Коктейль Американо — нестаріюча класика. Рецепт приготування в домашніх умовах

Коктейль Американо – простий алкогольний мікс з гіркувато-солодким смаком і ароматом цитрусів. Улюблений напій Джеймса Бонда підкорив мільйони гурманів по всьому світу. Особливою популярністю аперитив користується в Італії і США.

коктейль Американо

Завдяки доступним інгредієнтам і простоті приготування, зробити справжній Американо можна в домашніх умовах. Достатньо пляшки червоного вермуту, пляшки Кампарі та трохи соди. А якщо додати до цього гарний настрій і любов до гіркуватих напоїв, приємний вечір гарантований.

Історія появи

Історія коктейлю Американо починається в 1860 році. Прабатько напою-італійський бармен, творець біттера Кампарі і власник фірми з виготовлення алкогольної продукції Гаррі Кампарі. Саме він першим додумався змішати в одному келиху червоний вермут і власний гіркий лікер. Коктейль практично відразу став популярний серед міланської інтелігенції.

Своє «дітище» Кампарі назвав «Мілано-Турино» по найменуванню місць виробництва лікеру і мартіні. І тільки в 1919 році коктейль отримав назву Американо завдяки одному з туристів Нового Світу, який зайшов в бар сім'ї Кампарі випити.

Цей маркетинговий хід приніс удачу — численні гості з США стали із задоволенням замовляти мікс. А щоб зробити смак більш звичним для американців, рецептуру коктейлю змінили, додавши содову.

Незабаром Американо з'явився у всіх барах Італії і розійшовся по світу.

Опис

американо коктейль

Американо – коктейль з гармонійним, освіжаючим смаком, в якому переважають нотки цитруса, альпійських трав і прянощів. Невелика гірчинка надає вишуканість, а солодкий післясмак додає екзотики. Аромат міксу не поступається смаковим відчуттям. У ньому чуються прянощі і спеції, зігріті жарким сонцем Італії.

Міцність напою варіюється від 15 до 25% і залежить від кількості содової. Чим її більше, тим градуси напою нижче.

Калорійність Американо без прикрас і льоду становить 93 ккал на 100 мл або 187 ккал на келих 200 мл.

Інгредієнти та пропорції

Для приготування напою використовують мартіні Россо і італійський гіркий лікер Кампарі, виготовлений на основі ароматичних трав і цитрусів.

Замість содової можна використовувати звичайну газовану воду. На кінцевому смаку коктейлю це не відіб'ється.


склад класичного Американо:

Лікер Кампарі 50 мл
червоний солодкий вермут 50 мл
сода 50-100 мл
Лід 170г
Апельсин 1 часточка

Пропорції алкогольної складової в коктейлі залишаються незмінними. А ось содової можна додати більше або менше за бажанням випиває.

У барах Америки можна зустріти варіацію Американо з апельсиновим соком замість содової. Прихильники класики не поділяють захоплення завсідників – цитрусовий сік забиває смак і аромат елітного алкоголю.

Рецепт приготування

Класичний рецепт Американо передбачає приготування напою прямо в келиху, який використовується для подачі. В якості посуду підійде олд фешн або хайболл.

Технологія приготування:

Киньте лід у склянку.

Влити лікер і мартіні.


Додати содової.

Перемішати компоненти барною ложкою.

Декорувати часточкою або цедрою апельсина.

Слабоалкогольний мікс подають із соломинкою. Міцний-без неї.

Більше коктейлів з Кампарі: ТОП - 25 рецептів для приготування в домашніх умовах&#rarr;

Як пити, подавати і чим закушувати

Американо відноситься до аперитивів. Напій подають до їжі для стимулювання апетиту. Пити його слід невеликими ковтками або через соломинку.

Коктейль зазвичай не закушують, але при необхідності до нього подають кислі ягоди: смородину, вишню, ожину та інші.

Коктейль Американо, що поєднав в собі два різновиди алкоголю, відмінно впишеться в будь-яке торжество. Унікальний смак, вишуканий аромат і можливість «регулювати» міцність робить мікс універсальним для будь-якої аудиторії. Насолодитися освіжаючим, цитрусовим смаком можна і у себе вдома, скориставшись класичним рецептом.

Автор: Євгенія Гончарова,
спеціально для byhaem.in.ua

Відео рецепт коктейлю Американо: склад, пропорції, особливості приготування