Мартіні Розато - як пити рожевий вермут і в які коктейлі додавати

У кожного гурмана свій смак, але мало хто відмовиться від романтичної вечері в приємній компанії з пляшкою Мартіні Rosato. Це вид вермуту, в якому прекрасно поєднуються і доповнюють один одного біле і червоне вино. Напій рожевого кольору, запашний ніжним і стійким букетом ароматів, допоможе скрасити будь-який захід.

мартини розато

Вперше мартіні Розато з'явився на ринку алкогольної індустрії в 1980 році і з того моменту є одним з популярних представників вермутів від іменитої компанії.

Інформація про напій

Рожеве Мартіні розливають у фірмові пляшки привабливої вигнутої форми. На плічках вироби незмінно знаходиться тиснення "ITALIA", а ближче до основи розташована гравірування, що означає Рік заснування компанії-виробника. Кришка пляшки виконана з металу, а денце трохи увігнуто всередину.

Склад і рецептура виготовлення Мартіні Розато тримається в секреті, доступна лише загальна інформація про склад напою. Його основа-червоне виноградне вино, а індивідуальний смак і аромат надають спеції і рослинні складові:

  • Полин-основа, що створює основний смак напою;
  • Деревій-джерело органічних кислот, мікроелементів;
  • Меліса, материнка, кардамон, м'ята-надають пахощі і насичують корисними властивостями;
  • Кориця, гвоздика-необхідні компоненти будь-якого італійського напою;
  • Мускатний горіх-надає напою солодкість і пряний запах;
  • Ромашка, бузина, звіробій, Оман – корисні, що вважаються лікарськими, елементи напою.

Міцність Мартіні Розато трохи вище, ніж у вермутах інших виробників. У ньому міститься 15% етилового спирту – це особливість бренду, застосовується з метою кращого розчинення компонентів і розкриття смакових і ароматичних властивостей.

Середня ціна Rosato в пляшці об'ємом 0,5 л становить 320 грн, вартість 1 л рожевого Мартіні 550 грн.

Як пити в чистому вигляді

У вермуті відчувається аромат пряних трав, полуниці, цедри грейпфрута. Але його рідко вживають в нерозбавленому вигляді. Іноді його використовують дівчата в якості аперитиву-освіжаючого напою перед їжею. Rosato вважається жіночим алкоголем.

мартини розато

Смак вермуту розкривається при температурі 10-12 °C. якщо він буде теплим, то буде відчуватися неприємна гіркота в смаку, а занадто холодний викличе печіння.

Для охолодження напою в келихи попередньо насипають кубики льоду або ж ставлять пляшку в холодильник на півгодини. Охолодження повинно відбуватися не різко, а поступово. Так рожеве Мартіні не втратить аромат.

Щоб відчути тонкий аромат і багатий смак, враховуючи пристойну міцність, Мартіні п'ють не поспішаючи, невеликими ковтками.


У домашніх умовах, щоб насолодитися Rosato, можна використовувати будь-які келихи. Але, перебуваючи в суспільстві, рекомендується використовувати спеціальний посуд:

  • Нерозбавлений мартіні можна налити в склянки для віскі, що мають товсте денце.
  • Коктейлі допускається подавати у високих винних келихах з льодом. Рекомендується прикрасити їх обідки фруктами, часточками цитрусів.
  • Ідеальна посуд – конічні, трикутні келихи з широкою верхньою частиною, на високій ніжці, називаються вони «мартинки». Їх обсяг в середньому 90-100 мл.у цих келихах напій непідвладний впливу витає навколо повітря, а форма мартинок зручна для пиття дрібними ковтками. Висока ніжка оберігає Мартіні від нагрівання теплими руками дегустатора.

Не можна використовувати для подачі Мартіні горілчані чарки і стопки. Це ознака поганих манер і відсутність смаку.

Чим закушувати

Мартіні Розато ідеально поєднується з різноманітними закусками та інгредієнтами. Але вибирати їх потрібно ретельно, вони грають величезну роль в розкритті смаку і аромату вермуту. Тортики, булочки, цукерки і шоколад – це поганий тон для аристократичного напою.

мартини розато

Найбільш підходящими закусками для рожевого Мартіні вважаються:

  • Звичайний сир або вишуканий Елітний, бажано твердих сортів. Він зробить смак вермуту пікантним.
  • Солоні продукти – горішки (фундук, фісташки, арахіс), сирні крекери.
  • Ідеальний варіант – маслини і оливки. Зазвичай їх опускають на дно келиха для додання вишуканого смаку і приємного післясмаку або нанизують на шпажку, можлива подача в окремій тарі.
  • Фрукти і ягоди (ананас, апельсин, вишня, персики, абрикоси, черешня, полуниця, смородина) – варіант для любителів. Перед подачею їх слід гарненько охолодити. Мандаринами закушувати не варто, на тлі Мартіні Розато вони здадуться позбавленими смаку.
  • Думка досвідчених дегустаторів – морепродукти, особливо креветки – найкраща закуска до мартіні.
  • Продукція японської кухні (суші і роли) – хороша ідея до цього виду алкоголю.
  • Не зайвими на столі будуть чорна і червона ікра, нарізаний тонкими скибочками лосось копчений або солоний.

Вибирати варіант закуски кожен повинен сам під себе, можливо саме він виявиться кращим і неповторним.

Чим розбавляти

Мартіні Розато досить міцний, терпкий і солодкий напій. При його вживанні дегустатори часто вдаються до розведення його содової або мінеральною водою (з газом і без нього). При цьому ідеально розкриваються смакові, ароматичні властивості напою, знижується його міцність. Пропорції при розведенні можуть бути різними, на любителя, але частіше використовується 1 частина води до 2 частин вермуту. Європейська традиція змішування-охолоджений чай, в результаті виходить ароматний тонізуючий напій.

Жіноча аудиторія вважає за краще розбавляти Мартіні свіжовичавленим соком. Для цього відмінно підходять лимонний, апельсиновий, вишневий, гранатовий варіанти в бажаній пропорції. Детальніше про те, як і яким соком розбавляти Мартіні: 7 оригінальних рецептів →

Розато добре поєднується з іспанським білим або рожевим ігристим вином Кава. Його смак легкий, фруктово-квітковий, з цитрусовими акцентами. Змішування дає оригінальне поєднання смакових ефектів, але такий напій сильно п'янить. Рекомендована пропорція 1 до 1.

Чоловіки вважають за краще розбавляти Мартіні горілкою або джином.

5 рецептів нескладних коктейлів

Ці коктейлі з мартіні Розато можна приготувати в домашніх умовах.

" П'янкий смак»

Готується швидко, смак одночасно міцний і ніжний.

Рожевий мартіні Половина склянки
віскі 1/5 частина
Лід 2-3 кубики
нектар вишні або граната 5 крапель
Свіжа вишня 2-3 ягоди

Приготування:

  1. Змішайте мартіні та віскі.
  2. Додайте лід і нектар. Кілька його крапель додасть букету смаку м'якість.
  3. На завершення прикрасити отриманий коктейль ягодами вишні, розмістивши їх на обідку.

&#nbsp;
&#nbsp;
&#nbsp;

" Розато фреш»

Приємний освіжаючий коктейль з фруктовим смаком.

Мартіні Розато 50 мл
Гранатовий фреш 25 мл
Лід 80 гр
Лайм 1 часточка

Приготування:

  1. Перемішати мартіні і фреш.
  2. В отриманий коктейль додати колотий лід.
  3. Келих прикрасити часточкою лайма.

&#nbsp;
&#nbsp;
&#nbsp;

" мартіні та шампанське»

Істинно «дамський» коктейль з оригінальним смаком.

Мартіні Rosato 50 мл
Шампанське «Мартіні Асті», 50 мл
Лід Половина склянки
ягоди 3-5 штук

Приготування:

  1. До чверті келиха Rosato додати шампанське.
  2. Всипати в коктейль лід.
  3. Обідок келиха прикрасити ягодами малини.

&#nbsp;
&#nbsp;
&#nbsp;

" Королівська насолода»

Полуничний смак коктейлю заворожує.

полуничний лікер 1 частина
горілка 1 частина
Мартіні Розато 2 частини

Приготування:

  1. В шейкер влити рідини в послідовності: першим Розато, потім лікер і горілку.
  2. Отриманий коктейль перемішати і розлити по келихах.

" Журавлинний Мартіні»

Приємний коктейль з журавлинною солодкістю.

свіжа журавлина 50 гр
мелений лід 1 келих
Рожеве мартіні 70мл
цукровий сироп 20 мл

Приготування:

  1. У коктейльному келиху розчавити до стану кашки охолоджену журавлину.
  2. Келих доверху заповнити меленим льодом.
  3. Влити Розато і цукровий сироп.
  4. Отриманий коктейль перемішати і насолоджуватися смаком.

Більше коктейлів з мартіні: топ-20 найкращих рецептів для дому&#rarr;

Аналоги

Вермут Розато випускають і інші компанії:

  • «Cinzano» – основний конкурент бренду «Martini». У його складі міститься більше 30 ароматичних добавок, що надають смаку напою велику насиченість і різкий смак.
  • «Delasy» – вермут з менш виразним смаком рослинних компонентів. За вартістю дешевше Мартіні.
  • «Gran Torino» – оптимальний варіант поєднання якості, смаку і ціни.
  • «Verlite» – бюджетна версія вермуту Розато з гармонійним і насиченим смаком. Виробляється в Ставропіллі.

Рецептуру виробництва вермуту Розато компанії тримають в секреті.

Смак Мартіні Розато рідко кого залишить байдужим, а поєднання з іншими компонентами задовольнить запити найвишуканішого гурмана.

Автор: Інеса Глухова,
спеціально для byhaem.in.ua

Корисне відео з рецептами коктейлів на основі мартіні