вийшло створити рецепт лікеру.

Як вибрати та підготувати інгредієнти

ингредиенты для рецепта ликер малибу в домашних условиях

Щоб смак і аромат саморобного напою не відрізнявся від оригінального барбадоського продукту, слід ретельно вибирати складові.

Інгредієнти для домашнього рецепту лікеру "Малібу":

  • Міцний білий ром . В ідеалі-барбадоського виробництва. У хорошого білого рому немає яскраво вираженого смаку. Він солодкий, легко п'ється. Але він позбавлений фруктово-пряних ноток. У ньому відчувається ледве вловимий медово-горіховий присмак. Тому ідеально підходить для коктейлів і лікерів.
  • Кокосова стружка . Вона повинна бути хорошої якості, без барвників, підсолоджувачів. В ідеалі для домашнього приготування лікеру "Малібу" потрібно натерти на тертці кокосову м'якоть. Якщо брати магазинний варіант, варто віддати перевагу стружці середнього розміру.
  • Кокосове молоко . Краще брати консервоване. Кокосове молоко різних виробників відрізняється між собою показниками жирності (вона коливається в межах 10% -19%). Краще вибирати продукт із середніми показниками в 15% -17%. Молоко хорошої якості може містити грудочки. Тому перед застосуванням його бажано кілька секунд пробити блендером.
  • Цукор . Для домашнього приготування лікеру "Малібу" часто радять використовувати тростинний цукор, але він може змінити оригінальний колір лікеру. А якщо замінити його на білий дрібнокристалічний цукор, смак і відтінок саморобного «Малібу» не постраждає.
  • Ванілін . Можна замінити на ванільний цукор. Але бажано використовувати справжній екстракт або стручок.


Щоб зробити лікер «Малібу» в домашніх умовах, який не поступається за смаком оригінального напою, не треба економити на інгредієнтах. Вони дорогі, але результат того вартий.

Класичний рецепт лікеру на Ромі

Щоб зробити справжній лікер "Малібу" в домашніх умовах, візьміть наступні інгредієнти:

  • Білий карибський ром-0,5 л.
  • Кокосове молоко – 0,4 л.
  • Вода (можна використовувати бутильовану) - 350 мл.
  • Цукор – 350 г.
  • Кокосова стружка – 250 г.
  • Ванілін екстракт – 1 г.можна використовувати ванільний цукор-1 пакетик. Якщо беремо есенцію-4-5 крапель.

Оригінальний рецепт лікеру «Малібу» вимагає не тільки фінансових витрат, але і часу. Готують напій, чітко дотримуючись технологію:

  1. У чистій скляній ємності змішують ром і кокосову стружку. Щільно закривають.
  2. Витримують в темному місці при кімнатній температурі 10 днів періодично збовтуючи (приблизно раз в три дні).
  3. Після витримки ром фільтрують.
  4. З води і цукру варять сироп. Він повинен закипіти, стати прозорим, але не поміняти колір. У киплячому сиропі розчиняють ванілін.
  5. Ром змішують з кокосовим молоком.
  6. У суміш поступово додають остиглий до кімнатної температури сироп, доводячи міцність напою до 21 °. Сироп може знадобитися не весь. Його залишки, як і кокосову стружку, можна використовувати в кулінарії.
  7. Ретельно перемішують компоненти. Суміш залишають на 3-4 дні в холодильнику. За цей час на поверхні домашнього лікеру утворюється щільна жирна скоринка.
  8. Використовуючи трубочку, лікер переливають в іншу ємність. Важливо, щоб жир не потрапив в напій.

Після відділення рідини від кокосового масла домашньому лікеру «Малібу» потрібна додаткова витримка – 10 днів в теплому місці. Після закінчення цього часу лікер переливають в підготовлені пляшки для зберігання. Напій готовий для вживання. З цієї кількості інгредієнтів виходить приблизно 900 мл лікеру.

"Малібу" на спирту / горілці

Приготувати лікер «Малібу» в домашніх умовах можна за більш простим і дешевим рецептом. Але його смак вже трохи відрізняється від оригінального напою.


Інгредієнти:

  • Горілка (розведений до 40% спирт) – 0,6 л.
  • Кокосове молоко – 0,4 л.
  • Згущене молоко хорошої якості-380 г.
  • Кокосова стружка – 250 г.

Цей рецепт лікеру «Малібу» на спирту (горілці) вимагає менше часу. Як і в оригінальному варіанті, кокосова стружка настоюється на горілці 10 днів в темному місці з періодичним збовтуванням. Після проціджування спирт змішують зі згущеним молоком і молоком (попередньо збитими блендером до однорідності). Готову суміш відразу переливають в пляшки для зберігання. Щільно закупорюють. Залишають напій на тиждень для стабілізації смаку. Готовий лікер зберігають в холодильнику до 6 місяців.

З цієї кількості інгредієнтів виходить 1 200 мл напою міцністю 17% -18%.

Корисне відео про те, як зробити лікер "Малібу" на горілці

Лікер на самогоні

Можна зробити «Малібу» в домашніх умовах на самогоні. Інгредієнти і технологія приготування напою будуть такі ж, як в попередньому варіанті.домашний рецепт ликера малибу на самогоне але треба враховувати такі нюанси:

  • Самогон повинен бути хорошої якості. Ідеально-дистилят подвійної перегонки.
  • Міцність – не більше 45%.

Смак лікеру, приготованого на самогоні, більш агресивний, з яскраво вираженою алкогольної ноткою. Якщо використовується самогон однієї перегонки – запах сивушних масел трохи псує аромат кокоса.

Як пити і чим закушувати»Малібу"

П'ють «Малібу» з лікерних чарок. Напій перед вживанням охолоджують до 8-10 °C. закушують фруктами на вибір – від яблук до екзотичної маракуї. Ідеально доповнять його солодкий смак вершкові десерти, морозиво.

Можна подавати «Малібу» разом з шоколадом і міцною кавою. Але любителів "Малібу" в чистому вигляді не так багато. Його частіше використовують для приготування коктейлів. 12 обраних рецептів коктейлів на основі лікеру «Малібу» →

Рецепти популярних коктейлів

Лікер «Малібу» спочатку був створений як інгредієнт для коктейлів. У них він замінює відразу 2 компонента – кокосове молоко і ром.

Рецепти коктейлів з білим ромом →

Піна Колада

Для приготування найпопулярнішого тропічного коктейлю 3 частини домашнього «Малібу» змішують з двома частинами ананасового соку в шейкері. Подають напій у високій склянці (гоблет або Харрікейн) з колотим льодом. Прикрашають часточкою ананаса і / або коктейльної вишнею.

Піна Колада: як приготувати алкогольний варіант коктейлю в домашніх умовах →

Весільний тортрецепт коктейля с ликером малибу в домашних условиях

Друга назва коктейлю – «вершковий Малібу». Для його приготування потрібно:

  • 2 частини «Малібу».
  • 1 частина «Амаретто».
  • 1 частина цільного молока.
  • 3 частини ананасового соку.

Всі інгредієнти змішуються в шейкері. Суміш переливається в високий келих. Зверху напій прикрашається збитими вершками, тертим шоколадом, мигдальними горішками.

El Ultimo( Останній коктейль)

У шейкері змішують 40 мл коньяку, 10 мл «Малібу» і 150 мл яблучного соку. Подають коктейль у високому келиху з 2-3 кубиками льоду.

Приготувавши лікер «Малібу», можна здивувати гостей оригінальним смаком тропічного напою. Любителям його можна подавати в чистому вигляді, а все іншим – в складі численних коктейлів.

Готовий напій в обсязі 0,7 коштує в магазинах від 450 грн. Якщо готувати лікер в домашніх умовах з хорошого рому, то навряд чи вийде багато заощадити, але варіанти на горілці або самогоні вийдуть істотно дешевше.

Автор: Іванна Вус,
спеціально для byhaem.in.ua

Корисне відео про те, як зробити лікер "Малібу" в домашніх умовах