Коктейль Казантип — КаZантип) - готуємо тонізуючий шот в домашніх умовах

До фестивалю КаZантип, що проходив в різних ітераціях з 1992 року, склалося, і не без причин, досить неоднозначне ставлення. Але те, що він приніс багато нового в музичну і спортивну культуру пострадянського простору, оскаржувати складно.

коктейль Казантип (КаZантип)

Додав щось нове рейв і в коктейльну карту. Після легендарного шота Боярський Учасники фестивалю створили ще один коктейль — Казантип у двох варіаціях: звичайній та екстремальній. Такий підбадьорливий і яскравий напій був просто необхідний, щоб веселитися всю ніч до ранку.

Історія та цікаві факти про коктейль

Враховуючи панувала на фестивалі атмосферу, знайти якісь точні дані про те, як з'явився коктейль Казантип практично нереально. Море, віддалення від повсякденності, електронна музика... і річки всілякого алкоголю. Чистого і змішаного в найнесподіваніших поєднаннях.

Найімовірніше, рецепт коктейлю Казантип з'явився під час експериментів з шотами B-52 і Хіросіма . Шаруватість, фортеця абсенту, вершкові ноти і самбука — все це зливається в незвичайну і дуже запам'ятовується суміш.

Опис: смак, аромат, міцність, калорійність

Казантип-несподіваний тонізуючий коктейль з ароматом, який складно описати. Тут і вершкова солодкість, і гранат, трав'янистість абсенту і анісової самбуки. Його фортеця майже не відчувається завдяки вершковому лікеру і гренадину.

До цікавого смакового поєднання домішується ефектна подача. Палаюча стопка з шаруватим напоєм вразить кого завгодно.

Подається коктейль Казантип в стопці hot-shot 70 мл.калорійність порції не перевищує 176 ккал. У 100 мл напою міститься 252 ккал. Фортеця міксу 34%, тому захоплюватися ним не варто.

Інгредієнти класичного рецепту

состав коктейля казантип

У складі рецепта класичного коктейлю Казантип чотири основних інгредієнта, які змішують в рівних обсягах: король декадентських міцних напоїв-абсент з його незабутнім трав'яним ароматом, вершковий лікер , гранатовий сироп і анісовий лікер самбука.

Крім алкогольних компонентів, для приготування шота будинку знадобляться коктейльна ложка і запальничка. Соломинка-варіативно.


Склад коктейлю КаZантип:

Абсент 15 мл
Самбука 15 мл
Ірландський крем або ірландський крем Бейлі 15 мл
гранатовий сироп Гренадин 15 мл

Рецепт приготування

Щоб приготувати коктейль Казантип в домашніх умовах, потрібна деяка вправність, як і з усіма шаруватими шотами.

Першим в стопку наливають Гренадин.

За ним, по ложечці, самбуку.

Третім додають вершковий лікер, останнім — абсент.

Напій не перемішують, а підпалюють. Для оформлення можна використовувати скибочку апельсина. Краї стопки, якщо потрібно, охолоджують кубиком льоду.


більше коктейлів з самбукою-Топ - 20 рецептів для домашнього приготування&#rarr;

Як подавати, пити і чим закушувати коктейль

Встановилося два варіанти подачі коктейлю — з соломинкою і без. У першому випадку, в уже підпалений Казантип потрібно вставити соломинку і швидко (чим швидше — тим краще), втягнути напій. Це досить ризикова операція. Розплавилася соломинка-не найприємніше Доповнення напою. Але те, як повільно, шар за шаром, буде розкриватися смак, того варто.

Другий спосіб подачі більш звичний. Потрібно почекати, поки прогріється верхній шар, задути вогонь і випити коктейль залпом.

Ці форми подачі розкривають смак шота зовсім по-різному. Через трубочку все починається з гренадіна. При простій подачі-з абсенту. Відповідно, і враження від коктейлю будуть різними.

Закуски Казантип не вимагає. Але якщо захочеться чимось його заїсти-сміливо вибирайте те, що більше до смаку: салат, холодне м'ясо, часточку апельсина.

Екстремальний Казантип

В оригіналі ця версія напою готується на медичному спирті, але краще не ризикувати і замінити спирт на горілку. Від звичайного рецепта коктейлю Казантип тут залишилися тільки абсент і назва. Подається Екстремальний Казантип в келиху для шампанського.

Склад:

горілка 15 мл
Absinthe 15 мл
біле вино 30 мл
Кубики льоду 2-3 шт.

Рецепт приготування:

  1. В келих з льодом налити вино.
  2. Додайте абсент і горілку.
  3. Прикрасьте часточкою лимона або лайма.

Підпалювати і змішувати в цій варіації нічого не потрібно, можна відразу дегустувати.

Казантип — гідний гість на будь-якій гучній вечірці. Яскравий і багатогранний, підбадьорливий і красивий в плані подачі — таке частування гості запам'ятають надовго.

Автор: Діана Нікітіна,
спеціально для byhaem.in.ua

Відео рецепт коктейлю Казантип — КаZантип) - класичний варіант