Коктейль Гібсон (Gibson) - фантастичний рецепт міцного алкоголю з закускою в одному келиху

Коктейль Гібсон (Gibson) — це сухий Мартіні, прикрашений маринованої цибулиною (однієї або трьома) замість оливок. Інгредієнти та приготування настільки схожі, що деякі бармени називають напій Мартіні Гібсон.

коктейль гибсон

Коктейль має офіційний статус. Його рецепт визнала Міжнародна асоціація барменів і віднесла до категорії аперитивів. Мікс сподобається не кожному через сухого, різкуватого смаку. Незважаючи на це, напій варто приготувати для домашньої вечірки. Тим більше що зробити це дуже просто.

Історія та факти про коктейль

Походження коктейлю достеменно невідомо. За однією з версій, Гібсон вперше був змішаний в одному з богемних клубів Сан-Франциско в 1898 році. Тодішній віце-президент Едвард Таунсенд написав дружині: "колоніальна Голландія-Це чудовий джин, мій дорогий. Якщо його змішати з рівною частиною сухого вермуту і належним чином охолодити, вийде коктейль Гібсон».

За іншою версією Gibson був створений ілюстратором Чарльзом Гібсоном. Художник попросив бармена Чарлі Коноллі з нью-йоркського клубу «гравець» зробити «щось таке». Коноллі попався на очі маринована цибуля, яким він і прикрасив мартіні. Отриманий напій став відомий як Гібсон.

Повний рецепт коктейлю вперше з'явився в Книзі Вільяма Бутбі «напої світу і як їх змішувати», (1908). Мікс також зустрічається в» посібнику зі змішаних напоїв «Жака Штрауба 1913 року та в» ідеальному бармені " Тома Буллока 1917 року.

Коктейль фігурував у кількох відомих фільмах. Його любила головна героїня кінострічки» мережа " Сандра, а також Бет з міні-серіалу «хід королеви». Також він був помічений в пригодницькому трилері «На північ через північний захід» Хічкока.

Опис: смак, аромат, міцність, калорійність

Незважаючи на схожість з коктейлем Мартіні , Гібсон пропонує абсолютно інший смак завдяки гарніру з кисло-солодкого маринованої цибулі. Ці маленькі білі цибулинки додають пікантну гостроту, яка чудово гармонує з землистими нотами ялівцевого Джину. Вермут надає напою сухий, пряний аромат з легким цибульним відтінком.

У класичному варіанті фортеця коктейлю Гібсон приблизно 36%, але при зміні кількості вермуту або Джину показник буде іншим. В одній порції сухого мартіні Gibson без льоду і прикрас міститься 149 ккал.

Інгредієнти та пропорції класичного рецепту

Зараз склад коктейлю Гібсон відрізняється від початкового. Колись він був більш сухим, оскільки додавали більше білого вермуту. Поступово пропорції змінилися і з'явився сучасний варіант напою, зареєстрований в IBA.

Склад коктейлю Гібсон:

Джин 75 мл
Вермут сухий 15 мл
Лід 200 г (5-6 великих кубиків)
маринована цибуля 1 шт.

В домашніх умовах для змішування коктейлю також знадобляться келих у формі конуса для мартіні , ситечко і шейкер або звичайна скляна банка.

Рецепт приготування

Якість і смак напою багато в чому залежать від інгредієнтів. Бармени вважають за краще використовувати для Гібсона якісний алкоголь. Наприклад, португальський джин Foxtale та Італійський сухий вермут Martini Bianco . Але ви для цього рецепта можете використовувати свої улюблені бренди алкоголю.

Приготування:


У шейкер, наповнений кубиками льоду, налийте джин і сухий вермут.

Добре перемішайте.

Процідіть в охолоджений келих для коктейлю.

Прикрасьте коктейльною цибулею і подавайте.

Порада: для гарніру прийнято використовувати одну або три коктейльних цибулини. Це старе барне марновірство, що парна кількість цибулі — погана прикмета.

Варіації коктейлю

Спробувавши класичний рецепт коктейлю Гібсона, ви можете змінити його на свій смак. Ось кілька ідей:

  • Можете відрегулювати співвідношення джина і вермуту.
  • Якщо хочете підвищити кислотність, влийте в келих трохи розсолу з банки з коктейльним цибулею. Вийде Брудний Гібсон.
  • Замініть джин горілкою. Це чудова ідея, якщо ви віддаєте перевагу нейтральному смаку коктейлю без ялівцевих нот. більше про коктейлі з мартіні та горілкою →
  • І нарешті, можна перетворити Гібсона на звичайний Мартіні, просто використовуючи оливки замість цибулі.

Детальніше про те, як пити і з чим ще можна змішувати вермут →

Як пити, подавати і чим закушувати коктейль

Коктейль Гібсон — сухий і різкий, тому більше підійде для аперитиву, ніж як доповнення до якоїсь страви. В якості закуски до напою варто вибрати сирні та м'ясні нарізки, фрукти або морепродукти.

Гібсон — це пікантний коктейль, який захоче спробувати кожен любитель Джину. Напій відмінно підійде для парубочого, пізньої вечірки і торжества. Пропорції сухого мартіні Gibson можна змінювати в залежності від переваги гостей — робити більш міцним або слабким, сухим або м'яким.

Автор: Карина Зеленецька,
спеціально для byhaem.in.ua

Відео рецепт коктейлю Гібсон: як приготувати в домашніх умовах