Морозиво з алкоголем – незвичайне поєднання, яке набирає популярність. Особливо гарні холодні коктейлі в спекотні літні дні. Крижаний напій допоможе урізноманітнити меню алкогольних міксів і не залишить байдужими гостей вечірки.
Готувати в домашніх умовах коктейлі з морозива з алкоголем дуже просто. Більшість рецептів не передбачає наявності дорогих компонентів або складних пристосувань. Спробуємо?
- Яке морозиво вибрати і як правильно поєднувати його з алкоголем
- Коктейлі з морозивом та алкоголем
- З коньяком
- Біле задоволення з коньяком
- З ромом
- З ромом і кавою
- Корисне відео незвичайного рецепту морозива з ромом для приготування в домашніх умовах
- Вершковий мартіні
- Полуничний мартіні
- Коктейль " Капучіно»
- Полуничний коктейль з горілкою
- Корисне відео рецепту морозива з горілкою та малиною, який ви зможете приготувати вдома
- Молочний мікс з горілкою
- Вершковий віскі
- Коктейль «Дублінський»
- "полуничний крем" з джином
- Коктейль з англійським джином
- З червоним вином
- Морозиво у вині
- Піна колада сорбет
Яке морозиво вибрати і як правильно поєднувати його з алкоголем
Від якості морозива безпосередньо залежить смак коктейлю. Слід вибирати пломбір-ванільний або вершковий. У деякі напої потрібно шоколадне морозиво.
Використовувати для приготування коктейлів морозиво із замінником молочного жиру, а також десерт з наповнювачами і смаковими добавками не рекомендується.
Поєднувати морозиво можна практично з будь-яким видом алкоголю: коньяком, горілкою, ромом, вином, шампанським, різними лікерами і навіть з абсентом.
Алкоголь з морозивом може бути в 2 різних станах — у вигляді коктейлю або сорбету. Яким би способом не було приготовлено алко-морозиво, слід пам'ятати, що солодке посилює дію спиртного. Тому вживати коктейлі або сорбети з морозивом необхідно в невеликих кількостях. Інакше настане сп'яніння, а на ранок може виникнути синдром похмілля.
Коктейлі з морозивом та алкоголем
Серед різноманіття рецептів алкогольних молочних коктейлів з морозивом кожен знайде напої на свій смак. При їх виготовленні на домашній кухні важливо дотримуватися рекомендовані пропорції спиртного та інших компонентів. А ось зі спеціями можна і потрібно поекспериментувати.
З коньяком
Напій під назвою «Місяць» має приємний фруктовий смак. П'ється легко.
- 200 мл нежирного молока;
- 50 мл коньяку;
- 50 мл фруктового сиропу (будь-якого);
- 200 г вершкового морозива.
Приготування:
- Збити блендером морозиво і молоко.
- Влити сироп і коньяк.
- Збивати ще хвилин 5 до однорідного стану маси.
Подавати коктейль в заздалегідь охолоджених келихах з трубочкою. Прикрасити можна будь – яким фруктом-апельсином, бананом, полуницею або лимоном.
Біла насолода з коньяком
У напою чудовий смак – м'який і молочний. Нотки коньяку практично не відчуваються. Такий коктейль стане приємним завершенням робочого дня.
- 25 мл коньяку;
- 250 г пломбіру;
- 1 стиглий банан;
- 130 мл нежирного молока.
Приготування:
- Збити блендером молоко з морозивом.
- Додати порізаний на шматочки банан і налити коньяк.
- Все ретельно збити до однорідної консистенції.
Подавати в охолоджених келихах з трубочкою. Детальніше про коктейлі з коньяком: 15 рецептів для домашнього виготовлення →
З ромом
Цей слабоалкогольний коктейль припаде до смаку любителям солодкого.
- 150 г ванільного пломбіру;
- 50 мл темного рому;
- 120 г льоду в кубиках;
- 5 г шоколадної стружки.
Приготування:
- У рокс викласти весь лід.
- Збити блендером морозиво з ромом.
- Перелити масу в рокс.
- Посипте зверху темним шоколадом.
Пити напій слід через коктейльну трубочку.
З ромом і кавою
Алкогольний коктейль з морозивом, кавою і ромом виходить смачним і освіжаючим.
- 4 ст. л. розчинної кави;
- 2 ст. л. вершків;
- 150 г цукрового піску;
- 500 г вершкового морозива;
- 100 мл ямайського рому.
Приготування:
- Збийте в блендері морозиво з цукром протягом 10 хвилин.
- Додайте вершки, каву та ром.
- Ретельно збити продукти до отримання однорідної маси.
- Розлити коктейль по високих келихах. Пити через трубочку.
Корисне відео незвичайного рецепту морозива з ромом для приготування в домашніх умовах
Вершковий мартіні
Незвичайний коктейль охолодить в літню спеку, підніме настрій і додасть бадьорості. Смак напою ненав'язливий і ніжний.
- 50 мл Мартіні Б'янко ;
- 150 г ванільного морозива;
- 15 мл вершків (18%);
- 10 мл цукрового сиропу;
- 200 г подрібненого льоду.
Приготування:
- Високий винний келих або мартінку наповнити на третину крижаною крихтою.
- Збийте Сироп, вершки, морозиво та мартіні в блендері до однорідності.
- Перелити масу в келих.
- Вставити трубочку і відразу пити, поки не розтанув лід.
Коктейль підійде для романтичної вечері і в якості десертного напою. На закуску можна подати фруктову нарізку, твердий сир або оливки.
Полуничний мартіні
Приємний освіжаючий напій подобається всім, хто його спробує. Поєднання ароматної полуниці, морозива, апельсинового соку і білого мартіні сподобається і жіночій, і чоловічій аудиторії.
- 200 г полуничного пюре;
- 25 мл апельсинового соку;
- 50 мл мартіні ;
- 100 г пломбіру без добавок;
- 2-3 кубики льоду.
Приготування:
- Зробити з полуниці пюре.
- Розкласти масу по високих келихах.
- Додати кубики льоду.
- Влити мартіні і сік апельсина.
- Покладіть морозиво зверху.
- Пити через трубочку, перед кожним ковтком перемішуючи вміст келиха.
Любителям напоїв міцніше можна збільшити кількість Мартіні.
Коктейль «Капучіно»
Відмінний напій для розслаблення в компанії друзів.
- 60 мл Амаретто ;
- 40 мл кавового лікеру ;
- 20 мл вершків;
- 100 г вершкового морозива;
- 20 г тертого шоколаду.
Приготування:
- Всі компоненти скласти в чашу блендера.
- Ретельно збити протягом 5 хвилин.
- Вилити масу в високий келих.
- Зверху посипте тертим шоколадом.
- Пити через трубочку.
Детальніше про коктейлі з Амаретто: 14 рецептів, які ви зможете приготувати вдома →
Полуничний коктейль з горілкою
На перший погляд здається, що поєднання горілки та морозива неможливе. Однак на практиці стає ясно, що подібний коктейль надзвичайно смачний.
- 60 мл горілки;
- 200 мл полуничного соку;
- 150 г свіжої полуниці;
- 100 г вершкового або ванільного пломбіру;
- Подрібнений лід.
Приготування:
- Полуницю помити і обсушити.
- Всі компоненти: сік, ягоди, горілку, пломбір і лід скласти в чашу блендера.
- Збивати до однорідності.
- Розлити масу по високих келихах.
- Коктейльної трубочкою по спіралі розмішати напій і відразу ж дегустувати.
Даний рецепт можна видозмінити, додавши замість полуниці і її соку інші фрукти або ягоди.
Більше рецептів коктейлів з горілкою для домашнього приготування →
Корисне відео рецепту морозива з горілкою та малиною, який ви зможете приготувати вдома
Молочний мікс з горілкою
З приготуванням цього коктейлю доведеться трохи повозитися. Але результат повністю виправдає тимчасові витрати.
- 50 мл горілки;
- 200 мл молока;
- 50 г морозива;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 яйце;
- Горіхи для прикраси.
Приготування:
- Закип'ятити молоко і залишити його остигати.
- Відокремити білок від жовтка.
- Збийте білок з цукром до пухнастості.
- Додати жовток. Перемішавши.
- Влити в яєчну масу охолоджене молоко. Збити для змішування компонентів.
- Додайте горілку і все добре перемішайте.
- Розлити напій по келихах.
- Покладіть морозиво зверху.
- Прикрасити коктейль подрібненими горіхами.
Вершковий віскі
Напій відмінно підходить для дружньої вечірки літнім вечором. Можна сміливо експериментувати з кількістю віскі і вершків, зробивши напій міцніше або навпаки, посилюючи вершковий смак.
- 50 мл шотландського віскі;
- 150 г ванільного пломбіру;
- 15 мл жирних вершків;
- 10 мл цукрового сиропу;
- 80 г подрібненого льоду;
- 10 г тертого чорного шоколаду.
Приготування:
- Келих для вина заповнити подрібненим льодом.
- У блендері збити алкоголь з морозивом, додати сироп і вершки.
- Перелити масу в склянку.
- Прикрасьте шоколадною стружкою.
Подайте напій з коктейльною трубочкою.
Коктейль «Дублінський»
Поєднання віскі, вершкового лікеру і морозива вразить дегустаторів напою за цим рецептом. Коктейль нескладно приготувати самостійно для домашньої вечірки.
- 20 мл віскі;
- 10 мл лікеру Бейліз ;
- 100 мл молока;
- 100 г пломбіру без добавок.
Приготування:
- У чашу блендера влити лікер і віскі.
- Додати молоко і пломбір.
- Ретельно збити продукти.
- Маса повинна вийти однорідною.
- Налийте напій у хайбол.
- Подавати з соломкою.
"полуничний крем" з джином
Ніжний слабоалкогольний коктейль з ароматом полуниці сподобається жіночій аудиторії.
- 25 мл джина;
- 15 мл лимонного соку;
- 1/2 ч. л. цукру або цукрової пудри;
- 75 г полуничного пюре;
- 60 г полуничного морозива;
- 2-3 кубики льоду;
- Ягода полуниці для прикраси.
Приготування:
- Полуничне пюре, лимонний сік, джин, морозиво і цукор викласти в чашу блендера.
- Збийте продукти до розчинення цукру.
- Перелити коктейль у високий келих.
- Додайте лід і прикрасьте обідок склянки полуницею.
- Пити через трубочку невеликими ковтками.
Коктейль з англійським джином
Для напою за цим рецептом знадобиться певна марка джина — Beefeater. Коктейль готується дуже швидко.
- 90 г ванільного пломбіру;
- 90 мл джина Beefeater;
- Лід.
Приготування:
- З'єднати пломбір, лід і джин в чаші блендера.
- Збийте компоненти до однорідності.
- Перелити в винний келих.
- Подавати з коктейльною трубочкою.
З червоним вином
Смачний і легкий коктейль сподобається всім. У напої практично не відчувається присмак вина.
- 0,5 склянки солодкого або напівсолодкого червоного вина;
- 2 ч. л. вишневого сиропу;
- 100 мл молока;
- 200 г пломбіру без добавок.
Приготування:
- Морозиво потримати 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
- В ємності з'єднати підталий пломбір, молоко, сироп і вино.
- Гарненько змішати продукти міксером до появи піни.
- Розлити по келихах, пити через соломинку.
Замість вишневого сиропу можна взяти будь-який на свій смак. А червоне вино поміняти на біле напівсолодке або десертне.
Більше коктейлів з червоним вином-15 рецептів, які можна спробувати прямо зараз →
Морозиво у вині
Цей мікс з червоного вина, соків, коньяку та морозива солодкий і терпкий одночасно. Приготування займає кілька хвилин, а інгредієнти доступні кожному.
- 300 мл червоного вина;
- 30 мл коньяку;
- 100 мл виноградного соку;
- 100 мл персикового соку;
- 100 мл яблучного соку;
- 70 г вершкового пломбіру без добавок.
Приготування:
- Келихи під вино витримати в холодильнику півгодини до початку виготовлення напою.
- Збити вино, соки і пломбір.
- Додати коньяк.
- Ще раз збити на самому повільному режимі міксера.
- Розлити коктейль по келихах.
- Прикрасити бортики склянок кружком банана, полуницею, часточкою апельсина.
Піна колада сорбет
Морозиво Піна колада з алкоголем-відмінний варіант літнього десерту для дорослих. Готується легко. Заморожується протягом 4-5 годин.
- 150 г свіжого ананаса;
- 200 г вершкового пломбіру;
- 150 мл кокосового молока;
- 20 мл соку лайма;
- 75 мл темного рому.
Приготування:
- Всі компоненти скласти в чашу блендера.
- Добре збийте до однорідності.
- Перелити в контейнер для заморозки.
- Прибрати в морозильну камеру на 4-5 годин.
- Готовий десерт сформувати в кульки спеціальною ложкою і подавати до столу.
Кількість рому в морозиві допускається регулювати за особистими смаковими відчуттями.
Морозиво з алкоголем – десерт для дорослих, перед яким складно встояти. Готується напій легко і просто з доступних інгредієнтів. Не потрібно мати специфічні Барні приналежності або досвід. Тільки морозиво, алкоголь і трохи фантазії.
Автор: Євгенія Гончарова,
спеціально для byhaem.in.ua