коктейлі, які підпалюють-15 найкращих рецептів для приготування вдома

Гарячі коктейлі відносяться до екстремальних чоловічих напоїв. Вони відрізняються фортецею, а сам процес приготування феєричний і в чомусь навіть ТЕАТРАЛЬНИЙ, тому приваблює безліч глядачів.

орящие коктейли

Підпалювання коктейлів вимагає майстерності, саме від нього багато в чому залежить видовищність дійства. Мало хто наважується «побалувати» з вогнем в домашніх умовах. Однак при дотриманні правил техніки безпеки процес створення екстремального напою можна повторити на власній кухні.

Який алкоголь можна підпалювати

Вперше підпалювати спиртне почали за часів Римської імперії, в I столітті до н.е. так перевіряли якість алкоголю. Вважається, що цей спосіб і поклав початок палаючим коктейлів, популярним в сучасних барах і модних клубах.

Підпалювати можна рідина з вмістом спирту мінімум 30%. Чим вище градус напою, тим швидше він запалюється. У складі вогненних міксів присутні кілька видів міцного алкоголю з різним відсотком фортеці:

  • Абсент;
  • Текіла;
  • Лікер;
  • Віскі;
  • Бурбон;
  • Ром;
  • Горілка.

При температурі 40°з з'являється яскраве і рівне синє полум'я, що виникає в результаті горіння парів спирту Gorenje. Особливо вправні бармени примудряються запалити навіть міцне вино, попередньо підігрів його.

Що знадобиться для створення палаючого коктейлю

Коктейлі, які підпалюють, можна не тільки спробувати в нічному клубі, але і приготувати самостійно. Для цього будуть потрібні:

  • Спиртне фортецею від 30 градусів;
  • Попередньо нагріті чарки або келихи з товстого скла;
  • Барна ложка або звичайний кухонний ніж;
  • Спеціальна запальничка або довгий сірник.

Інгредієнти, необхідні для приготування вогняних алкогольних коктейлів, повинні бути кімнатної температури. Виняток становить абсент, який добре горить і в охолодженому вигляді.

ТОП 15 рецептів палаючих коктейлів

Пропонуємо цікаві і прості варіанти полум'яних коктейлів, які підійдуть для домашньої вечірки.

B-52

Найпопулярніший у світі палаючий коктейль B-52 відрізняється солодкувато-вершковим смаком з нотками апельсинової свіжості. Шаруватий вигляд виходить з-за різної щільності компонентів.

кавовий лікер Калуа 25 мл
вершковий лікер Бейліс 25 мл
апельсиновий лікер Cointreau 25 мл


Рецепт:

  1. Наповнити чарки для коктейлю алкоголем в такій послідовності: Калуа — Бейліс – Куантро.
  2. Підпалити рідину.
  3. Випити залпом через залізну трубочку.

Більше рецептів коктейлів для домашнього приготування→

Зелений 52

Зелений абсент, що входить до складу, надає коктейлю смарагдовий відтінок. Кавовий Калуа і вершковий Бейліс дарують м'який смак і неповторний аромат.

Абсент 20 мл
Бейліс 20 мл
Калуа 20 мл

Рецепт:

  1. Келих наповнити лікером в будь-якій послідовності.
  2. Верхнім шаром викласти абсент.
  3. Підпалений мікс випити через трубочку.

Напій можна пити залпом після прогорання полум'я.

Зона 51

Палаючий коктейль з солодкуватим присмаком дині, який дає лікер Мідорі.

Єгермейстер 30 мл
Мідорі 30 мл
Ром Бакарді 15 мл

Рецепт:

  1. Чарку наповнити динним лікером.
  2. Додати Єгермейстер, потім ром.
  3. Алкогольний мікс підпалити і випити.

Коктейлі з Єгермейстером: 20 рецептів для приготування в домашніх умовах →

Вогняна колісниця

Головне в процесі приготування — щоб уникнути втрати смаку не допускати змішування інгредієнтів. Верхнім палаючим шаром повинна бути горілка.

Самбука 25 мл
горілка 25 мл

Рецепт:

  1. Стопку наповнити самбукою.
  2. Ложкою акуратно додати горілку.
  3. Після підпалювання дати полум'я прогоріти кілька хвилин.
  4. Загасити вогонь.
  5. Миттєво випити коктейль.

Більше коктейлів з горілкою, простих і незвичайних →

Вогненний холод

Полум'яний мікс, що викликає асоціації з охопленим вогнем айсбергом, вразить всіх любителів палаючих коктейлів.

Єгермейстер 25 мл
Лімончелло 25 мл
Джин 15 мл

Рецепт:

  1. Чарки наповнити алкоголем в такій послідовності: Лімончелло – Егермейстер – джин.
  2. Після підпалювання верхнього шару випити мікс через залізну трубочку.

Інший спосіб приготування — змішати в шейкері всі компоненти, після чого підпалити і негайно вжити.

Коктейлі з Лимончелло: 17 рецептів, які можна приготувати вдома →

Тарган

Міцний алкогольний палаючий мікс з кавовим присмаком, доповненим нотками пряних трав.

Калуа 25 мл
Абсент 15 мл
Самбука 15 мл

Рецепт:

  1. Налити в стопки Калуа.
  2. За допомогою ложки викласти самбуку, потім абсент.
  3. Підпалити мікс і через кілька секунд загасити полум'я.
  4. Залпом через трубочку випити коктейль.

Кращі коктейлі з самбукою-20 простих рецептів в домашніх умовах →

Палаючий Доктор Пеппер

Амаретто з шоколадно-мигдальним смаком надає коктейлю солодкуватий горіховий відтінок і запам'ятовується аромат.

Пиво 250 мл
Амаретто 20 мл
Ром 75% 10 мл

Рецепт:

  1. У келих для пива налити пінний напій.
  2. Чарку наповнити Амаретто, додавши зверху ром.
  3. Вміст чарки підпалити і відразу вилити в келих з пивом.
  4. Загасивши полум'я, випити коктейль.

Коктейлі з Амаретто-14 рецептів, які ви зможете приготувати вдома →

Палаюча самбука

Підпалювання перед вживанням підкреслює природну гіркоту напою, кавові зерна доповнюють цей ефект.

Самбука 35 мл
зерна кави 4-5 шт.

Рецепт:

  1. Приготувати 2 чарки. Одну наповнити алкоголем, виклавши зверху зерна кави.
  2. Рідина підпалити і відразу перелити в порожню чарку.
  3. Загасити полум'я за допомогою серветки.
  4. Через трубочку вдихнути ароматні пари з спорожнілої ємності, потім залпом випити алкоголь і розжувати зерна кави.

Слизький Сосок

Напій, також відомий під назвою Вишневий Сосок, сподобається представницям прекрасної статі. Підкорює солодким вершковим смаком з нотками граната і м'яким ароматом.

Бейліс 20 мл
Самбука 20 мл
гранатовий сироп 1 мл

Рецепт:

  1. Наповнити чарки самбукою.
  2. Ложкою для коктейлів викласти шар Бейліс.
  3. В середину чарки капнути сироп.
  4. Вжити після підпалювання і прогорання полум'я.

Глибинна Бомба

Процес приготування палаючого коктейлю точно відповідає назві, а букет смаків викликає справжній вибух емоцій.

світле пиво 250 мл
Текіла 25 мл
Блакитний Кюрасао 10 мл
Калуа 10 мл
полуничний лікер 10 мл

Рецепт:

  1. У пивний кухоль налити пінний напій.
  2. За допомогою ложки для коктейлів по стінках додати лікери.
  3. Чарку наповнити текілою, підпалити, перекинути в ємність з пивом.
  4. Вжити після прогорання полум'я.

Дивіться більше рецептів коктейлів з Блю Кюрасао →

Гарбузовий пиріг

Палаючий алкогольний напій з солодким вершково-кавовим смаком і теплим ароматом спецій нагадує кондитерський виріб.

Біла текіла 35 мл
Айріш Крим 35 мл
Калуа 35 мл
кориця 1/3 ч. л.

Рецепт:

  1. Келих для коктейлю наповнити лікером Калуа.
  2. Акуратно викласти Айріш Крим, потім текілу.
  3. Суміш підпалити і, додавши корицю, випити через трубочку.

Чорна перлина

Палаючий коктейль з м'яким бананово-вершковим присмаком часто подають як аперитив. Вважається ідеальним напоєм для представниць прекрасної статі.

темний ром Бакарді 30 мл
вершки жирністю 30-35% 20 мл
банановий сироп 10 мл

Рецепт:

  1. Келих наповнити сиропом.
  2. Додати вершки, перемішати.
  3. Влити алкоголь.
  4. Після підпалювання випити через довгу соломку.

Палаючий єгер

Темне пиво, доповнене смаком лікеру, набуває в цьому коктейлі насичене і благородне звучання.

темне пиво 250
Єгермейстер 30

Рецепт:

  1. Великий келих наповнити пивом.
  2. Лікер налити в чарку, підпалити.
  3. Ємність з Егермейстером підпалити, обережно помістити в келих з пінним напоєм.
  4. Загасити вогонь і випити.

Палаючий німець

Коктейль, поданий в прикрашених соусом і пластівцями перцю чилі чарках, справить враження оригінальним зовнішнім виглядом і сильним смаком.

Єгермейстер 20 мл
віскі 20 мл
Ром 75% 10 мл
Соус Табаско 1 ч. л.
перець чилі в пластівцях 1 ч. л.

Рецепт:

  1. Краї коктейльної чарки обмазати соусом і занурити в суміш з пластівців.
  2. Наповнити ємність віскі, додати лікер.
  3. Верхнім шаром викласти ром.
  4. Після підпалювання залпом випити через залізну трубочку.

Хіросіма

Входить до складу коктейлю Хіросіма гранатовий сироп надає гарний рубіновий відтінок і приємний фруктовий смак, лікер додає вершкові нотки, а палаючий абсент — видовищності.

Абсент 25 мл
Самбука 25 мл
Бейліс 25 мл
гранатовий сироп 5 мл

Рецепт:

  1. Чарку для коктейлю наповнити самбукою.
  2. Викласти Бейліс, потім абсент.
  3. В середину чарки тонкою цівкою влити сироп, який повинен пройти через всі шари.
  4. Випити залпом через трубочку відразу після підпалювання.

Запобіжні заходи

Приготування палаючих алкогольних коктейлів в домашніх умовах вимагає не тільки певних навичок, а й обережності.

  1. Перед підпалюванням пляшки з міцним спиртним прибирають на безпечну відстань.
  2. Палаючий коктейль тримають подалі від вогню обличчя і волосся.
  3. Для більшої безпеки невелику порцію рідини підпалюють в ложці, за допомогою якої переносять полум'я в келих.
  4. Не переміщують келих з палаючим коктейлем з одного місця на інше.
  5. Випиваючи коктейль, проявляють обережність, щоб не обпектися об нагріті краю чарки або келиха.

Створення палаючих алкогольних коктейлів — зачаровує видовище, справляє сильне враження і незмінно викликає бурхливі емоції. Вогняні напої, приготовані самостійно з дотриманням необхідних запобіжних заходів, підійдуть для веселих дружніх зустрічей і стануть справжньою окрасою вечірки.

Автор: Анна
спеціально для byhaem.in.ua

Відео огляд найпопулярніших коктейлів, які підпалюють