Мартіні і Швепс — розбурхує поєднання для легких молодіжних коктейлів в стилі диско. Їх приємно пити і цікаво готувати, адже можна проявити фантазію і здивувати гостей.
Вишукані мікси поєднують солодкість і легку гірчинку, аромат трав і збуджуючі бульбашки газованої води. Прекрасно підходять для дружніх вечірок в кафе, дискотек, весілля і домашніх паті. Коктейлі легко зробити в домашніх умовах, не потрібно спеціальних знань і обладнання.
З яким тоніком П'ють Мартіні
Тонік — безалкогольний газований напій з гірко-кислим смаком. Спочатку його використовували як ліки проти малярії в Індії та країнах Африки. У складі є хінін, який надає напою характерний присмак.
Мартіні - вино середньої міцності, різновид вермуту. В основі-кращі сорти винограду, суміш лугових трав, прянощі та інші компоненти. Склад напою може налічувати до 50 і більше інгредієнтів. Така різноманітність дає неповторний, але кілька нудотний смак і аромат, які змінюються в залежності від сорту алкоголю.
Щоб прибрати зайву солодкість і насиченість, Мартіні п'ють з тоніком. Найкраще з вермутом поєднуються:
- Швепс (Schweppes);
- Спрайт (Sprite) ;
- Газований Евервесс (Evervess);
- Лимонад Старбар (Star Bar);
- Тонік Санпелегріно (Sanpellegrino).
При змішуванні Мартіні зі Швепсом або іншим тоніком виходить освіжаючий мікс з гіркуватим післясмаком. Більше інших вермутів для приготування міксів підходять білий Bianco, червоний Rosso, апельсиновий Fiero.
Детальніше про те, як пити і з чим можна змішувати вермут →
Пропорції мартіні та Швепса
Оптимальне співвідношення мартіні і Швепса — 1:1. Фортеця такого міксу приблизно 6,5%. Якщо пропорції змінити, вийде більш-менш міцний коктейль.
Мартіні Б'янко зі Швепсом
Martini Bianco - класичний представник вермутів. Має світло-жовтий відтінок і ванільний пряний смак. Дуже популярний у жіночої аудиторії. Щоб отримати освіжаючий аперитив, Швепс З мартіні Б'янко з'єднують в рівній пропорції.
Для традиційного коктейлю знадобляться:
- 60 мл Б'янко;
- 60 мл Швепса або іншого тоніка;
- 1 банка консервованих ананасів;
- 5-6 кубиків льоду.
Ананаси нарізають маленькими кубиками. Закладають в шейкер лід, вермут, трохи соку ананаса і струшують близько хвилини. Виливають у високий келих. Додають Швепс і 1 чайну ложку нарізаних ананасів. Доливають до країв соком консервованого фрукта. Свіжий і підбадьорливий напій готовий.
Мартіні Россо з тоніком
Martini Rosso - благородний червоний вермут терпкого смаку з солодко-гірким букетом ароматних трав. Менш популярний, ніж Б'янко. Ймовірно тому, що багато хто просто не знають, як його пити.
Коктейль з мартіні Россо і Швепсом відноситься до класичних фіззам — легким, вишуканим, з морем бульбашок. Такий напій буде доречний на торжестві, весіллі, Новорічному вечорі.
Інгредієнти коктейлю:
- 75 мл Россо;
- 75 мл Швепса;
- 1 часточка лимона;
- 1 часточка апельсина;
- 1 ст. л. лимонного сиропу;
- 5 кубиків льоду.
Кинути в високий келих на ніжці кубики льоду. Потім налити сироп, червоне мартіні і Швепс. Прикрасити фужер часточками цитрусів і подати гостям.
Мартіні Фієро зі Швепсом
Martini Fiero – апельсиновий вермут з яскравим смаком, соковитого червоного кольору, орієнтований на молодь. З ним готують святкові коктейлі для домашньої вечірки, пропонують на дискотеках і в барах.
Склад напою:
- 100 мл Martini Fiero;
- 100 мл Schweppes;
- 100 г подрібненого льоду;
- Клин лайма;
- Гілочка м'яти.
Покласти в келих кубики льоду, влити вино і тонік. Прикрасити композицію часточкою лайма і м'ятою. Підбадьорливий і вишуканий коктейль Мартіні зі Швепсом готовий.
Коктейлі на основі мартіні Фієро (Martini Fiero) — класичний рецепт з тоніком і інші варіації →
Коктейль мартіні з горілкою
Брутальні чоловіки люблять коктейлі міцніше. Їм можна запропонувати мартіні з горілкою і Швепсом під назвою «Розбите серце».
Для приготування міксу беруть:
- 50 мл Мартіні екстра Драй;
- 25 мл Швепса;
- 50 мл якісної горілки;
- 5-6 крижаних кубиків.
У склянку для змішування покласти кубики льоду, влити вермут і горілку, перемішати коктейльної ложкою. Перелити охолоджений коктейль через ситечко в мартінку, додати швепс. Прикрасити полуницею.
Правила подачі та дегустації мартіні з тоніком
Мартіні зі Швепсом пропонують перед їжею в якості аперитиву, мікс стимулює апетит, покращує травлення. Оптимальна температура коктейлю - 10-15 °С.охолоджений напій повною мірою передає трав'яну терпкість і цитрусову пряність букета.
Топ 20 найбільш запаморочливих коктейлів з мартіні →
Для подачі Мартіні зі Швепсом використовують конусоподібні келихи ємністю 160 мл.Висока ніжка не дозволяє міксу нагрітися в руках. Щоб мартинка радувала око, її край прикрашають фруктової або цитрусової часточкою, листком м'яти. Опускають в келих шпажку з парою оливок або паличку кориці. більше інформації про келихи для коктейлів →
У коктейль обов'язково кладуть крижані кубики для охолодження. Разом з келихом подають легку закуску. Якщо в ньому білий Мартіні Bianco-доречні сир, виноград, оливи, лимонні часточки.
До напоїв з червоним Rosso подають ягоди і фрукти. Рожевий Fiero і Швепс поєднують з сиром, фруктовим салатом, апельсинами. Коктейлі з Extra Dry закушують морепродуктами, сиром, оливками, крекером.
Культура вживання Мартіні зі Швепсом має на увазі неспішну насолоду смаком, ароматом і красивим оформленням келиха. В цей час турботи йдуть на другий план, прокидаються почуття і гармонія так близька.
Автор: Євгенія
спеціально для byhaem.in.ua