Гарячі коктейлі відносяться до екстремальних чоловічих напоїв. Вони відрізняються фортецею, а сам процес приготування феєричний і в чомусь навіть ТЕАТРАЛЬНИЙ, тому приваблює безліч глядачів.
Підпалювання коктейлів вимагає майстерності, саме від нього багато в чому залежить видовищність дійства. Мало хто наважується «побалувати» з вогнем в домашніх умовах. Однак при дотриманні правил техніки безпеки процес створення екстремального напою можна повторити на власній кухні.
- Який алкоголь можна підпалювати
- Що знадобиться для створення палаючого коктейлю
- ТОП 15 рецептів палаючих коктейлів
- B-52
- Зелений 52
- Зона 51
- Вогняна колісниця
- Вогненний холод
- Тарган
- Палаючий Доктор Пеппер
- Палаюча самбука
- Слизький Сосок
- Глибинна Бомба
- Гарбузовий пиріг
- Чорна перлина
- Палаючий єгер
- Палаючий німець
- Хіросіма
- Запобіжні заходи
- Відео огляд найпопулярніших коктейлів, які підпалюють
Який алкоголь можна підпалювати
Вперше підпалювати спиртне почали за часів Римської імперії, в I столітті до н.е. так перевіряли якість алкоголю. Вважається, що цей спосіб і поклав початок палаючим коктейлів, популярним в сучасних барах і модних клубах.
Підпалювати можна рідина з вмістом спирту мінімум 30%. Чим вище градус напою, тим швидше він запалюється. У складі вогненних міксів присутні кілька видів міцного алкоголю з різним відсотком фортеці:
- Абсент;
- Текіла;
- Лікер;
- Віскі;
- Бурбон;
- Ром;
- Горілка.
При температурі 40°з з'являється яскраве і рівне синє полум'я, що виникає в результаті горіння парів спирту Gorenje. Особливо вправні бармени примудряються запалити навіть міцне вино, попередньо підігрів його.
Що знадобиться для створення палаючого коктейлю
Коктейлі, які підпалюють, можна не тільки спробувати в нічному клубі, але і приготувати самостійно. Для цього будуть потрібні:
- Спиртне фортецею від 30 градусів;
- Попередньо нагріті чарки або келихи з товстого скла;
- Барна ложка або звичайний кухонний ніж;
- Спеціальна запальничка або довгий сірник.
Інгредієнти, необхідні для приготування вогняних алкогольних коктейлів, повинні бути кімнатної температури. Виняток становить абсент, який добре горить і в охолодженому вигляді.
ТОП 15 рецептів палаючих коктейлів
Пропонуємо цікаві і прості варіанти полум'яних коктейлів, які підійдуть для домашньої вечірки.
B-52
Найпопулярніший у світі палаючий коктейль B-52 відрізняється солодкувато-вершковим смаком з нотками апельсинової свіжості. Шаруватий вигляд виходить з-за різної щільності компонентів.
кавовий лікер Калуа | 25 мл |
вершковий лікер Бейліс | 25 мл |
апельсиновий лікер Cointreau | 25 мл |
Рецепт:
- Наповнити чарки для коктейлю алкоголем в такій послідовності: Калуа — Бейліс – Куантро.
- Підпалити рідину.
- Випити залпом через залізну трубочку.
Більше рецептів коктейлів для домашнього приготування→
Зелений 52
Зелений абсент, що входить до складу, надає коктейлю смарагдовий відтінок. Кавовий Калуа і вершковий Бейліс дарують м'який смак і неповторний аромат.
Абсент | 20 мл |
Бейліс | 20 мл |
Калуа | 20 мл |
Рецепт:
- Келих наповнити лікером в будь-якій послідовності.
- Верхнім шаром викласти абсент.
- Підпалений мікс випити через трубочку.
Напій можна пити залпом після прогорання полум'я.
Зона 51
Палаючий коктейль з солодкуватим присмаком дині, який дає лікер Мідорі.
Єгермейстер | 30 мл |
Мідорі | 30 мл |
Ром Бакарді | 15 мл |
Рецепт:
- Чарку наповнити динним лікером.
- Додати Єгермейстер, потім ром.
- Алкогольний мікс підпалити і випити.
Коктейлі з Єгермейстером: 20 рецептів для приготування в домашніх умовах →
Вогняна колісниця
Головне в процесі приготування — щоб уникнути втрати смаку не допускати змішування інгредієнтів. Верхнім палаючим шаром повинна бути горілка.
Самбука | 25 мл |
горілка | 25 мл |
Рецепт:
- Стопку наповнити самбукою.
- Ложкою акуратно додати горілку.
- Після підпалювання дати полум'я прогоріти кілька хвилин.
- Загасити вогонь.
- Миттєво випити коктейль.
Більше коктейлів з горілкою, простих і незвичайних →
Вогненний холод
Полум'яний мікс, що викликає асоціації з охопленим вогнем айсбергом, вразить всіх любителів палаючих коктейлів.
Єгермейстер | 25 мл |
Лімончелло | 25 мл |
Джин | 15 мл |
Рецепт:
- Чарки наповнити алкоголем в такій послідовності: Лімончелло – Егермейстер – джин.
- Після підпалювання верхнього шару випити мікс через залізну трубочку.
Інший спосіб приготування — змішати в шейкері всі компоненти, після чого підпалити і негайно вжити.
Коктейлі з Лимончелло: 17 рецептів, які можна приготувати вдома →
Тарган
Міцний алкогольний палаючий мікс з кавовим присмаком, доповненим нотками пряних трав.
Калуа | 25 мл |
Абсент | 15 мл |
Самбука | 15 мл |
Рецепт:
- Налити в стопки Калуа.
- За допомогою ложки викласти самбуку, потім абсент.
- Підпалити мікс і через кілька секунд загасити полум'я.
- Залпом через трубочку випити коктейль.
Кращі коктейлі з самбукою-20 простих рецептів в домашніх умовах →
Палаючий Доктор Пеппер
Амаретто з шоколадно-мигдальним смаком надає коктейлю солодкуватий горіховий відтінок і запам'ятовується аромат.
Пиво | 250 мл |
Амаретто | 20 мл |
Ром 75% | 10 мл |
Рецепт:
- У келих для пива налити пінний напій.
- Чарку наповнити Амаретто, додавши зверху ром.
- Вміст чарки підпалити і відразу вилити в келих з пивом.
- Загасивши полум'я, випити коктейль.
Коктейлі з Амаретто-14 рецептів, які ви зможете приготувати вдома →
Палаюча самбука
Підпалювання перед вживанням підкреслює природну гіркоту напою, кавові зерна доповнюють цей ефект.
Самбука | 35 мл |
зерна кави | 4-5 шт. |
Рецепт:
- Приготувати 2 чарки. Одну наповнити алкоголем, виклавши зверху зерна кави.
- Рідина підпалити і відразу перелити в порожню чарку.
- Загасити полум'я за допомогою серветки.
- Через трубочку вдихнути ароматні пари з спорожнілої ємності, потім залпом випити алкоголь і розжувати зерна кави.
Слизький Сосок
Напій, також відомий під назвою Вишневий Сосок, сподобається представницям прекрасної статі. Підкорює солодким вершковим смаком з нотками граната і м'яким ароматом.
Бейліс | 20 мл |
Самбука | 20 мл |
гранатовий сироп | 1 мл |
Рецепт:
- Наповнити чарки самбукою.
- Ложкою для коктейлів викласти шар Бейліс.
- В середину чарки капнути сироп.
- Вжити після підпалювання і прогорання полум'я.
Глибинна Бомба
Процес приготування палаючого коктейлю точно відповідає назві, а букет смаків викликає справжній вибух емоцій.
світле пиво | 250 мл |
Текіла | 25 мл |
Блакитний Кюрасао | 10 мл |
Калуа | 10 мл |
полуничний лікер | 10 мл |
Рецепт:
- У пивний кухоль налити пінний напій.
- За допомогою ложки для коктейлів по стінках додати лікери.
- Чарку наповнити текілою, підпалити, перекинути в ємність з пивом.
- Вжити після прогорання полум'я.
Дивіться більше рецептів коктейлів з Блю Кюрасао →
Гарбузовий пиріг
Палаючий алкогольний напій з солодким вершково-кавовим смаком і теплим ароматом спецій нагадує кондитерський виріб.
Біла текіла | 35 мл |
Айріш Крим | 35 мл |
Калуа | 35 мл |
кориця | 1/3 ч. л. |
Рецепт:
- Келих для коктейлю наповнити лікером Калуа.
- Акуратно викласти Айріш Крим, потім текілу.
- Суміш підпалити і, додавши корицю, випити через трубочку.
Чорна перлина
Палаючий коктейль з м'яким бананово-вершковим присмаком часто подають як аперитив. Вважається ідеальним напоєм для представниць прекрасної статі.
темний ром Бакарді | 30 мл |
вершки жирністю 30-35% | 20 мл |
банановий сироп | 10 мл |
Рецепт:
- Келих наповнити сиропом.
- Додати вершки, перемішати.
- Влити алкоголь.
- Після підпалювання випити через довгу соломку.
Палаючий єгер
Темне пиво, доповнене смаком лікеру, набуває в цьому коктейлі насичене і благородне звучання.
темне пиво | 250 |
Єгермейстер | 30 |
Рецепт:
- Великий келих наповнити пивом.
- Лікер налити в чарку, підпалити.
- Ємність з Егермейстером підпалити, обережно помістити в келих з пінним напоєм.
- Загасити вогонь і випити.
Палаючий німець
Коктейль, поданий в прикрашених соусом і пластівцями перцю чилі чарках, справить враження оригінальним зовнішнім виглядом і сильним смаком.
Єгермейстер | 20 мл |
віскі | 20 мл |
Ром 75% | 10 мл |
Соус Табаско | 1 ч. л. |
перець чилі в пластівцях | 1 ч. л. |
Рецепт:
- Краї коктейльної чарки обмазати соусом і занурити в суміш з пластівців.
- Наповнити ємність віскі, додати лікер.
- Верхнім шаром викласти ром.
- Після підпалювання залпом випити через залізну трубочку.
Хіросіма
Входить до складу коктейлю Хіросіма гранатовий сироп надає гарний рубіновий відтінок і приємний фруктовий смак, лікер додає вершкові нотки, а палаючий абсент — видовищності.
Абсент | 25 мл |
Самбука | 25 мл |
Бейліс | 25 мл |
гранатовий сироп | 5 мл |
Рецепт:
- Чарку для коктейлю наповнити самбукою.
- Викласти Бейліс, потім абсент.
- В середину чарки тонкою цівкою влити сироп, який повинен пройти через всі шари.
- Випити залпом через трубочку відразу після підпалювання.
Запобіжні заходи
Приготування палаючих алкогольних коктейлів в домашніх умовах вимагає не тільки певних навичок, а й обережності.
- Перед підпалюванням пляшки з міцним спиртним прибирають на безпечну відстань.
- Палаючий коктейль тримають подалі від вогню обличчя і волосся.
- Для більшої безпеки невелику порцію рідини підпалюють в ложці, за допомогою якої переносять полум'я в келих.
- Не переміщують келих з палаючим коктейлем з одного місця на інше.
- Випиваючи коктейль, проявляють обережність, щоб не обпектися об нагріті краю чарки або келиха.
Створення палаючих алкогольних коктейлів — зачаровує видовище, справляє сильне враження і незмінно викликає бурхливі емоції. Вогняні напої, приготовані самостійно з дотриманням необхідних запобіжних заходів, підійдуть для веселих дружніх зустрічей і стануть справжньою окрасою вечірки.
Автор: Анна
спеціально для byhaem.in.ua