Коктейль Негроні (Negroni): склад, класичний рецепт, популярні варіації

Коктейль Негроні — гірко-солодкий аперитив на основі вермуту, гіркоти та Джину, взятих у рівних частинах. Класичний мікс досить легкий, щоб пити його влітку і в той же час володіє достатньою фортецею, щоб подавати взимку. Завдяки збалансованому смаку і яскравого аромату, вважається одним з найпопулярніших в світі напоїв.

Міжнародною асоціацією барменів коктейль Negroni віднесений до розряду «незабутнє». Мікс легко приготувати в домашніх умовах. Ніяких особливих знань і пристосувань, крім рокса і коктейльної ложки для цього не потрібно.

Історія та цікаві факти про коктейль

У 1919 році граф Camillo Negroni повернувся до Флоренції з Англії, де відкрив для себе джин. У кафе Casoni граф зазвичай замовляв коктейль Американо . Італійський аристократ полюбив цей брутальний напій, оскільки кілька років прожив ковбоєм на Північноамериканському ранчо. Але того дня він попросив бармена Фоско Скареллі замінити соду англійським джином. Так народився легендарний коктейль Негроні.

Представник аристократичного роду, Гектор Андрес Негроні, полковник ВПС США, стверджує, що це красива казка.

У роді негроні, який сходить до XI століття, ніколи не було графа Камілло. Але легенда продовжує жити. А гірко-солодкий карміновий мікс став настільки знаменитий, що у Негроні є свій благодійний тиждень.

У другій декаді вересня всі кращі бари світу готують фірмові коктейлі на основі Джину, вермуту і Кампарі. Частина зароблених коштів йде на благодійність.

Опис: смак, аромат, міцність, калорійність

До гіркого смаку і насиченого аромату Negroni треба звикнути, як до димного віскі. Біттер (гіркувата трав'яна настоянка з приємностями) — обов'язковий елемент класичного коктейлю. Італійський Bitter Campari з цитрусовими нотами ідеальний для Негроні.

Фортеця класичного коктейлю — 26%, калорійність — 198 ккал на 100 мл без прикрас і льоду. У порції 90 мл міститься 178 ккал.

Вермут для Негроні підбирають за смаком, в залежності від пори року, погоди, настрою. Можна взяти гіркий, трав'яний, фруктовий, квітковий, сухий. Смак і післясмак міксу будуть різними.

Інгредієнти та пропорції класичного рецепту

Класичний Негроні — яскравий коктейль, до складу якого входять три інгредієнта і часточка апельсина для прикраси. У підсумку виходить дуже брутальний і чоловічий напій.

Склад і пропорції:

Кампарі 30 мл
сухий англійський джин 30 мл
Червоний вермут 30 мл
апельсиновий слайс 1 шт.
Лід 5-7 кубиків

Щоб в насиченому коктейлі не зник ялівцевий дух, бармени рекомендують використовувати англійський джин з чистим смаком. Це Tanqueray London Dry, Beefeater, Cotswolds, Ялівцевий Джек. Оскільки традиційний Negroni-корінний "італієць", вермут для нього краще брати солодкий, а не гіркий.

Рецепт приготування

Рецепт класичного коктейлю Негроні невигадливий. Його легко зробити вдома-досить змішати всі інгредієнти в склянці.

Як приготувати:

  1. Коктейльний склянка скелі охолодити, заповнити льодом.
  2. Налити сухий джин.
  3. Додати вермут.
  4. Доповнити склянку Кампарі.
  5. Прикрасити апельсиновим слайсом.

Квітковий джин the Botonist у поєднанні з солодким фруктово-квітковим вермутом Antica for Sweet трохи пом'якшать гіркоту напою. Для класичного рецепту коктейлю Негроні можна взяти французький мідно-червоний вермут Dolin з ароматами лікарських трав, кореня ліани, цитрусової цедри, айви і прянощів.

Варіації коктейлю

Класичним рецептом Негроні вже більше століття. В епоху коктейльного Ренесансу, коли бармени заново відкривали старі рецепти і створювали нові мікси, Негроні став культовим. Серед незліченних реплік є особливо вдалі варіації, що стали класичними.

Мартіні Негроні


Згідно з популярною легендою, граф Negroni, на честь якого названий знаменитий коктейль, віддавав перевагу версії З мартіні Россо.

Склад:

Вино Мартіні Россо 30 мл
сухий англійський джин London 30 мл
Гіркий Кампарі 30 мл
апельсинова цедра .
Лід 5 -7 кубиків

Рецепт:

  1. Охолоджений коктейльний стакан рокс наповнити льодом.
  2. Налити джин.
  3. Додати мартіні.
  4. Доповнити келих Кампарі.
  5. Прикрасьте апельсиновою цедрою.

Мартіні Негроні з Джином the London №1-найвдаліша версія класичного коктейлю. Червоний аперитив з ароматами чебрецю, шавлії і гірської материнки гармонійно доповнює насичений мікс витонченого ялівцевого джина і пряного біттера.

Більше коктейлів з мартіні: Топ-20 найбільш запаморочливих рецептів →

Негроні Сбалято

Коктейль Негроні Сбалято з'явився в 1972 році. Mirko Stokketto, бармен міланського Basso, випадково додав в Negroni ігристе вино замість джина. Отриманий напій виявився таким цікавим, що став новим варіантом коктейлю. У перекладі з італійської sbagliato означає Неправильний, помилковий.

Склад:

Гіркий Кампарі 45 мл
Vermouth di Torino Rosso IGP 1757 45 мл
сухе біле ігристе вино 45 мл
Слайс апельсина 1 шт.
Лід 5-7 кубиків

Рецепт:

  1. В охолоджений келих для коктейлів покласти лід.
  2. Налити вермут.
  3. Додати Кампарі.
  4. Доповнити склянку ігристим вином
  5. Прикрасити апельсиновим слайсом.

Сбалято ідеальний для тих, хто любить ігристі напої і хоче відчути незабутній смак класичного Негроні. Напій можна подати в вінтажному келиху для шампанського.

Більше коктейлів з гіркоти Кампарі: 25 незвичайних і класичних рецептів для приготування вдома →

Білий Негроні

Коктейль Білий Негроні створений Уейном Коллінзом на Міжнародній виставці Vinexpo 2001 в Бордо. Бармен з Великобританії вирішив зробити м'яку варіацію брутального Negroni. Залишив в рецепті англійський джин, а замість вермуту взяв білий солодкий аперитив Lillet з відтінками винограду, цитрусових і хінного дерева. Вирішуючи, чим замінити гіркий гіркий Кампарі в Негроні, зупинився на золотистому гірко-солодкому лікері Suze з трав'яними і цитрусовими нотами.

Склад:

сухий англійський джин 45 мл
Аперитив Lillet Blanc 30 мл
Лікер Suze 15 мл
лимонний твіст 1 шт.
Лід 5-7 кубиків

Рецепт:

  1. Наповнити льодом охолоджений стакан.
  2. Налити англійський джин.
  3. Додати білий аперитив Lillet.
  4. Доповнити келих лікером Suze.
  5. Прикрасити лимонним твістом (довга вузька смужка цедри, скручена спіраллю).

Білий Негроні Коллінза з відтінком квіткової солодощі став хітом виставки, а незабаром з'явився в барах Нью-Йорка.

Коктейль Амароні

Амароні-варіація з червоним португальським виноградним портвейном замість вермуту і італійським лікером Амаро Nonino з м'яким елегантним смаком, ароматом альпійських лугових трав, меду, пряно-солодких спецій.

Склад:

Gin Mare 40 мл
Портвейн Graham ’ s the Tawny Port 20 мл
Лікер Nonino Amaro Quintessentia 20 мл
Цедра апельсина
Лід 5 – 7 кубиків

Рецепт:

  1. Наповнити льодом охолоджений коктейльний стакан олд фешн.
  2. Налити джин.
  3. Доповнити портвейном.
  4. Додати лікер Амаро Nonino.
  5. Прикрасити апельсиновою цедрою.

Лікер Амаро Nonino і розкішний португальський портвейн склали гармонійну композицію з елегантним середземноморським джином, в смаку якого переплітаються пряні ноти спецій і ялівцевих ягід.

Полуничний Негроні

Рецепт полуничного Негроні ідеально підходить для спекотного літа. Для створення напою в домашніх умовах можна взяти сухий англійський джин (Bombay Sapphire, Tanquerary), можна вибрати італійський фруктовий Малфі. Солодкий італійський вермут Carpano Antica подарує напою рубіновий колір, фруктову солодкість, пряне тепло гвоздики і кориці. Яскраво-червоному Кампарі заміни немає.

Склад:

сухий джин 30 мл
червоний солодкий вермут 30 мл
Полуничний Кампарі 30 мл
свіжа полуниця 2-3 ягоди
Лід 5-7 кубиків

Рецепт:

  1. Нарізану полуницю покласти в скляну банку, залити Кампарі, добре струсити. Поставити в прохолодне місце, подалі від сонячних променів. Через 48 годин полуничний Кампарі буде готовий. Процідити лікер в скляну пляшку. Зберігати в холодильнику.
  2. Наповніть охолоджену склянку кубиками льоду.
  3. Налийте джин у склянку.
  4. Додати вермут.
  5. Доповнити полуничним Кампарі.
  6. Прикрасити ягодами свіжої полуниці.

Солодка соковита полуниця, сухий ялівцевий джин, Кампарі з благородною гіркуватістю і запашний червоний вермут — ідеальні інгредієнти для Негроні. Благородні вина складають єдиний гармонійний літній коктейль.

Детальніше про коктейлі з вермутом — 25 смачних рецептів для приготування в домашніх умовах →

Як пити, подавати і чим закушувати коктейль

Гірко-солодкий класичний коктейль Негроні подається з льодом у великій коктейльній склянці. Прикрашають апельсиновою цедрою або слайсами. Це відмінний аперитив для збудження апетиту, гідний напій для зустрічі старих друзів і для корпоративного торжества.

Негроні-один з найзнаменитіших коктейлів всіх часів і народів. Витримав випробування часом і продовжує захоплювати гурманів. Сухий ялівцевий джин і червоний вермут гармонійно поєднуються з гіркотою біттера Кампарі, органічно доповнюючи яскравий аромат трав'яного лікеру.

Зміна одного або декількох інгредієнтів може образити пуританин, але це популярний метод створення нових коктейлів на основі класичного зразка.

Автор: Ріна Ратова,
спеціально для byhaem.in.ua