Просекко – найпопулярніший вид італійського сухого ігристого вина. З кожним роком продажі цього напою збільшуються в рази, обходячи французькі та іспанські вина.
У коктейлях такий напій по-справжньому розкриває весь свій потенціал. Контрастні поєднання дозволяють заново відкрити давно знайомий смак і аромат. Поговоримо про вдалих поєднаннях з ігристим.
- Поєднання для коктейлів
- Рецепти коктейлів з Просекко
- Ваніла-Вербена джин
- Фреш-сангрія
- " Літо в Мілані»
- "Персиковий джаз" ("Белліні"»
- Корисне відео рецепту коктейлю Белліні з персиком Просекко
- «тропіки»
- " лимончелло шприц»
- " Манчестерська бджола»
- Твердий коктейль
- Фруктовий сорбет
- «Мімоза»
- " Купідон»
- «Граната»
- «Blackamp;White»
- «Fizzy water»
- " Малина краш»
- Корисне відео чотирьох рецептів коктейлів з Просекко
Поєднання для коктейлів
Просекко має нейтральний смак, тому можна сміливо використовувати яскраві ноти. Найпопулярніший, мабуть, коктейль з Просекко - « Апероль шприц » будується якраз за таким принципом. В його основі лежить контраст ароматного апельсинового лікеру з м'яким смаком ігристого вина.
Увагу слід звернути на подачу. Тут доступний повний політ фантазії: яскраві квіти і ягоди, запашні листя стануть фінальним штрихом у створенні унікального напою.
Особливо гарні солоні закуски в якості доповнення до коктейлів, де Просекко – головний інгредієнт. Морепродукти, оливки, канапе з хамоном, а також сири благородного походження – все це буде хорошим супроводом для подачі.
Рецепти коктейлів з Просекко
Розберемо, які коктейлі з Просекко можна приготувати вдома.
Ваніла-Вербена джин
У цьому коктейлі ви знайдете поєднання ароматного Джину, елегантного Просекко і солодких нот ванілі.
Просекко | 30 мл |
Джин | 60 мл |
цукровий сироп | 2 чайні ложки |
Лід | 2-3 кубики |
лимонний сік | 30 мл |
листя лимонної вербени | для подачі; 1-2 гілочки |
Можна використовувати чистий джин, а можна створити авторський, для цього необхідно настояти листя вербени в класичному білому Джині від 12 годин до 3-х днів.
Класичний цукровий сироп також можна приготувати на кухні. Для його створення потрібно змішати 200 г цукру з 240 мл гарячої води. Такий сироп-база для створення солодкої основи в будь-яких напоях.
Потрібно змішати в шейкері всі компоненти і ретельно збовтати, потім влити в охолоджений келих і прикрасити гілочкою лимонної вербени.
Фреш-сангрія
Дійсно, така варіація сангрії моментально освіжає навіть у найспекотніший день. Легкий напій з приємною ягідної кислинкою – все, що потрібно для приємного літнього вечора.
Просекко | 60 мл |
білий ром | 30 мл |
сік лимона / лайма | 15 мл |
солодкий сироп | 2 столові ложки |
М'ята для подачі | 2-3 гілочки |
подрібнений лід | ½ склянки |
Малина, полуниця, чорниця, червона смородина | ¼ склянки |
Насипати лід в келих, на нього викласти ягоди. У шейкері змішати всі рідкі компоненти, налити в келих і прикрасити листочком м'яти.
Детальніше про коктейлі з білим ромом: рецепти для домашнього приготування →
«Літо в Мілані»
Літо в Мілані видалося яскравим, чому б не доповнити його фруктовим коктейлем. У келиху танцює цитрус і полуниця, чим не тарантелла?
Просекко | 80 мл |
Апельсин | Пару часточок |
Полуниця | 2-3 штуки |
полуничний сироп або солодке полуничне пюре | 2 столові ложки |
цукор або сироп | 1 чайна ложка |
Лід | 3-4 кубики |
У келих з льодом влити змішані рідкі компоненти, додати часточки фруктів. Причому необов'язково використовувати два сиропу відразу: якщо полуничне пюре досить солодке, то класичний цукровий сироп можна виключити.
Можна доповнити подачу обідком з цукру. Для цього потрібно перевернути келих і вмочити краю в полуничному сиропі. Потім цей же келих опустити в цукровий пісок.
"Персиковий джаз" ("Белліні"»
Це фруктова класика. Кожен, хто коли-небудь пробував « Белліні », не раз повертався саме до цього коктейлю.
Просекко | 60 мл |
персиковий лікер | 15 мл |
персиковий гіркота | 1 чайна ложка |
Персики (свіжі) | 2-3 Клинки |
Часточки персика розім'яти, влити Просекко, лікер і біттер. Потім додати лід і добре збити в шейкері. Через стрейнер перелити коктейль в келих.
Корисне відео рецепту коктейлю Белліні з персиком Просекко
«тропіки»
У тропіках завжди жарко, хочеться фруктів і чогось легкого. Такий варіант коктейлю з Просекко нерідко стає літнім фаворитом.
Просекко | 100 мл |
Сироп маракуї | 20 мл |
лимонний сік | 20 мл |
Евкаліпт | Пару листочків для подачі |
Лід | 2-3 кубики |
Змішати компоненти в шейкері, ретельно збиваючи. Видалити з напою лід, налити коктейль в келих, прикрасити евкаліптом.
«лімончелло шприц»
Брат знаменитого «Апероля» буде до смаку тим, хто любить пробувати щось нове, але безпрограшне.
Просекко | 60 мл |
Лімончелло | 40 мл |
сода | 20 мл |
Лід | ½ склянки |
Меліса | для подачі |
Апельсин | 1-2 Клинки |
У келих з льодом і апельсиновими часточками влити збиті в шейкері компоненти. Прикрасити гілочкою меліси або лемонграсу.
Більше коктейлів з Лимончелло, які ви можете приготувати вдома →
" Манчестерська бджола»
Наша бджола не дзижчить, вона залишає приємний медово-лимонний смак на губах.
Просекко | 40 мл |
Джин | 40 мл |
лимонний сік | 20 мл |
Лимон | 1-2 Клинки для прикраси |
Мед | 1-2 столові ложки |
Лід | 3-4 кубики |
Краще спочатку змішати всі інгредієнти кімнатної температури, і тільки потім додати лід, тому що в мед складно розчинити в холодних рідинах.
Твердий коктейль
Визнайте, хто коли-небудь пробував тверді коктейлі?
Їх просто готувати, легко подавати та зачаровувати гостей.
Просекко | 65 мл |
рожеве вино | 60 мл |
ягоди та фрукти | для наповнення формочок |
Для створення такої незвичайної текстури потрібно в формочки для морозива засипати фрукти, ягоди і залити їх алкоголем. Залишити в морозильній камері до повного замерзання.
Фруктовий сорбет
Такий вид подачі останнім часом набуває великої популярності. Буквально в кожному закладі можна знайти келишок охолоджуючого сорбету.
Просекко | 60 мл |
заморожене фруктове пюре | 1 кулька |
гілочка розмарину | для подачі |
В якості основного інгредієнта можна взяти будь-яке фруктове або ягідне пюре. Кулька сорбету викласти в келих і залити охолодженим Просекко, прикрасити свіжим розмарином.
«Мімоза»
Цей соковитий ароматний коктейль підійде любителям цитрусових, карамелі та ігристого.
Просекко | 60 мл |
цитрусовий сік | 50 мл |
Мед або спалений цукор | 3 чайні ложки |
Лід | 5-6 штуки |
Меліса | 2-3 листочки для подачі |
Для коктейлю Мімоза можна використовувати абсолютно будь-який цитрусовий сік, будь то грейпфрут, апельсин або помело.
«Купідон»
Стріляє прямо в серце. Легкий, ніжний, витончений.
Просекко | 60 мл |
рожеве вино | 40 мл |
Сироп | 3 чайні ложки |
Лід | для збивання |
Ожина | на дно келиха |
чебрець | маленька гілочка |
Щоб надати напою більш яскравий аромат, можна зім'яти гілочку чебрецю і протерти їй бортик келиха. Коктейль стає більш пряним і терпким.
«Граната»
Вибухає в роті гранатовими ягодами. Це найкраще відображення літа прямо в келиху.
Просекко | 60 мл |
гранатовий сік | 50 мл |
класичний цукровий сироп | 3 чайні ложки |
Лід | для збивання |
свіжий гранат | для подачі |
чебрець | 2-3 листочка для подачі |
Чебрець, до речі, можна підпалити. Він набуває більш яскравий запах і контрастний колір.
«Blackamp;White»
Для любителів кави та терпких холодних напоїв.
Просекко | 80 мл |
кавовий лікер | 15 мл |
кавові зерна | для подачі |
Рекомендується подавати його охолодженим. Щоб ще довше зберігати низьку температуру напою, можна попередньо заморозити келих в морозильній камері.
«Fizzy water»
Вируюча вода – багатошарове, цікаве поєднання, що допомагає розкривати найнесподіваніші ноти декількох напоїв відразу.
Просекко | 50 мл |
класична біла текіла | 15 мл |
цукровий сироп | 1 чайна ложка |
Грейфрутовий сік | 15 мл |
вишневий лікер | 2 столові ложки |
віскі | 10 мл |
Лід | 3-4 кубики |
Щоб забезпечити ідеальне поява цього напою в барі, потрібно подавати його холодним, майже крижаним.
" Малина краш»
Малина та лайм – найкращі друзі. Чому б не додати до них Просекко?
Просекко | 40 мл |
малиновий лікер | 15 мл |
цукровий сироп | 1 чайна ложка |
Лайм | 1-2 Клинки + чайна ложка соку |
Малина свіжа | 3-4 ягоди |
горілка | 15 мл |
Лід | 3-4 кубики |
Подавайте у склянці з льодом, свіжою малиною та лаймом.
Коктейлі з Просекко-ідеальна можливість створити правильну атмосферу для вечора. Свіжі, яскраві рішення допомагають створювати цікаві ароматичні і смакові поєднання. Вони точно скрасять і тихі літні вечори, і галасливі вечірки біля басейну.
Автор: Алла Красильникова,
спеціально для byhaem.in.ua